جمعه ۲۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۰
کد مطلب : 96361
اینبار به جای ابتکار از روحانی می‌پرسیم

منشا ریزگردهای شرقی چه گروهی است؟!

آسیب دیدگی ۱۱ هزار نفر در توفان شن سیستان و بلوچستان
منشا ریزگردهای شرقی چه گروهی است؟!

بی‌صبرانه منتظریم تا از مقصر بعدی رونمایی شود! از کسی که مقصر ریزگردهای سیستان و بلوچستان است و باعث شده در دو روز گذشته یازده هزار نفر مشکل تنفسی پیدا کنند، کسانی که آلودگی را به ۶۰ برابر حد مجاز در این استان رسانده‌اند! اما نه، انگار باید این سوال را شخص رئیس جمهور پاسخ دهد.
خانم ابتکار اگر وقت پیدا کند و صحبتهایشان درباره علت استیضاح ربیعی و تحلیل رفتارشناسی نمایندگان دوره دهم تمام شود حتما مقصر این امر را معرفی خواهد کرد. امیدواریم خانم رئیس حواسش باشد که نمی‌توان مشکلات این استان را به داعش ربط داد و جایگزین مناسبی برای معضلات به وجود امده داشته باشد. البته که خانم ابتکار به قدری سرشان شلوغ است که در سه روز گذشته درباره مشکلات مردم این منطقه هنوز اظهارنظری نکرده‌اند. البته این اولین باری نیست که مردم یک منطقه از کشور دچار مشکلات تنفسی و محیط زیستی می‌شوند و خانم ابتکار سخنرانی دیگری کرده که اشاره‌ای به معضل موجود نمی‌کند، مگر نه اینکه زمانی که ریزگردها در اهواز مشکلات وحشتناکی ایجاد کرده بود خانم رئیس ترجیح دادند به آنجا سفر نکنند و به جای آن به تجمع اعتراض‌آمیز مردم شیراز به سگ کشی‌های گسترده! پیوستند! مگرنه اینکه وقتی وارونگی دما مردم را با مشکل مواجه کرده بود ایشان به انگلیس و ایتالیا رفتند و دنبال الگوبرداری ازآنها برای هوای پاک بودند! دست آخر هم گفتند تا باد نیاید نمی‌شود کاری کرد! مگر همین خانم جشنواره فیلم راه نینداختند و در عوض از کمبود بودجه برای پرداختن به محیط‌بانان سخن می‌گویند! و دست آخر مشکلات ریزگردهای خوزستان را به زمان نابودی تروریستهای داعش موکول کردند! با این سابقه انتظاری از این خانم برای واکنش به آلودگی گسترده و حتی ۶۰ برابر مجاز سیستان نداریم!

توفان همچنان می‌تازد
سخنگوی سازمان امداد و نجات با اشاره به وقوع حادثه توفان شن در چهار شهرستان در استان سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۲۲ هزار ماسک میان حادثه‌دیدگان توزیع شده و امدادرسانی همچنان ادامه دارد.
سید مصطفی مرتضوی از وقوع توفان شن در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت:‌ این حادثه از پیش از ظهر پنج شنبه آغاز شده و نیروهای امدادی هلال‌احمر اقدامات لازم را جهت کمک به حادثه‌دیدگان انجام می‌دهند.
وی افزود: چهار شهرستان زابل، زهک، هیرمند و نیمروز درگیر وقوع توفان شن شده که ۱۱ تیم امدادی مشغول امدادرسانی به حادثه‌دیدگان شدند. سخنگوی سازمان امداد و نجات با اشاره به اینکه تاکنون ۱۰ شهر و روستا در سیستان و بلوچستان توسط نیروهای هلال احمر امدادرسانی شده‌اند،‌ادامه داد:‌ ۲۲ هزار و ۲۵۰ ماسک و تعداد زیادی بسته غذایی میان حادثه‌دیدگان توزیع شده است.
مرتضوی خاطرنشان کرد: ۱۱ هزار و ۵۰ حادثه‌دیده در حال حاضر توسط نیروهای هلال احمر امدادرسانی شده و عملیات کمک به آسیب‌دیدگان همچنان ادامه دارد.
اما در همین راستا معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور ضمن اشاره به کاهش شدت باد و غلظت گرد و خاک منطقه غربی کشور از جمله زابل اظهار کرد: وضعیت گرد و خاک این منطقه تا پایان فصل گرم سال ادامه دار است.
علی عابدینی در مورد وضعیت گرد و غبار کشور با اشاره به کاهش غلظت گرد و غبار جمعه نسبت به روز پنجشنبه به ایسنا گفته که در اوایل صبح پنجشنبه دید افقی در شهرستان زابل به ۱۵۰ متر هم رسید و بسیار غلیظ بود، جمعه دید افقی در این منطقه ۱۰۰۰ متر است و نسبت به روز قبلی تا حدی بهبود یافته ولی همین میزان هم بالاست و شرایط عمومی و تنفسی خوبی در زابل وجود ندارد.
وی با بیان اینکه شرایط گرد و غبار کشور حداقل طی سه روز آینده نیز ادامه خواهد داشت گفت: پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که در روزهای آینده شرایط گرد و غبار بدتر از این نخواهد بود.این بادها در اواخر بهار شروع شده، طی فصل تابستان ادامه دارد و نهایتا در اوایل پاییز به پایان می‌رسد، به همین منظور به بادهای ۱۲۰ روزه معروفند. وزش باد در این منطقه گرد و خاک را وارد سیستان و بلوچستان، زابل و تا حدی کرمان می‌کند.
به گفته عابدینی، در سال‌های کم بارش و با خشک بودن دریاچه هامون، این شرایط حادتر می‌شود و این بادها می‌توانند گرد و خاک بیشتری تولید کنند ولی اگر دریاچه آبگیری خوبی داشته باشد شرایط تا حدی بهتر می‌شود.
وی اظهار کرد: در همه سال‌ها در این فصل وضعیت وزش باد و وقوع گرد و غبار در منطقه با شدت و ضعف وجود دارد و تنها با توجه به شرایط بستر خاک این وضعیت تغییر می‌کند.
اما مردم زابل در شرایطی این روزها نفسشان به تنگ آمده که رئیس سازمان محیط زیست واکنشی به این وضعیت نداشته است، ابتکار معتقد است داعش فرصت اجرای توافق‌نامه‌های مدیریت گرد و غبار را گرفته است، باید گفت خانم رئیس گرد و غبار زابل که دیگر ربطی به داعش ندارد!
ای کاش رئیس سازمان محیط زیست درباره گرد و غبار این روزهای زابل که اشک مردم را درآورده است هم صحبت می‌کرد و می‌گفت آیا داعش مرزهای سیستان را هم تهدید می‌کند؟ سیستان که در کشور خودمان است و مردم آنجا تا پردیسان نشینان همه از یک کشور و مرز و بوم هستیم پس چرا تا کنون برای نجات آنها کاری انجام نشده است؟
خانم ابتکار! مردم زابل در محاصره داعش نیستند در محاصره گرد و غباری هستند که به گفته بسیاری از کارشناسان محیط زیست منشأ اصلی گرد و غبار آن خشکسالی تالاب هامون و بارگیری توفان‌های ۱۲۰ روزه از این تالاب است، تالاب هامون که گفته بودید احیا می‌شود.
چندی پیش رئیس سازمان محیط زیست در مراسم ثبت تالاب‌ هامون به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره گفته بود: این منطقه از قرن‌ها پیش با معضل بادهای ۱۲۰ روزه رو به رو بوده که آلودگی هوا با خشک شدن تالاب هامون و نیز تغییر اقلیم تشدید شده است. هم اینک حدود ۲ سال است که وضعیت تالاب هامون بهتر و از میزان گرد و غبار و توفان‌های شن کاسته شده است!
در همین راستا اما حسینعلی شهریاری نماینده مردم زابل با انتقاد شدید از عملکرد ضعیف رئیس سازمان محیط زیست می‌گوید: خانم ابتکار باید بگوید چه کاری برای مردم زابل انجام داده است؟ باید مشکل اصلی حل شود و سهمیه آب سیستان به موقع داده شود، اگر هم اکنون دریاچه هامون آب دارد به لطف خداوند و بارش باران است اما می‌بینیم که در برخی مصاحبه‌ها این مواهب الهی را هم به نام خودشان تمام می‌کنند مسئولان به جز شعار دادن کار دیگری انجام نمی‌دهند امیدواریم در عمل اقدامی کنند که مردم شاهد باشند.

غلظت ذرات معلق در سیستان به ۶۰ برابر حد مجاز رسید
این در حالی است که کارشناس هواشناسی سیستان وبلوچستان گفته وزش باد همراه با گرد و غبار میزان غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان (زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون) را در پنج شنبه تا جمعه به ۶۰ برابر حدمجاز و ۲۲ برابر حد بحرانی رساند.
علی ملاشاهی حد مجاز و استاندارد ذرات معلق در هوا را ۱۵۰ میکرو گرم بر متر مکعب عنوان کرد و به ایرنا گفت: غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان در این مدت به ۹ هزار و ۲۶۳ میکرو گرم بر متر مکعب گزارش شد.
وی سرعت وزش باد در سیستان را در این مدت ۹۴ کیلومتر بر ساعت ذکر کرد و افزود: این وضعیت تا اوایل هفته آینده در منطقه تداوم دارد به طوری که سرعت وزش باد به حدود ۱۰۵ کیلومتر بر ساعت نیز می‌رسد.
بادهای موسمی ۱۲۰ روزه از زمان شکل‌گیری سیستان در شمال استان با این منطقه همزاد بوده و هر سال با آغاز آن در اوایل تابستان مردم منطقه شاهد گرد و غبار و آلودگی هوا بعضا تا چند برابر حد استاندارد نیز هستند.
با همه این تفاسیر اما روز گذشته رئیس سازمان محیط زیست بعد از سه روزاز توفانهای شدید زابل و شهرهای استان سیستان و بلوچستان ترجیح داد در مراسم ختم همسر محسن آرمین شرکت کند و حرفهایی بزند که سیاسی است، از علل استیضاح تا تحلیل نمایندگان مجلس دهم، دست آخر هم وقتی درباره ریزگردها سوال شد، با گفتن این جمله که قولی نمی‌دهم که به آن عمل نکنم، بسنده کرد البته ابتکار یک جمله کلیدی گفت ابتکار گفت که "ما همه سرباز رئیس جمهور هستیم" برهمین اساس می‌توان به استناد این جمله اقدامات ابتکار را به رئیس جمهور هم تسری داد و از وی پرسید چرا خانم ابتکار به تجمع سگ کشی شیراز می‌رود اما به داد مردم خوزستان نمی‌رسد؟! چرا خانم ابتکار ختم همسر آرمین می‌آید اما بعد سه روز بحران به سیستان و بلوچستان نمی‌رود و یا دست کم موضعی نمی‌گیرد که مردم آن منطقه هم دلشان گرم باشد که حداقل حواس رئیس به آنها هست! شاید بهتر است همه سوالاتمان را از این به بعد از رئیس جمهور بپرسیم چرا که ابتکار عنوان کرده سرباز رئیس جمهور است. امیدواریم حداقل اینبار رئیس جمهور پاسخگوی مطالبات مردمی که در سیستان نفسشان به شماره افتاده باشد.

مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcezx8o.jh8ppi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی