?>?> بازی تبلیغات | سیاست روز
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۳
کد مطلب : 107919

بازی تبلیغات

سرزمین‌های اشغالی فلسطین طی هفته‌های اخیر صحنه تشدید رفتارهای رادیکالیستی از سوی سران این رژیم بوده است که محور آن را در تحرکات نتانیاهو نخست‌وزیر صهیونیست‌ها می‌توان مشاهده کرد. رفتارهایی که از یک‌سو به تشدید سیاست‌های اشغالگرایانه و افزایش فشارها به فلسطینی‌ها می‌پردازد و از سوی دیگر تحرکات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای گسترده‌ای را صورت می‌دهد. حال این سوال مطرح می‌شود که چرا نتانیاهو این سیاست‌ها درپیش گرفته است؟
بررسی تحولات داخلی سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهد که در آینده‌ای نزدیک انتخابات زودهنگام در این رژیم برگزار خواهد شد در حالی که شواهد نشان می‌دهد که هر چند نتانیاهو به عنوان سرلیست حزب لیکود همچنان بخت اول نخست‌وزیری صهیونیست‌هاست اما وی برای تشکیل کابینه‌ای با دوام و البته حفظ موقعیت خود در عرصه سیاسی با چالش‌هایی مواجه است که مهمترین آن پرونده‌های فساد وی و خانواده‌اش است که حتی پای محاکم قضایی را نیز باز کرده است. در همین حال چالش‌های اقتصادی و امنیتی نیز پاشنه آشیل وی شده است. این وضعیت موجب شده تا جریان‌های مخالفت از بخت بیشتری در انتخابات برخوردار شوند و حضور گسترده نظامیان در انتخابات از جمله در جمع حزب لیکود شرایط را برای نتانیاهو دشوار ساخته است.
نتانیاهو که به شدت موقعیت خود را متزلزل می‌بیند سعی دارد در کنار مقابله با سیاستمداران، مقابله با نظامیان حاضر در انتخابات را نیز داشته باشد. بر این اساس محور تحرکات انتخاباتی نتانیاهو در قالب جلب نظر جریان‌های افراطی و شهرک‌نشینان استوار شده است. تشدید اشغالگری و بویژه در حوزه قدس و اعلام افزایش شهرک‌سازی در کنار تجاوزات متعدد به غزه و مقابله با ارسال کمک‌های بشر دوستانه به این منطقه و تصویب قوانین جدید نظیر ممنوعیت پخش اذان در مساجد و کم کردن محدوده فلسطینی‌ها در اراضی اشغالی و رد هرگونه مذاکره با تشکیلات خودگردان اساس این طراحی را تشکیل می‌دهد.
در عرصه سیاست خارجی نیز نتانیاهو در جنبه را اجرا می‌سازد. در حوزه سیاسی در حالی سعی دارد تا اقتدار جهانی از خود در یافتن متحدان جدید با سفر به آمریکای لاتین و آفریقا به نمایش گذارد که تشدید جنگ تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی و همسو نشان دادن آمریکا و اروپا با خواسته‌های این رژیم علیه ایران محور دیگر این سیاست‌ها را تشکیل می‌دهد. نتانیاهو با برجسته‌سازی تهدید ایران سعی دارد تا خود را تنها فردی نشان دهد که توان مقابله با ایران را دارد. بعد دیگر طراحی نتانیاهو در قالب رویکرد کشورهای عربی به سازش با این رژیم است که تحت فشار آمریکا صورت می‌گیرد چنانکه منابع خبری از سفر گروهی کویتی به سرزمین‌های اشغالی خبر داده و مشاور یهودی پادشاه بحرین از روابط منامه با تل‌آویو گفته است. جالب توجه آنکه نشست آمریکایی ورشو با ادعای مقابله با ایران مولفه‌ای برای تبلیغات نتانیاهو بوده چنانکه وی بارها ادعا کرد که این نشست به خواست وی برای مهار ایران برگزار پایه‌ریزی شد.
بعد دیگر تحرکات نتانیاهو در منطقه در قالب نظامی صورت می‌گیرد. برگزاری رزمایش‌های متعدد در جولان با ادعای اقدام برای تثبیت سلطه بر این منطقه، اقدام نظامی علیه لبنان و نیز بمباران‌ها و تجاوزات متعدد به سوریه از جمله حمله توپخانه‌ای به قنیطره و ادعای آمادگی برای گزینه نظامی علیه ایران محور این تحرکات است. نتانیاهو با نمایش اقتدار امنیتی سعی دارد تا طرح‌های انتخاباتی کاندیداهای نظامی که امنیت را محور برنامه‌های خود دارند خنثی ساخته و چنان وانمود سازد که توان تحقق سیاست‌های امنیتی و سیاسی را به صورت همزمان دارد.

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcezf8zojh87oi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی