?>?> دردسرهای ارزهای غیرقانونی | سیاست روز
چهارشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۰
کد مطلب : 109828
استخراج ارزهای دیجیتال روی میز کمیسیون اقتصادی دولت؛

دردسرهای ارزهای غیرقانونی

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه استخراج ارزهای دیجیتال جهان روا (جهانی) را قانومند می کنیم، گفت: بحث استخراج این ارزها در دستور کار کمیسیون اقتصادی دولت قرار دارد که بندهایی از آن نیز تصویب شده است.
عبدالناصر همتی درباره وضعیت قانونمند کردن استخراج ارزهای دیجیتال افزود: استخراج ارزهای دیجیتال جهانی باید بر مبنای نرخ برق صادراتی انجام شود.
وی ادامه داد: مهم تر آن است که باید تعهد ایجاد شود تا این ارزهای استخراج شده به چرخه اقتصادی کشور بازگردانده شود.
همتی گفت: اما اگر خواسته شود که شبکه ارزهای دیجیتال در داخل کشور راه اندازی شود، با توجه به اینکه بانک مرکزی انحصار انتشار پول را دارد، ارزهایی که بر پایه ریال و طلا و … ایجاد شود، غیرقانونی است.
رئیس کل بانک مرکزی درباره برنامه های بانک مرکزی برای تثبیت نرخ ارز، گفت: ثبات نسبی در بازار ارز ایجاد شده است؛ از طریق مدیریت بازار و همچنین و کمک صادرکنندگانی که ارز خود را در سامانه نیما و برای واردات ارایه می کنند امیداوریم این روند ادامه داشته باشد.همتی با بیان اینکه ما به به دنبال ثبات اقتصادی هستیم، افزود: نرخ تورم و نرخ بیکاری نیز در فصل بهار کاهنده بوده است.
وی درباره تخلف برخی بانک ها در پذیرش یک ضامن برای وام ازدواج گفت: برخی بانک تخلف می کنند که از آنها می خواهیم که در پرداخت وام ازدواج سخت گیری نکنند.همتی تاکید کرد: طبق آنچه که به تازگی ابلاغ کرده ایم اگر مواردی وجود داشته باشد، برخورد می کنیم. 

هشدار بانک مرکزی
با وجود اعلام این خبر اما روزگذشته بانک مرکزی در واکنش به گسترش تولید بیت کوین در کشور اعلام کرد: تشکیل و فعالیت اشخاص برای ایجاد و اداره شبکه پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک، از نظر این بانک، غیرمجاز محسوب می‌شود.
در متن اطلاعیه روابط عمومی بانک مرکزی آمده است؛ با استناد به قانون پولی و بانکی کشور (مصوب سال ۱۳۵۱ و اصلاحات بعدی آن) که تولید و انتشار پول رایج و تعیین ابزارهای پرداخت را در انحصار بانک مرکزی قرار داده است، این بانک ضمن تاکید مجدد به فعالان حوزه پولی و بانکی کشور مبنی بر رعایت و اجرای مصوبه مورخ ۱۳۹۶.۱۰.۹ سی امین جلسه «شورای عالی مبارزه با پولشویی» در خصوص رمزارزها و با اشاره به مخاطرات ناشی از معرفی و استفاده از رمزارزها، موارد و نکات زیر را به آگاهی می‌رساند:۱- انتشار رمز ارز با پشتوانه ریال، طلا و فلزات گرانبها و انواع ارز در انحصار بانک مرکزی است.
۲- تشکیل و فعالیت اشخاص برای ایجاد و اداره شبکه پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک، از نظر این بانک، غیرمجاز محسوب می‌شود. بانک مرکزی حق پیگرد قانونی اشخاصی که با نادیده گرفتن مقررات، به ایجاد و اداره شبکه اقدام یا نسبت به آن تبلیغ می‌کنند را برای خود محفوظ می‌داند.
۳- هرگونه ضرر و زیان ناشی از فعالیت بر اساس شبکه‌های پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره‌ای بلوک و کسب و کارهای مرتبط با آن،‌ متوجه ناشر(ین)،‌پذیرنده (گان) و یا متعاملان آن است.
۴- موضوع استخراج رمز ارزهای جهان روا و شرایط آن در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است و پس از اتخاذ تصمیمات لازم، ضوابط آن مطابق با مقررات و مصوبه فوق ابلاغ می شود.

پرواز بیت کوین
بحث و بررسی در زمینه وضعیت تولید ارزهای دیجیتالی در ایران در شرایطی بالا گرفته که طی روزهای اخیر بازار شاهد اوج گیری دوباره قیمت بیت کوین بوده است به این ترتیب که سخت تر شدن استخراج بیت کوین باعث صعود مجدد ارزش این ارز دیجیتالی شد.
طی دو روز گذشته ضریب سختی استخراج بیت کوین با ۱۴.۲۳ درصد افزایش به عدد ۹.۰۶ رسید. این ضریب که از اواسط سال ۲۰۱۸ تاکنون بی سابقه بوده است نشان دهنده آن است که با رالی اخیر بیت کوین در بازارهای جهانی، تمایل معامله گران ارزهای دیجیتالی به استخراج بیت کوین مجدداً افزایش یافته است.
روز گذشته نیز بهای بیت کوین پس از ان که در روزهای اخیر تا ۱۰ هزار دلار نیز کاهش یافته بود به ۱۲ هزار و ۸۸۰.۵۹ دلار رسید تا بار دیگر به قله ۱۲ هزار دلاری برسد. نوسانات شدید بیت کوین باعث شده است تا بسیاری از افراد نسبت به ورود برای معامله این ارز احتیاط کنند چرا که در بازه زمانی ژوئن تا دسامبر ۲۰۱۷ ارزش بیت کوین ۴۰۰ درصد افزایش یافت اما در بازه زمانی اکتبر تا دسامبر سال گذشته ارزش آن ۳۰ درصد کاهش یافت.
بیت کوین اکنون حدود سه برابر ارزش ابتدای امسال خود قیمت دارد و اختلاف نظر بین مسیر قیمت آینده آن در بین تحلیل گران بالا است. متی گرینسپن، تحلیل‌گر مؤسسه “ای تور” گفت: بخش بزرگی از صعود اخیر بیت کوین مربوط به افزایش خوش‌بینی‌ها نسبت به ارزهای دیجیتالی با ورود فیس‌بوک به این عرصه است. معامله گران معتقدند با ورود لیبرا آگاهی بیش‌تری درباره این ارزها در جامعه ایجاد خواهد شد.
علاوه بر بیت کوین، قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتالی دیگر نیز صعودی بود به گونه‌ای که اتریوم به ۳۱۰.۵۴ دلار، لایت کوین به ۱۱۸.۸۹ دلار، دش به ۱۵۵.۳۸ دلار، نئو به ۱۷.۱۱ دلار، میکر به ۷۳۱.۴۷ دلار، زد کش به ۱۰۱.۷۷ دلار، هایپر کش به ۴.۸ دلار، لیسک به ۱.۵۷ دلار و میکسین به ۲۶۰.۶۴ دلار رسید.

جای خالی قانون
این اتفاقات درحالی رخ داده که کارشناسان معتقدند باید هرچه سریع تر سازوکار واردات تجهیزات تولید ارزرمزها تعریف شود تا بتوان بر اساس آن هزینه ها را برآورد کرده و برای آن مالیات برقرار کرد.به اعتقاد این کارشناسان تا مادامی که تعریف قانونی برای ورود دستگاه‌های مورد نیاز بارگذاری این ارز رمزها به کشور وجود ندارد، هر دستگاهی با هر کیفیتی و با هر میزان مصرف برقی وارد کشور می‌شود، چرا که هیچ استانداردی برای نظارت و پایشی دستگاه‌های وارداتی نیست.
به باور این کارشناسان بهترین روش مدیریتی تولید ارزرمزها تعریف ساز و کار قانونی برای آن است و در صورتی که قانون گذاران یک چارچوب برای واردات دستگاه‌های مورد نیاز تولید ارزهای دیجیتالی تعریف کنند، استانداردهای نظارتی نیز شکل گرفته و نظام مالیاتی نیز می‌تواند برای آن ترسیم شود. از سویی دیگر دولت می‌تواند با اعطای تسهیلات، فعالان این حوزه را تشویق به تولید برق مورد نیاز خود کند، تا علاوه این در حالی است که در چنین شرایطی می‌توانیم برخوردهای قهری را برای مبارزه با برق دزدی در این حیطه داشته باشیم. 

https://siasatrooz.ir/vdcf01dycw6dxca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی