جمعه ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۲
کد مطلب : 105921
در اجلاس سه جانبه کشورهای ضامن مذاکرات آستانه تاکید شد

مبارزه با تروریسم بدون توجه به ریشه‌های آن کامل نیست

دیروز تهران، میزبان رؤسای جمهور ترکیه و روسیه در قالب سومین اجلاس سه جانبه کشور‌های ضامن مذاکرات صلح آستانه بود.
این نشست که با حضور رجب طیب اردوغان، ولادیمیر پوتین و حسن روحانی رؤسای جمهور ترکیه، روسیه و ایران در محل اجلاس سران برگزار شد، در ادامه دو نشست قبلی این سه کشور در سوچی و آنکاراست؛ نشستی که موضوع اصلی آن بررسی همکاری منطقه‌ای برای تثبیت و استقرار ثبات و امنیت در سوریه است.
پیش از این اعلام شده‌ بود که این اجلاس در شهر تبریز برگزار می‌شود اما نهایتا تصمیم بر این شد که این اجلاس به تهران منتقل شود.
نمایندگان سه کشور تاکنون در قالب اجلاس صلح آستانه، ۱۰ نشست برگزار کرده‌اند که نتایج این نشست ها در دو نشست رؤسای جمهور سه کشور ارزیابی، تأیید و تصویب شده است.
چگونگی پایان دادن به بحران سوریه و نحوه مبارزه با تروریست‌ها، نحوه کمک به دولت مشروع سوریه برای مبارزه با تروریست‌ها و راهکارهای ایجاد مناطق کاهش تنش و عادی سازی شرایط به منظور توسعه کمک‌های انساندوستانه مهم‌ترین محور مذکرات آستانه بوده است .
یکی از توافقاتی که انجام شد تشکیل کمیته قانون اساسی است که سه کشور می‌توانند در این روند تسهیل کننده این فرایند سیاسی باشند و زمینه را برای گفتگوهای سوری - سوری برای تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی فراهم کنند.
بررسی وضع مفقودان، تبادل اسرا و تعیین تکلیف اجساد کشته شدگان درگیری‌ها را از دیگر مسائلی است که در این اجلاس مطرح شد.
دیدار روحانی با رؤسای جمهور ترکیه و روسیه
رئیس جمهور با رؤسای جمهور ترکیه و روسیه در حاشیه برگزاری سومین اجلاس سه جانبه کشور‌های ضامن مذاکرات صلح آستانه، در محل این نشست دیدار و گفتگو کرد.
این دیدار پس از استقبال روحانی از رجب طیب اردوغان در محل سالن اجلاس سران صورت گرفت. همچنین روحانی و پوتین، نیز در محل سالن اجلاس سران با یکدیگر دیدار کردند.

دخالت غیرقانونی آمریکا باید فورا پایان یابد
همچنین رییس جمهوری در این اجلاس ادامه مبارزه با تروریسم تا ریشه‌کن شدن تمامی گروه‌های تروریستی در سوریه بویژه در ادلب را ضروری دانست و گفت: حضور و مداخله غیرقانونی آمریکا در این کشور که منجر به تداوم ناامنی در آن شده، باید فورا پایان یابد.
حسن روحانی افزود: این اجلاس همچنین فرصتی برای بررسی اقدامات مشترک در مرحله فعلی و آینده است.
وی ادامه داد: با توجه به پیچیدگی‌های بحران سوریه، بسیار مهم بود که سه کشور ایران، روسیه و ترکیه برای فرونشاندن شعله‌های جنگ دراین کشور به چهارچوبی مشترک بر اساس اصول بنیادین حفظ تمامیت ارضی ویکپارچگی سوریه و احترام به حاکمیت ملی و حق ملت این کشور برای تعیین سرنوشت آینده کشورشان دست یابند.
رییس جمهوری خطاب به روسای جمهوری روسیه و ترکیه افزود: ایران بنا به درخواست دولت قانونی سوریه و برای مبارزه با تروریسم در این کشور حضور یافت و تداوم این حضور بر همین مبنا خواهد بود. وی یادآور شد: ما نگرانی‌های برخی کشورهای منطقه از خطر تروریسم و جدایی طلبی را درک می‌کنیم؛ اما موثرترین و پایدارترین راه برای رفع این نگرانی‌ها را همکاری با دولت قانونی سوریه می‌دانیم .
رییس جمهوری تصریح کرد: هیچ طرحی برای مبارزه با تروریسم نمی‌تواند بدون توجه به ریشه‌های پیدایش آن، طرح کاملی باشد.
روحانی افزود: رژیم صهیونیستی نمی‌تواند مدعی مبارزه با تروریسم باشد و خروج فوری این رژیم اشغالگر از سرزمین‌های اشغالی سوریه، خواسته مشترک همه آحاد مردم سوریه و منطبق بر مصوبات بین‌المللی است. وی ادامه داد: روشن است که از دولت آمریکا با حضور غیرقانونی در سوریه و اقدامات تجاوزگرانه، نباید انتظارداشت که در این زمینه نقش مثبت و سازنده‌ای ایفا کند.
رییس جمهوری تصریح کرد: دخالت‌های غیرقانونی آمریکا در سوریه با هیچ یک از قواعد بین‌المللی سازگارنیست . روحانی گفت: معتقدیم راه مردم سالاری از لوله تفنگ نمی‌گذرد و هرگونه نظامی‌گری دور باطلی از خشونت را ایجاد می‌کند.
وی ادامه داد: همکاری ما در بحران سوریه می‌تواند الگویی برای همکاری جهت حل و فصل سایر بحران‌های منطقه باشد و نقطه اتکای مطمئنی برای اعاده صلح در سوریه باشد.
روحانی همچنین گفت: کمک به بازگشت آوارگان و بازسازی سوریه باید در دستور کار جامعه بین‌المللی قرار گیردو ایران آماده است نقش سازنده خود را در این زمینه ایفا کند.

تلاش تروریست‌ها برای برهم زدن آتش‌بس
همچنین رئیس جمهور روسیه در این اجلاس گفت: گروه های تروریستی باقی مانده در منطقه ادلب سوریه جمع شده‌اند وتلاش دارند تا وضعیت آتش‌بس را بر هم بزنند.
ولادیمیر پوتین افزود: ما پیشرفت های چشمگیری در زمینه عادی‌سازی پایدار در سوریه داشته‌ایم؛ بیش از ۹۰ درصد از سرزمین سوریه آزاد شده‌است. وی افزود: گروه‌های تروریستی باقی‌مانده در منطقه ادلب تلاش دارند تا اقدامات تحریک‌آمیزی برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی انجام دهند.
وی اضافه کرد: در راه حل سیاسی سوریه پیشرفت‌های خوبی داشتیم و شرایط مهمی برای اینکه سوری‌ها بتوانند به طور مستقل سرنوشت خود را تعیین کنند، ایجاد شده‌است. در همین راستا اقدامات بعدی ما برای اجرایی‌کردن تصمیمات کنگره ملی سوریه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
وی تصریح کرد: برای تشکیل و راه اندازی نظارت سازمان ملل برای نیل به عادی‌سازی ثابت در اوضاع اقتصادی و اجتماعی، باید کمک کرد.
پوتین گفت: در همین زمینه روسیه پیشنهاد کرده تا برنامه‌ای بین‌المللی برای بازگشت آوارگان به سوریه اجرا شود که از طرف دوستان ایرانی و ترکی د مورد استقبال قرار گرفته است.
وی افزود: علاوه بر مرکز آوارگان در دمشق، در مسکو مرکزی برای هماهنگی مستقر شده است. در جریان یک ماه و نیم اخیر بیش از ۱۵هزار نفر به سوریه بازگشته‌اند. پوتین گفت: به طور کلی به نظر می‌رسد که باید اقدامات مشترکی برای بازسازی سوریه انجام شود تا سوری‌ها به طور جمعی بتوانند به کشور خود بازگردند.

نشست تهران انتظار جهانی را برآورده می‌کند
رئیس جمهور ترکیه گفت: حفظ تمامیت ارضی سوریه و پیدا شدن راه حلی برای بحران سوریه از طریق سیاسی از جمله اشتراکات سه کشور بوده است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه نتایجی که از این نشست به دست خواهد آمد انتظارجهانی را برآورده خواهد کرد، افزود: ادلب امنیت ملی ترکیه نیز به شمار می‌رود.
اردوغان اظهار داشت: ما امروز از چهار و نیم میلیون پناهنده سوری پذیرایی می‌کنیم و ظرفیتمان تکمیل است. دوستان ایرانی و روس ما نگرانی‌های امنیتی دارند و ما نیز این نگرانی را درک می‌کنیم زیرا ما نیز همسایه روسیه هستیم.
رئیس جمهور ترکیه اظهار داشت: برای امنیت حلب از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد.
وی افزود: آمریکا در شرق فرات در حال کمک‌رسانی به یک سازمان تروریستی است و کمکهای آمریکا باعث قدرت‌گیری این گروه تروریستی می‌شود و حکومت سوریه نیز به آن توجهی ندارد.
رئیس جمهور ترکیه پ ی د و ی پ گ را گروه‌های تروریستی دانست که باید در مقابل آنها موضع مشترک اتخاد کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcf0tdyyw6dx1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی