سه شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 101032
گواهی سپرده، مرجع تعیین قیمت می‌شود؛

شیوه جدید تعیین نرخ سکه

یک کارشناس ارشد بازار سرمایه با تشریح جزئیات شیوه جدید تعیین نرخ سکه گفت: گواهی سپرده، مرجع تعیین قیمت سکه می‌شود.
محسن ایزدی در گفت‌وگو با مهر گفت: در اکثر کشورهای جهان، طلا نه تنها به عنوان کالایی زینتی، بلکه به عنوان کالای سرمایه‌گذاری نیز داد و ستد می‌شود؛ در حالیکه ایران نیز از این قضیه مستثنی نبوده و علاوه بر آنکه طلا به صورت شمش و مواد اولیه استفاده می‌شود، به دلیل نقدشوندگی بالا، داد و ستد آن به صورت سکه بهار آزادی نیز از رونق قابل توجهی برخوردار است. بر همین اساس، این امر ضرورت استفاده از ابزارهای مختلف برای تعیین قیمت این کالای ارزشمند و پیش بینی روند آتی آن را پررنگ‌تر می‌کند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: در این راستا در میان ابزارهای مختلف حوزه مالی که قدرت پیش بینی و برآورد قیمت را به ویژه برای آینده در اختیار سرمایه‌گذاران می‌گذارد، استفاده از گواهی سپرده سکه طلا است که مدتی است معاملات خود را در بورس آغاز کرده و توانسته پیش از معاملات در سایر بازارها و دیگر ابزارهای مالی موجود، در تعیین قیمت نقش آفرین باشد؛ به نحوی که طی روزهای گذشته، مشاهده شده که گواهی سپرده سکه طلا پیش از اعلام نرخ سکه نقدی توسط اتحادیه رسمی طلا و جواهر و همچنین قبل از آغاز معاملات آتی سکه در بورس کالا، برآوردی از قیمت را به سرمایه‌گذاران ارایه داده است.
وی درخصوص تعیین قیمت سکه با معامله گواهی سپرده تصریح کرد: استفاده از صندوق‌های طلا که پرتفویی متشکل از گواهی‌های سپرده سکه طلا دارند، باعث ایجاد شفافیت بیشتر در معاملات و کشف قیمت عادلانه تر برای طلا می‌شود؛ از طرفی این صندوق‌ها مزایایی نسبت به معاملات شخصی دارند؛ استفاده از تحلیل گران خبره و با تجربه، کاهش ریسک از طریق ایجاد تنوع در سرمایه‌گذاری در قراردادهای آتی، سکه نقدی و سایر فرصت‌های سرمایه‌گذاری از جمله این مزایا هستند.
ایزدی در بیان سایر ویژگی‌های صندوق‌های پشتوانه طلا گفت: نقدشوندگی بیشتر واحدهای صندوق نیز، از دیگر مزیت‌های صندوق‌های طلا است تا برمبنای آن، خریداران در هر زمان که تمایل دارند بتوانند نسبت به نقد کردن آن اقدام کنند؛ ضمن اینکه هزینه معاملاتی پایین تر برای سرمایه‌گذاران و امکان انباشت ثروت معامله گران خرد و سرمایه‌گذاری در دارایی هایی با ارزش بیشتر نیز، دیگر ویژگی آنها به شمار می‌رود.
وی معتقد است که با رشد حجم معاملات صندوق‌های طلا در بازار و استقبال معامله گران از این صندوق ها، این بازار به کمک گواهی‌های سپرده سکه طلا می‌تواند به عنوان مرجع قیمت گذاری شناخته شود.

گواهی سپرده؛ مرجع قیمت سکه
وی در پاسخ به اینکه آیا این بازار می‌تواند به سردمدار و مبنایی برای تعیین قیمت سکه در بازار تبدیل شود، اظهار داشت: هر چه استقبال از این بازار بیشتر شود، حجم معاملات بالاتر رفته و قیمت کشف شده در این بازارها به ارزش ذاتی نزدیک تر می‌شود؛ از طرفی افزایش تعداد صندوق‌های طلا باعث گردش بیشتر معاملات در این بازار شده و همین امر، نقدینگی را هم در بازار معاملات صندوق و هم در بازارهای دارایی‌های پایه افزایش می‌دهد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: سرمایه‌گذاری بیشتر این صندوق‌ها در بازار آتی و سکه نقدی، توجه بیشتر فعالان این بازارها به این صندوق‌ها را به دنبال خواهد داشت و اگر قیمت‌های کشف شده در این بازار به ارزش ذاتی طلا نزدیک تر باشد، اطمینان به این بازار افزایش یافته و سرمایه‌های بیشتری به سمت این بازارها سرازیر خواهد شد و به تبع آن شاهد بازاری پویا به عنوان مرجع قیمت گذاری معاملات طلا خواهیم بود.
در صندوق‌های طلا علاوه بر سرمایه‌گذاری در بازارهای نقدی و گواهی سپرده سکه طلا، می‌توان در بازارهای آتی سکه نیز سرمایه‌گذاری کرد. با توجه به وجود اهرم در این بازارها، مقدار سود و زیان این معاملات از سرمایه‌گذاری در بازارهای نقدی بیشتر خواهد بود.

https://siasatrooz.ir/vdcexz8zwjh877i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی