يکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۴
کد مطلب : 102627
سیاست‌ خارجی واشنگتن شکستی دیگر را ثبت کرد:

تاکید پاکستان بر پایان اتحاد با آمریکا

همزمان با تشدید تنش‌ها میان پاکستان و آمریکا، «خواجه محمد آصف» وزیر امور خارجه پاکستان گفت: با توجه به تعلیق کمک مالی و امنیتی واشنگتن به اسلام‌آباد اتحاد و همکاری با آمریکا را تمام شده می‌دانیم.
وی در مصاحبه با «وال استریت ژورنال» افزود: پاکستان دیگر متحد آمریکا نیست زیرا با متحدان چنین رفتاری نمی‌شود. آصف تأکید کرد: اتحاد با آمریکا در سال ۲۰۰۱ و شرکت در جنگ افغانستان اشتباه بزرگی بود که سبب گسترش تروریسم در پاکستان شد.این خبر در حالی منتشر می‌شود که سخنگوی ارتش پاکستان گفت: تصمیم یک‌جانبه آمریکا برای قطع کامل کمک‌های مالی و نظامی پاکستان به خود این کشور آسیب می‌زند.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد کمک‌های مالی و نظامی پاکستان به حالت تعلیق درآمده است و تا زمانی که اسلام‌آباد خواسته‌های واشنگتن را برآورده نکند هیچ کمک مالی به این کشور تعلق نخواهد گرفت. نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد: تصمیم دونالد ترامپ درباره قطع کمک مالی پاکستان نه به خاطر رأی مثبت این کشور برای فلسطین بلکه به دلیل فراهم کردن مخفی‌گاه امن برای تروریست‌ها است. وی افزود: پاکستان بازی دوگانه علیه آمریکا به راه انداخته و از تروریست‌هایی که در افغانستان علیه واشنگتن وارد عمل می‌شوند، حمایت می‌کند. وزیر امور خارجه پاکستان گفت: اینکه آمریکا نام پاکستان را به لیست کشورهای تحت نظر اضافه کرده به این معناست که از تمام ابزارهای خود علیه این کشور استفاده می‌کند.
رئیس‌جمهور آمریکا در نخستین پیام توئیتری خود در سال ۲۰۱۸ میلادی از قطع کمک‌های واشنگتن به دولت پاکستان خبر داد و اعلام کرد که واشنگتن در اقدامی احمقانه در طی ۱۵ سال گذشته ۳۳ میلیارد دلار به این کشور کمک کرده است که این روند ادامه نخواهد یافت. وی ادامه داد: پاکستان جز دروغ و فریبکاری چیزی تحویل آمریکا نداده و رهبران این کشور ما را احمق فرض کرده‌اند.
رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان با انتقاد مجدد از نواز شریف تاکید کرد: اگر ما در سال‌های قبل از آمریکا وام و قرض دریافت نمی‌کردیم، اینک مجبور نبودیم پیش روی واشنگتن سر خم کرده و با ذلت برخورد کنیم.
عمران‌خان در جلسه همگانی خود مردم شهر چکوال را مخاطب قرار داده و اوضاع سیاسی و اقتصادی پاکستان را فاجعه بار دانست. رهبر حزب تحریک انصاف تصریح کرد: مردم پاکستان دیگر فریب حیله و فریب نواز شریف را نخواهند خورد و وی باید برای ۳۰۰ میلیارد روپیه‌ای که اختلاس کرده حساب پس دهد.
وی با انتقاد از شیوه برخورد نواز شریف پس از رد صلاحیت توسط دادگاه عالی پاکستان گفت: وی به جای اینکه از رفتار زشت خود شرمنده باشد شروع به متهم کردن ارتش و دادگاه عالی پاکستان کرده است. وی گفت: سفر نواز شریف به عربستان برای این بود که او به آل سعود التماس کرده و از آنان کمک بگیرد. عمران خان افزود: اگر ما در سال‌های قبل از آمریکا وام و قرض دریافت نمی‌کردیم، اینک مجبور نبودیم پیش روی واشنگتن سر خم کرده و با ذلت برخورد کنیم، اینک من تنها با ۲۰۰ سیاستمدار با ایمان پاکستانی جدید خواهم ساخت. کاپیتان سال‌های دور تیم ملی کریکت پاکستان افزود: تا زمانی که یاد نگیریم مشکلات را نباید با گرفتن قرض‌های خارجی حل کرد، بحران در کشور ادامه خواهد یافت.
درپی ایجاد تنش میان اسلام‌آباد و واشنگتن روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» اعلام کرد: ارتباط بد با پاکستان به ضرر منافع ملی آمریکا است. روزنامه نیویورک تایمز زنگ هشدار را برای سیاستمداران آمریکایی به صدا در آورد و اعلام کرد: روابط بد با پاکستان سبب ایجاد خسارت برای آمریکا خواهد شد. در این گزارش آمده است: لغو کمک‌های مالی به پاکستان سودی برای آمریکا ندارد و ترامپ نباید با این اقدام به منافع آمریکا ضربه بزند.
این رسانه اعتراف کرده است آمریکا بدون کمک پاکستان نمی‌تواند با تروریسم موجود در منطقه مبارزه کند، بنابراین نباید به تنش‌ها با اسلام‌آباد دامن بزند. علاوه بر این تمام نظامیان آمریکایی که قصد اعزام به افغانستان را دارند باید از آسمان پاکستان عبور کنند و حتی وسایل و تجهیزات نیز وارد بندر کراچی شده و از طریق خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود، قطع همکاری با پاکستان می‌تواند خسارت‌های فراوانی در زمینه اقتصادی برای آمریکا به دنبال داشته باشد. در این میان چین در نظر دارد دومین پایگاه دریایی خارجی‌اش را در نزدیکی بندر گوادر پاکستان بسازد. پکن سال گذشته میلادی اولین تاسیسات نظامی خود را در جیبوتی افتتاح کرد.
براساس گزارش "سوث چاینا مورنینگ پست"، بندر گوادر بخش کلیدی کوریدور اقتصادی چین پاکستان است. این روزنامه به نقل از منابع آگاه در ارتش آزادی‌بخش خلق گزارش داد، نیروی دریایی پایگاهی در نزدیکی گوادر شبیه پایگاهش در جیبوتی برقرار می‌کند. این منابع تردیدهایی را درباره امکان اجرای این تصمیم مطرح کرده و به این نشریه گفتند بندر گوادر نمی‌تواند خدمات مشخص برای کشتی‌های جنگی را تامین کند. به گفته این منابع، بندر مذکور مکان مناسبی برای حمایت لجستیکی نظامی نیست. کارشناسان هم می‌گویند این بندر واقع در دریای عرب به عنوان لنگرگاه و محل نگهداری کشتی‌ها و همچنین حمایت لجستیکی استفاده خواهد شد.

https://siasatrooz.ir/vdcf00dyew6dxva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی