شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۲
کد مطلب : 106029
نماینده آمریکا در سازمان ملل: تا جایی به ایران فشار می‌آوریم که به مسائل موشکی بپردازد

آقایان دیپلمات! باز هم فکر می‌کنید جنگ روانی است؟

آقایان دیپلمات! باز هم فکر می‌کنید جنگ روانی است؟

آمریکایی‌ها علیه ملت ایران سخت مشغول کارند، از اعمال تحریم در دو بخش که بخش اول آن را از ۱۳ مردادماه شاهد بودیم تا تشکیل اتاق فکرهای متعدد برای اینکه بتوانند از این طریق این فشارها جمهوری اسلامی را به زانو در آورده و تهران را بر سر موضوع موشکی و مسائل منطقه‌ای پای میز مذاکره بکشانند. حال سوال اینجاست آیا دستگاه دیپلماسی عزمی جدی برای تشکیل کارگروه و مقابله با اقدامات و فشارهای آمریکا ندارد و همچنان فکر می‌کنند این فشارها و تهدیدها تنها یک جنگ روانی است و بس؟!
از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ بر سر مسند ریاست جمهوری هم شاهد گستاخی شدیدتر آمریکا علیه ایران بودیم و هم اقدامات عملی تری برای فشار بر تهران انجام داده‌اند.
لفاظی‌های ترامپ از زمان دوران نامزدی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا علیه ملت ایران همه توام با تهدید و تاکید بر پاره کردن برجام بود، بعد ازرئیس‌جمهور شدنش نیز تمام این لفاظی‌ها را به واقعیت تبدیل کرد و با خارج شدن از برجام بساط تحریم‌های ضد ایرانی را گسترده کرد و این تحریم‌ها را در دوبخش اجرایی کرد؛ فاز اول را در مردادماه سال‌جاری شاهد بودیم و فاز دوم را در ۱۳ آبان‌ماه امسال شاهد خواهیم بود.
بعد از انقلاب اسلامی تاکنون جمهوری اسلامی ایران در تیررس دشمنی‌های آمریکا قرار گرفت و این دشمنی توام با فشار و تحریم ۴ دهه است که ادامه دارد، حذف جمهوری اسلامی از معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی و حذف اقتدار نظامی و توان دفاعی ایران مهمترین اهداف آمریکا و متحدانش به شمار می‌رود چناچنه به تازگی سفیر آمریکا در سازمان ملل گفته؛ جمهوری اسلامی از تحریم‌های ایالات متحده احساس ضعف می‌کند و این فشارها ادامه خواهد یافت. نیکی هیلی سیاست‌های دولت ترامپ در قبال ایران را تضمین‌‌کننده امنیت ایالات متحده خوانده است.
سفیر دائم ایالات متحده آمریکا در سازمان در گفت‌وگویی اختصاصی به شبکه خبری فاکس‌نیوز آمریکا گفت: ما تا جایی به آنها فشار می‌آوریم که به موضوع موشک‌های بالستیک خود بپردازند؛ آنها باید به موضوع حمایت‌شان از تروریسم بپردازند.
به گفته نیکی هیلی، ایران تأثیر دردناک تحریم‌های گسترده‌ای را که با امضای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، از ماه آگوست دوباره برقرار شدند، حس می‌کند.
اظهارات نیکی هیلی و تاکید او بر ادامه فشارها حکایت از تشکیل اتاق فکرهای منسجم و متعدد که البته نه یک شبه بلکه این اتاق‌های فکر ۴۰سال است برای انجام اقدامات ضد ایرانی برنامه‌ریزی و طراحی می‌کنند اما گویا در داخل کمی برای تشکلیل اتاق فکر علیه آمریکا و مبارزه با اقدامات ضد ایرانی این رژیم استکباری کمی تعلل می‌کنند و یا اگر اتاق فکری تشکیل شده باشد هنوز نتوانسته منسجم عمل کند؛ نمونه مبین آن وقتی آمریکا از برجام خارج شد باید برای اروپا ضرب‌الاجل معینی را مشخص تا اروپا تضمین‌های لازم را در زمان تعیین شده برای ماندن تهران در برجام ارائه دهد اما، گویا نه از اقدامات متقایل در قبال آمریکا خبری است و نه از ضرب الاجل زمانی معین برای اروپا در قبال ارائه تضمین‌های لازم.
۳۰ مردادماه امسال بهرام قاسمی در نشست خبری در پاسخ به سؤال سیاست روز مبنی بر اینکه وزارت خارجه آمریکا پی‌درپی در حال تشکیل کارگروه‌هایی است که پیرو آن اقداماتی علیه ایران صورت دهد و آیا وزارت خارجه قصد ندارد گروهی را با بهره‌گیری از همه کارشناسان در این خصوص تشکیل دهد؟ پاسخ داد: این رفتار و اقدامات و تبلیغات در ادامه سیاست‌های خصمانه دیرینه آمریکا است و جدید نیست و استمرار می‌یابد باید آن را از جنبه جنگ روانی و جنگ اقتصادی به آن توجه کرد و رفتاری مغایر با همه موازین شناخته شده بین‌المللی است.
وی افزود این سیاست‌های همچون گذشته راه به جایی نخواهد برد و با مقاومت مردم و راهکارهای موجود این اقدامات خنثی خواهد شد و یک بازی و جنگ روانی است که توسط تیم جنگ‌طلب هیأت حاکمه آمریکا دنبال می‌شود.
پاسخ سخنگوی وزارت خارجه کشورمان به سوال خبرنگار ما در حالی مطرح شد که اولین فاز اجرایی تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران آغاز و کار گروهی نیز به تازگی برای اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است؛ ضمن اینکه مقامات این رژیم استکباری با ادبیات تهدیدآمیز و توام با فشار خواستار همراهی اروپا با تحریم‌های ضد ایرانی شده‌اند؛ با اینگونه اقدامات قاطعانه و عملی و البته توام با گستاخی علیه ملت ایران، باید از وزارت خارجه پرسید آیا این اقدامات عملی آمریکا تنها در راستای جنگ روانی است؟ و اینکه با وجود تشکیل اتاق فکرهای متعدد از سوی مقامات آمریکا برای مقابله با ایران، باز هم ضرورتی برای تشکیل کار گروه اقدام علیه آمریکا از سوی دستگاه دیپلماسی کشورمان وجود ندارد؟
در ادامه گفت‌وگوی نیکی هیلی با فاکس‌نیوز او درباره دلایل خروج آمریکا از برجام گفت: نقش ایران در سوریه کاملا مخرب است. دیدیم که تلاش کردند اسرائیل را تهدید کنند و در سراسر خاورمیانه جنگ‌های نیابتی به راه انداخته‌اند. همه این‌ها دلایلی هستند که سبب شدند ما از توافق با ایران برجام خارج شویم. چون ما مبالغ بسیاری در اختیارشان می‌گذاشتیم که به این رفتار مخرب ادامه دهند. هیچ چیز شرایط ایران را بهبود نمی‌بخشد، مگر این‌که ایران خود را تغییر دهد.
هیلی در ادامه با اشاره به ناآرامی‌های ماه‌های اخیر در مناطق مختلف ایران به شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز گفت: تمرکز ما در حال حاضر بر مردم ایران است. آنها اعتراض کردند، آنها به زبان آمدند، آنها گفتند که خواستار زندگی بهتری هستند اما، در نهایت ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که جمهوری اسلامی برنامه اتمی داشته باشند.
سفیر دائم ایالات متحده در سازمان ملل در بخش دیگری از این گفت‌وگو به نقش ایران و روسیه در سوریه اشاره کرد. او در ارتباط با گزارشی که ادعا می‌کند رئیس‌جمهوری سوریه در ادلب از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده است، به ایران و دیگر نقش‌آفرینان مؤثر در خاورمیانه هشدار داد: آنچه به سوریه، روسیه و ایران گفتیم این بود که، دو بار به آنها هشدار دادیم از تسلیحات شیمیایی استفاده نکنند، دو بار استفاده کردند و دو بار رئیس‌جمهوری ترامپ واکنش نشان داد. هیلی تأکید کرد: دوباره ما را آزمایش نکنید. معتقدم شرایط به شدت به ضرر آنها است.
دونالد ترامپ که یکبار در سال گذشته و یک بار در ماه آوریل امسال فرمان حمله هدفمند به سوریه را صادر کرد، در هفته‌های اخیر گفته بود که استفاده دوباره ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی شتباهی بزرگ خواهد بود.
نماینده آمریکا در سازمان ملل در واکنش به گزارش‌هایی که ادعا می‌کنند جان کری وزیر خارجه دولت باراک اوباما، به کشورهای دیگر گفته است منتظر پایان دولت دونالد ترامپ بمانند، بار دیگر به توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی در زمان اوباما و کری حمله کرد: آنها می‌توانند منتظر پایان دولت این رئیس‌جمهوری بمانند، اما این رئیس‌جمهوری کسی است که با در پیش گرفتن این سیاست امنیت ما را تضمین کرد. زیرا در غیر این صورت آنها در عرض تنها چند سال به همه پول‌های خود دسترسی پیدا می‌کردند و محدودیت‌های برنامه هسته‌ای هم که طبق برجام در هر حال پایان می‌یابند.
اشاره هیلی به لغو محدودیت‌های برنامه هسته‌ای ایران است که مطابق برجام پس از ۱۰ سال عملی می‌شود. ایران می‌تواند پس از آن برنامه اتمی خود را در هماهنگی با قوانین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مانند دیگر کشورها و به صورت عادی دنبال کند.

https://siasatrooz.ir/vdcf0vdy1w6dxxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی