دوشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۳
کد مطلب : 110628

دیکتاتوری نهادینه

انگلیس که زمانی ادعا داشت خورشید هرگز در امپراطوریش غروب نمی‌کند این روزها چنان با چالش‌های اقتصادی و سیاسی مواجه شده است که گویی...

انگلیس که زمانی ادعا داشت خورشید هرگز در امپراطوریش غروب نمی‌کند این روزها چنان با چالش‌های اقتصادی و سیاسی مواجه شده است که گویی خورشید دیگر در این سرزمین طلوع نخواهد کرد از یک سو آمارهعا از افزایش فقر و بحران‌های اجتماعی در این کشور حکایت دارد و از سوی دیگر اختلافات میان گروه‌های سیاسی به شدت افزایش یافته و عملا گسست سیاسی را در انگلیس می‌توان مشاهده کرد. در عرصه اروپا و صحنه جهانی نیز انگلیس هر چند همچنان با حربه اختلاف اندازی و نیز وعده و وعید و وسوسه کردن مسئولان کشورها به دنبال نمایش قدرت است و حتی اقداماتی همچون اعزام ناو و پهپاد به خیلج فارس را به عنوان نشانه قدرتش صورت می دهد اما در عمل توان ایفای نقش چندانی ندارد. دنبال روی‌های انگلیس از آمریکا و نداشتن سیاست مستقل چنانکه به خواست آمریکا اقدام به ربایش و دزدی دریایی علیه نفت کش ایرانی کرد، خود سندی دیگر بر این وضعیت بحرانی است. در کنار این مباحث اما اقدامات ملکه و سپس جانسون نخست وزیر انگلیس جای تامل دارد. در اقدامی قابل توجه بوریس‌ جانسون نخست‌وزیر بریتانیا به نمایندگان حزب محافظه‌کار هشدار داد که اگر آنها در هفته جاری در مورد برگزیت به دولت رای مخالف دهند، اخراج خواهند شد. جانسون پیش از این اعلام کرده بود که آماده است تا گفت‌وگوهای برگزیت با اتحادیه اروپا را تا آخرین دقیقه قبل از ۳۱ اکتبر ادامه دهد و اگر ضرورت داشت در آن روز تصمیم بگیرد که بدون توافق از این اتحادیه خارج شود.
این اقدام به پشتوانه رفتار ملکه صورت گرفته است چرا که ملکه الیزابت دوم طی حکمی با درخواست دولت نخست‌وزیر انگلیس برای تعلیق پارلمان این کشور موافقت کرد. به این ترتیب فعالیت پارلمان انگلیس از اوایل سپتامبر تا ۱۴ اکتبر، دقیقا پیش از فرارسیدن مهلت بریگزیت، به حالت تعلیق در خواهد آمد.
این اقدامات از سوی جانسون و ملکه در حالی صورت می‌گیرد که ادعای آنها مقابله با تبعات برگزیت است اما این رفتارها یک نکته مهم دارد و آن اینکه از یک سو اختیارات نمایندگان پارلمان نادیده گرفته می‌شود و از سوی دیگر حقوق مردم برای تعیین سرنوشتشان به حاشیه رفته و صرفا دو نفر یعنی ملکه و نخست وزیر به جای همچگان تصمیم گیری می‌کنند. جالب توجه آنکه مردم با تظاهرات علیه اقدامات ملکه و جانسون رسما اعتراض خود را به این دیکتاتوری اعلام کرده‌اند. با توجه به آنچه ذکر شد می‌توان گفت که اقدامات دولتمردان انگلیس نشانه‌ای برخودکامگی و دیکتاتوری حاکم بر این کشور است که واهی بودن ادعاهای آنها درباره دموکراتیک بودن و توجه به حقوق مردم را آشکار می‌سازد. انگلیسی که با ادعای حقوق بشر به پرونده سازی علیه کشورها می‌پردازد در داخل نه برای مردم و نه حتی برای نمایندگان مردم ارزشی قائل نبوده و دموکراسی ادعایی آنها صرفا یک نقاب برای پنهان سازی دیکتاتوری حاکم بر این کشور است. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcf0xdycw6dyva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی