يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۲
کد مطلب : 115326

راه اندازی ستاد انتخاباتی بایدن در ایران!

سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۲سال گذشته بر مدار دشمنی و رویکردهای مغرضانه بنا شده است...
راه اندازی ستاد انتخاباتی بایدن در ایران!

سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۲سال گذشته بر مدار دشمنی و رویکردهای مغرضانه بنا شده است، از این رو هر رییس جمهوری که مستأجر کاخ سفید می‌شود، تلاش می‌کند تا به شیوه و روش مخصوص خود منافع از دست رفته را احیا کند؛اکنون برخی در داخل برای جو بایدن نامزد حزب دموکرات ستاد تبلیغاتی مجازی راه انداخته‌اند و می‌خواهند القا کنند که روی کار آمدن «جو بایدن» در شرایط کنونی کشور از جمله وضعیت اقتصادی تاثیر گذار است، در حالی که هیچ کدام از دو حزب قدرتمند در آمریکا منافع جمهوری اسلامی ایران را در نظر نمی‌گیرند؛ به بیانی ساده تر از دولتمردان آمریکایی آبی برای ملت ایران گرم نمی‌شود.
دونالد ترامپ، «چهل و پنجمین» رئیس جمهور آمریکا است و برای «چهل و ششمین» انتخابات ریاست جمهوری این کشور با «جو بایدن» رقابت می‌کند. در این دوره از انتخابات نیز مانند روسای جمهور گذشته، ایران یکی از دغدغه‌های ترامپ به شمار می‌رود.
چند روز پیش دونالد ترامپ در کنفرانسی خبری در کاخ سفید مدعی شد: اگر در انتخابات پیروز شوم، ایران می‌‌آید و به سرعت توافقی را با ما امضا می‌‌کند؛ اگر نه ظرف یک هفته یا ظرف یک ماه؛ چون تولید ناخالص داخلی آنها ۲۵ درصد کاهش یافته و می‌خواهند بار دیگر یک کشور موفق باشند. وی ادامه داد: من به وعده‌ای که داده بودم عمل کردم و آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کردم؛ توافق فاجعه ‌باری که ۱.۸ میلیارد دلار پول نقد را تقدیم ایران کرد.
البته موضوع ایران دغدغه "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا نیز است، چناچنه او به تازگی ادعا کرده است، اگر رئیس جمهور شوم با تهران تعامل خواهیم کرد، اما هشدار داد که چنین کاری پس از ۴ سال دشمنی آسان نخواهد بود. بایدن مدعی شد: ایران اکنون نسبت به زمانی که ما در سال ۲۰۱۷ دفتر را ترک کردیم، به سلاح هسته‌ای نزدیک‌تر شده است.
وی همچنین با دفاع از برجام، توافق هسته‌ای را «مخل‌ترین نظام بازرسی در جهان» نامید. در آمریکا عرصه سیاست تقریبا بین دو حزب جمهوری خواه و دموکرات تقسیم شده؛ نماد حزب جمهورخواه «فیل» و نماد دموکرات‌ها «الاغ» است. دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در اهداف مغرضانه علیه ایران باهم شریک هستند مصداق آن را در موضوع برجام می‌توان یافت، جمهوری خواهان یک سال و نیم پس از آنکه بر سر کار آمدند، چنان که در دوران تبلیغات انتخاباتی شان وعده داده بودند از برجام خارج شدند، بدون آنکه به هیچ کدام از تعهدات برجامی شان عمل کرده باشند.
در آن زمان که برجام امضا شد و دموکرات‌ها بر سرکار بودند؛ درست یک روز پس از اجرای برجام در دی سال ۹۴، رئیس جمهور وقت آمریکا پشت تریبون آمد و از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد؛ باراک اوباما با اشاره به توافق با ایران، تاکید کرد: همچنان اختلافات زیادی میان ایران و آمریکا باقی مانده. ما همچنان در مخالفت و مقابله با ایران، در رفتار‌های بی ثبات کننده این کشور در زمینه‌های دیگر از جمله تهدید‌های ایران ضد اسراییل و شرکای ما در حاشیه خلیج (فارس) سیار سرسخت هستیم. همچنان تحریم‌هایی ضد ایران به علت نقض حقوق بشر، به خاطر حمایت از تروریسم و به خاطر برنامه موشک‌های بالستیک این کشور داریم و به اجرای شدید این تحریم‌ها ادامه خواهیم داد.
اما پس از اجرای تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از برجام هم، دموکرات‌ها حرف‌های قابل تاملی درباره خوابی که برای برجام دیده بودند زدند؛ جان کری، وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما مهر سال ۹۷ و حدود شش ماه پس از خروج آمریکا از برجام گفته بود ما هم بنا داشتیم همان تحریم‌ها و فشار‌هایی که در دولت دونالد ترامپ به ایران وارد می‌کند را حفظ کنیم.
جان کری همچنین گفته بود: هیچ کشوری تاکنون مجبور نشده کاری را بکند که ایران برای این توافق انجام داد. ما می‌توانستیم در برجام بمانیم، اما به ایرانی‌ها بگوییم از کار شما در یمن خوشمان نمی‌آید، از کار شما در خصوص موشک‌ها و اسرائیل خوشمان نمی‌آید و در عین حال می‌توانستیم بگوییم می‌خواهیم درباره همه مسائل دیگر هم گفت‌وگو کنیم و اگر شما این کار‌های خودتان را اصلاح نکنید، این توافق را پس می‌گیریم. این می‌توانست یک روش خوب برای مذاکره و گرفتن امتیاز بیشتر باشد.
البته برخی در داخل تلاش دارند تا اینطور القا کنند، انتخاب شدن هر کدام از روسای جمهور آمریکا در انتخابات پیش رو می‌تواند در شرایط اقتصادی کشور تاثیر گذار باشد، حتی برخی ستاد تبلیغاتی مجازی برای آقای بایدن به راه انداخته‌اند!
دستور کار یکی است، اما تنها شیوه اجرا کمی متفاوت است، آن طور که وزیر خارجه دموکرات آمریکا می‌گوید همان زیاده خواهی‌های امروز جمهوری خواهان در برجام، در دستور کار دموکرات‌ها هم قرار داشته. اما با حفظ نمادین برجام؛ در واقع هدف‌ها یکی بوده، اما سناریو‌ها با هم فرق می‌کرده است. تقریبا یک ماه پیش بود که جو بایدن با انتشار سیاست‌ها و برنامه‌های پیشنهادی‌اش در نشریه فارن پالیسی درباره جمهوری اسلامی ایران گفته بود؛ در صورت پیروزی در انتخابات با اقدامات مخرب ایران در خاورمیانه مقابله می‌کنم.
آنچه دولتمردان آمریکایی در قبال ایران دنبال می‌کنند، حالا چه جمهوری خواه، مستاجر۴ ساله کاخ باشد یا دموکرات‌ها این است که تلاش کنند منافعی را که در سال ۵۷ از دست داده‌اند بار دیگر احیا کنند و از آن زمان تاکنون همچنان با حسرت آنچه از دست داده‌اند، در قبال جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته‌اند، بایدن، ترامپ و اوباما و ...نیز فرقی نمی‌کند.
چند روز پیش نیز سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به سخنان رئیس دستگاه اطلاعات ملی آمریکا مبنی بر دخالت ایران در انتخابات آمریکا افزود: آمریکایی‌ها عادت دارند کارزار ضد اطلاعاتی ضد برخی کشورها به راه بیندازند. سعید خطیب زاده تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران واقعاً به سیاست داخلی آمریکا اهمیت نمی‌دهد؛ آنچه که در داخل آمریکا اتفاق می‌افتد، مربوط به مردم آمریکاست.
وی تاکید کرد: موضوع مهم برای ایران این است که آمریکا به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند، از طغیانگری و گردنکشی دست بردارد؛ مهم‌تر از همه اینکه به حقوق ملت ایران احترام بگذارد و تمام خسارت‌هایی را که به جمهوری اسلامی زده است، جبران کند.

برخی در داخل ستاد تبلیغاتی برای بایدن راه انداخته‌اند
فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با سیاست روز درباره تلاش برخی برای القاء نمودن انتخابات آمریکا و تاثیرش در قبال ملت ایران گفت: دو حزب دموکرات و جمهوری خواه رویکردهای متفاوتی در دشمنی با ملت ایران اتخاذ کرده‌اند. وی افزود: البته هدف دو حزب قدرت در آمریکا دشمنی با ملت ایران است اما شیوه اجرای آنها متفاوت است، چناچنه دیدیم، دموکرات ها برجام را برای فشار بیشتر بر ملت ایران طراحی کردند اما با روی کار‌آمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید او از برجام خارج شد.
کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر اینکه اعمال فشار برملت ایران و تداوم تحریم‌های ضد ایرانی در سیاست‌های دو نامزد انتخابات پیش روی آمریکا یعنی جو بایدن و دونالد ترامپ وجود دارد، گفت: برخی در داخل ستاد تبلیغاتی مجازی برای آقای بایدن به راه انداخته‌اند و به نوعی شیفتگی نسبت به این نامزد دموکرات‌ها از خود نشان می‌دهند که این شیفتگی غیر طبیعی است.
ایزدی خاطرنشان کرد: سرنگونی ملت ایران هدف دولتمردان آمریکایی است، حالا هر کدام به شیوه خود این هدف را پیش می‌برند، این شیفتگان باید این موضوع را درک کنند و حتی غیرعامدانه وناآگاهانه با رویکردهای ضد ایرانی آمریکایی‌ها همراه نشوند. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcf0tdyvw6dyma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی