شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۴
کد مطلب : 91312

گم شدن محيط‌زيست در ميان بازي‌هاي سیاسی!

گم شدن محيط‌زيست در ميان بازي‌هاي سیاسی!

"حضورم در خوزستان با یک مصوبه، برنامه و اعتبار منطقی‌تر بود، نه صرفاً هم دردی با مردم خوزستان."
اين جمله اي است كه رئیس سازمان محيط‌زيست به‌آن اشاره كرده و معتقد است فکر می‌کنم حضور بنده با یک مصوبه و یک برنامه و اعتبارات کافی که دولت تعیین کرده منطقی‌تر است تا اینکه بخواهند صرفا جهت هم دردی به خوزستان بروم.
معصومه ابتكار كه در جمع خبرنگاران قرار گرفته بود در حالي از برنامه مدون و منطقي سخن مي‌گويد كه نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي به عنوان ناظران مسئولان دولتي بر اين اعتقادند كه كارها و برنامه‌هاي معصومه ابتكار نشاني از منطق و استدلال ندارد. در واقع در حالي معصومه ابتكار حرف از بودجه‌ها و برنامه‌ها مي‌زند كه نگاهي به عملكرد چندماه گذشته وي نشان مي‌دهد خانم معاون بيشتر سعي بر اجراي سناريوهاي سياسي دارد.
سناريوهاي سياسي كه يكدستي در نحوه اجراي آن نيز ديده نمي شود و همين باعث مي‌شود كه رويه در پيش گرفته شده از سوي رئيس سازمان محيط زيست كه مهمترين وظيفه آن بايد حفظ محيط زيست باشد با انتقادهاي شديداللحني روبرو شود.

ربط این بودجه به ریزگردها حرف بیهوده است
ابتكار در تازه ترين اظهار نظر خود در خصوص حل معضل گرد وغبار در خوزستان گفته است : این زمان بلندمدت خواهد بود و هیچ کدام از مسائل محيط‌زيستی مقطعی و فوری نیست.
ابتکار در ادامه با اشاره به بحث‌هاي بودجه اي و لزوم تحقق آن براي پيشبرد اهداف سازمان محيط زيست بیان کرده است : یکی از توجهات ما در این مسئله بحث سازمان‌های مردم نهاد بوده است چرا که ما اعتقاد داریم توانمندی‌های سازمان‌های مردم نهاد باید مورد استفاده قرار گیرد چرا که موفقیت آنها در اجرای طرح‌ها به عنوان مثال در استان خوزستان صورت گرفته است به این شکل که در استان خوزستان با همکاری سازمان‌های مردم نهاد ۵۰ هزار دانش آموز را نسبت به محيط‌زيست آموزش دادیم که این ظرفیت بزرگی است بنابراین تأکید می‌کنم که حمایت از سازمان‌های مردم نهاد در دستور کار دولت یازدهم است و ما با قدرت از توانمندی‌های آنها استفاده وحمایت می‌کنیم و سعی داریم این توانمندی‌ها در مسیر توسعه قرار گیرد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت: اختصاص بودجه‌های کلان به سازمان‌های مردم‌نهاد در یک سازمان دولتی هیچ معنایی ندارد و بهتر است خانم ابتکار در خصوص هزینه‌کرد بودجه این سازمان‌ها شفاف‌سازی کند.
عبدالرضا مصری در گفت‌وگو با فارس، گفت: در سال اقتصاد مقاومتی و در حالی که مشکل عمده مردم ریزگردها است ‌اختصاص بودجه به سازمان‌های مردم نهاد معنایی ندارد.
وی ادامه داد: اینکه سازمان‌های مردم نهادی را تشکیل دهیم و بودجه دولتی به آن اختصاص دهیم بیهوده است و در حقیقت در این سازمان‌ها بودجه به اسم آنها از دولت گرفته می‌شود اما مشخص نیست در چه راهی صرف می‌شود.
این نماینده مردم کرمانشاه در مجلس گفت: اینکه سازمان حفاظت محيط‌زيست بودجه‌ای را با عنوان سازمان‌های مردم نهاد دریافت کند و بگوید این بودجه مخصوص ریزگردها بوده است بیهوده است و بهتر است خانم ابتکار شفاف بگوید که این بودجه در چه مسیری هزینه می‌شده است؟
مصری ادامه داد: گرفتن بودجه به بهانه سازمان‌های مردم نهاد در حالی که مردم مناطق جنوبی کشور روزانه حداقل ۱۰۰ گرم خاک می‌بلعند ظلم به مردم مناطق جنوبی است و بهتر است این سازمان به جای اینگونه اقدامات برنامه جامعی را برای کنترل ریزگردها به ملت و مجلس ارائه دهند چرا تاکنون هیچ اقدام مؤثری از سوی این سازمان در مورد مهار و کنترل ریزگردها صورت نگرفته است.

گم شدن در ميان مسئولیت‌های سیاسی!
از سوي ديگر جشن بازگشایی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در حالی قرار است با حضور معصومه ابتکار، رئیس سازمان محيط‌زيست برگزار شود که اين موضوع را نيز مي‌توان به نوعي بازي سياسي خواند.
يك نماینده ديگرمجلس شورای اسلامی ، زهره طبیب‌زاده نوري در همين رابطه مي‌گويد: رئیس سازمان حفاظت محيط‌زيست به جای پرداختن به مسئولیت‌های اصلی خود در زمینه حفاظت محيط‌زيست، مسئولیت‌های سیاسی پرمشغله‌ای را تعریف کرده است که زمانی برای کارهای اجرایی ندارد.
وی ادامه داد:‌ بر اساس گزارش‌هایی که به دست ما رسیده است در سفرهای استانی خانم ابتکار حیف و میل شدیدی در بیت‌المال انجام می‌شود به گونه‌ای که مخارج سفر یک روزه رئیس سازمان حفاظت محيط‌زيست و همراهانش به یکی از استان‌های محروم بالای ۱۰۰ میلیون تومان هزینه داشته است که در این سفرها نه تنها مسئله زيست‌محيطي حل نمی‌شود بلکه هزینه‌های زیادی نیز به دولت تحمیل می‌شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود:‌ متأسفانه در سفرهای استانی نیز انجام فعالیت‌های سیاسی در اولویت کارهای وی قرار می‌گیرد و مشکلات زيست‌محيطي جایی در برنامه‌های رئیس این سازمان ندارد.
طبیب‌زاده ادامه داد: به نظر می‌رسد در هیأت دولت نیز به یک جمع‌بندی در این زمینه رسیده‌اند که وقتی بحث سرکشی به مشکلات مردم استان خوزستان مطرح می‌شود و یک مشکل اساسی در استان به وجود می‌آید رئیس جمهور به جای اینکه فرد مستقیم مسئول را اعزام کند وزیر غیر مرتبط را مسئول رسیدگی می‌کند و این به این معناست که توانایی رئیس سازمان حفاظت محيط‌زيست برای رئیس جمهور نیز زیر سؤال رفته است. وی با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهور به عراق گفت: یکی از اهداف اصلی سفر معاون اول رئیس جمهور به عراق حل مشکل ریز گردهایی بود که از عراق وارد کشور می‌شود اما در میان ۵ وزیری که در این جلسات حضور داشتند جای رئیس سازمان حفاظت محيط‌زيست خالی بود.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه رئیس جمهور نیز به عدم توانایی رئیس سازمان حفاظت محيط‌زيست پی برده است، بهتر است زودتر مبادرت به تعویض او کند یا خانم ابتکار محترمانه از این سمت استعفا دهد تا با فراغ بال بیشتری بتواند به امور سیاسی خود بپردازد. وی افزود: با نزدیک شدن به زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی فعالیت‌های سیاسی رئیس سازمان حفاظت محيط‌زيست بیشتر شده است و بهتر است با استعفا از این سمت وقت خود را صرف کارهای سیاسی کند.

حرف آخر
گفتني است کاربران شبکه های اجتماعی خوزستان نيز در اعتراض به عملکرد ضعیف سازمان محيط‌زيست در رابطه با گرد و خاک خوزستان با راه اندازی هشتک (#ابتکار-برکنار) خواستار استعفاي معصومه ابتکار ریاست این سازمان شدند.

https://siasatrooz.ir/vdcf0md1.w6dyyagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی