دوشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۶
کد مطلب : 117720
به رغم وعده های مسئولان برای کنترل قیمت‌ها در ماه رمضان

گرانی همچنان سوار بر بازار کالاهای پرمصرف

به رغم آنکه مسئولان از جمله در وزارت صمت بر کنترل و حتی تعدیل قیمت ها در ماه رمضان خبر داده بودند اما قیمت ها در بازار همچنان گرانی و حتی قیمت های صعودی در کالاهای پر مصرف را نشان می دهد.
عضو هیات رییسه بنکداران مواد غذایی با اشاره به وضعیت قیمت کالاها در بازارگفت: با توجه به اینکه اولویت فروش روغن با فروشگاه های زنجیره ای است، شاهد کمبود عرضه روغن در سطح خرده فروشی ها هستیم.قامسعلی حسنی در مورد وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: اگرچه از نظر عرضه کالا مشکلی وجود ندارد و البته قیمت‌ها گران است اما در بازار تقاضای خاصی نیست و می‌توان گفت شاهد یک رکود در بازار هستیم که یکی از عمده دلایل این موضوع نیز به تعطیل شدن کسبه مربوط می‌شود. درست است که مشاغل مربوط به مواد غذایی تعطیل نیستند اما تعطیلی مشاغل دیگر تأثیر مستقیم بر فروش مواد غذایی دارد.
عضو هیأت رئیسه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه فقط در عرضه روغن مشکل داریم، افزود: با توجه به اینکه اولویت برای عرضه روغن با فروشگاه‌های زنجیره‌ای است، هر ۱۵ روز سهمیه ۱۰ کارتنی به بنکداران تحویل داده می‌شود که همین مساله موجب کمبود در سطح خرده فروشی‌ها و بعضاً گرانفروشی شده است.
وی در مورد وضعیت قیمت کالاها نیز گفت: قیمت خرما رطب از ۲۳ هزار تومان به ۲۸ هزار تومان، کبکاب ۱۵ هزار تومان، زاهدی از ۲۲ هزار تومان به ۲۷ هزار تومان و خاصویی از ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۰ هزار تومان رسیده است اما بعضاً در بازار شاهد فروش خرما با نرخ ۳۰ هزار تومان نیز هستیم که این موضوع به دلیل افزایش کرایه حمل و نقل است. حسنی ادامه داد: همچنین خرمای پیارم با نرخ ۱۰۰ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد که آن هم به دلیل صادراتی بودن این محصول است.
عضو هیأت رئیسه بنکداران مواد غذایی به قیمت برنج نیز اشاره کرد و گفت: قیمت برنج عنبربو هر کیلوگرم ۲۴ هزار تومان، شیرودی ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان، صدر ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان، طارم فریدون کنار ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان، هاشمی ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان، آستانه اشرفیه ۳۴ هزار تومان و دودی ۳۵ هزار تومان است.وی افزود: شکر نیز ۳ قیمت دارد که به ترتیب ۶ هزار و ۶۵۰ تومان برای سهمیه واحدهای صنعتی، ۸ هزار و ۷۰۰ تومان برای مصرف کننده و ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به عنوان نرخ عمده و آزاد تعیین شده است.
حسنی با اشاره به قیمت حبوبات نیز گفت: لپه ایرانی هر کیلوگرم ۴۱ هزار تومان و خارجی آن ۲۵ هزار تومان به فروش می‌رسد، همچنین قیمت نخود ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان، عدس ۲۷ هزار تومان، لوبیا ۲۸ هزار تومان و ماش ۲۵ هزار تومان است.وی افزود: چای نیز از ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.گفتنی است، براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار توزیع ٢٤٠ هزار تُن برنج، شکر و روغن برای تأمین مصارف مردم در ماه مبارک رمضان در شبکه توزیع منتخب (فروشگاه‌های زنجیره ای و میادین تره بار) در حال انجام است. از این ۲۴۰ هزار تن، ٣٠ هزار تُن برنج وارداتی، ٣٠ هزار تُن شکر و ١٨٠ هزار تُن روغن در نظر گرفته شده است.
در همین حال رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه را برای مصرف کننده ۱۴۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بازار گوشت گوسفندی به دلیل عدم توان خرید مردم، دچار رکود شده است.
علی اصغر ملکی درباره آخرین وضعیت بازار گوشت گوسفندی گفت: بازار گوشت گوسفندی کم رونق و درگیر رکود است چرا که مردم توان خرید ندارند و کاهش تقاضا منجر به ثبات قیمت‌ها شده است. وی قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه گوسفندی خرید مغازه دار را ۱۲۷ تا ۱۳۰ هزار تومان عنوان و اضافه کرد: قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه با اعمال ۱۰ درصد سود برای مصرف کننده نهایی حدود ۱۴۰ هزار تومان است.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه قیمت گوشت گوسفندی در هفته‌های ابتدایی امسال نسبت به اواخر سال گذشته بین شش تا هفت هزار تومان کاهش داشته است، افزود: هم اکنون فصل عرضه دام بوده و عرضه آن زیاد است اما مشکلی که دامداران دارند گرانی نهاده‌ها و علوفه است که منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید می‌شود.
ملکی با اشاره به خشکسالی و مطلوب نبودن وضعیت مراتع کشور، گفت: اگر امسال وضعیت علوفه مراتع خوب بود و دام‌ها می‌توانستند از آن استفاده کنند، کاهش قیمت بیشتری اتفاق می‌افتاد اما در حال حاضر، تغذیه دام با نهاده به صورت دستی انجام می‌شود و به همین جهت هزینه‌های تولید بالاست.
لازم به ذکر است وزیر جهاد با بیان اینکه برنامه‌ای برای واردات انبوه گوشت قرمز از صربستان نداریم، گفت: اولویت اول ما دامداران داخلی هستند.
کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه دیدار با وزیر امور خارجه صربستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مهمترین بحث در این دیدار، موضوع تبادل بذر است.
وی افزود: ایران توانایی خوبی در تولید انواع بذور دارد و در مقابل، صربستان تجربه بالایی در این زمینه دارد و تجربه‌های دوطرف می‌تواند ایران را به یک هاب منطقه‌ای بزرگ برای تأمین نیاز کشورهای اطراف تبدیل کند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ویژگی تنوع آب و هوایی ایران خاطرنشان کرد: در ایران به خاطر شرایط آب و هوایی، امکان تولید بذر در فصول مختلف سال وجود دارد که یک شرایط ایده‌آل برای تولیدکنندگان بین‌المللی بذر در دنیا محسوب می‌شود.وی ادامه داد: ایران موفق شده است اعتبارنامه بین‌المللی بذر دنیا را به دست بیاورد و هر بذری که در ایران تولید می‌شود قابل تجارت در ۶۳ کشور در جهان است که یک افتخار بزرگ محسوب می‌شود.خاوازی گفت: در رابطه با امتیازات و تجربه‌های صادراتی صربستان در این جلسه تبادل نظر شد که این کشور می‌تواند تجارب خود را در اختیار بخش خصوصی ما قرار دهد.وی افزود: ما بیش از ۱۱ میلیون تن شیر در کشور تولید می‌کنیم و صنایع لبنی قوی داریم که می‌توانیم از تجارب صادراتی صربستان در این زمینه استفاده کنیم.وزیر جهاد کشاورزی گفت: در این جلسه همچنین در زمینه تولید آفت‌کش‌ها با درجه همزیستی مناسب با محیط زیست و کم‌خطر در ایران که تکنولوژی آن در اختیار صربستان دارد، بحث و تبادل نظر شد.
وی یادآور شد: صربستان تولید کننده ذرت است و آب فراوانی دارد که ما می‌توانیم ذرت را در صربستان به صورت کشت قراردادی خریداری کنیم و در مقابل زعفران، گیاهان دارویی، انواع آبزیان و خشکبار به این کشور صادر کنیم.خاوازی در پاسخ به سوالی درباره واردات گوشت قرمز از صربستان، تصریح کرد: برنامه‌ای برای واردات انبوه گوشت قرمز از صربستان نداریم و اولویت اول ما دامداران داخلی هستند، به دنبال این هستیم تا یک قیمت مناسب توسط ستاد تنظیم بازار تعیین شود تا بتوانیم با قیمت مناسب دام را از داخل کشور تأمین کنیم.وزیر جهاد کشاورزی افزود: باید تفاهم نامه‌ها به نحوی تنظیم شود که شرایط تجارت برد-برد و به نفع کشاورزان کشور باشد. 

https://siasatrooz.ir/vdcf0edyxw6dyea.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی