دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۰
کد مطلب : 111528
عماد افروغ:

جامعه از عملکرد قوه قضائیه خوشحال است

جامعه از عملکرد قوه قضائیه خوشحال است

نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی گفت: آنهایی که ادعا می کنند قوه قضائیه جناحی عمل می‌کند،‌ دلیل بیاورند؛ نباید شبهه ای در اقدامات قوه قضائیه ایجاد شود.
عماد افروغ نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با گروه سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به مبارزه با مفاسد اقتصادی، اظهار داشت: اگر مروری بر تحلیل ها و نظرهای مختلف در ارتباط با مفاسد اقتصادی داشته باشیم متوجه می شویم تمام کسانی که دستی بر تحلیل داشتند، غالبا روی بی توجهی قوه قضائیه در گذشته تأکید داشتند و همواره در آرزوی یک قوه قضائیه مستقل، مقتدر، فهیم و شجاع قلم می زدند و در آرزوی او به سر می بردند.
وی ادامه داد: من هم همیشه روی قوه قضائیه مستقل و مقتدر تأکید داشتم، در آن زمانی که این فسادهای گسترده در کشور نبود.
حالا قوه قضائیه به میدان آمده است، البته نمی گویم که تمام پرونده ها در حال بررسی است، اما به هرحال مبارزه با فساد شروع شده و این امر در مردم امیدی ایجاد کرده است. نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:‌ در آن دوره سیستم های نظارتی فعال نداشتیم و حتی این نظارت مربوط به نظارت های مدنی وجود نداشت البته کماکان نظارت های مدنی هم نداریم. نهادهای مدنی و روحانیت نظارت نمی کنند، اما توقع داشتیم نهادهای نظارتی رسمی و نظام های بازرسی ما کارشان را خوب انجام دهد که اگر خوب انجام می دادند، امروز کار به اینجا نمی رسید. وی بیان کرد:‌ در زمانی که نماینده مجلس بودم، رئیس دیوان محاسبات، با چاپلوسی معاول اول رئیس جمهور شد.
ما نامه عزل او را آماده کردیم که مقام نظارتی نمی تواند حتی لب به چاپلوسی باز کند چه بخواهد کوتاهی و یا سستی کند.
افروغ اظهار داشت:‌ امروز جامعه از عملکرد قوه قضائیه خوشحال است چراکه احساس می‌کند احقاق حقی صورت گرفته است و با فساد مقابله می شود.
وی ادامه داد:‌امروز رئیس جمهور در جمع مردم یزد، درباره اقدامات اخیر قوه قضائیه صحبت می کند. آنهایی که ادعا می کنند قوه قضائیه جناحی عمل می کند،‌ دلیل بیاورند،‌ نباید شبهه ای ایجاد شود که قوه قضائیه پرونده ای را رسیدگی می کند و توجهی به دیگر پرونده ها ندارد. سلامت جامعه در گرو یک قوه قضائیه مستقل و مقتدر است.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: اگر قوه قضائیه به سمت یک قوه مستقل و مقتدر حرکت می‌کند،‌ باید تقویت کنیم تا مبارزه ساختاری با فساد صورت بگیرد و تنها شاهد برخورد با مفسد نباشیم.
باید با ریشه‌ها به صورت ساختاری مقابله شود. حکومت سالم و حکومت مهدوی، حکومتی است که با فساد برخورد شود و احقاق حق صورت بگیرد. وی با اشاره به این موضوع که قوه قضائیه برتر از دیگر قواست، گفت:‌ درست است اختیارات قوه مجریه بالاست و قوه مقننه قانون گذار و ناظر است،‌ اما در وضعیت کنونی ما با توجه به فساد ساختاری ناشی از اقتصاد نفتی و تمرکز گرایی و اوضاع نمایندگان،‌ قوه قضائیه قوه برتر است و می تواند سلامت را به جامعه برگرداند و با مفسد مقابله کند.
عماد افروغ اظهار داشت: یادمان نرود که در زمان حکومت حضرت علی(ع)،‌ قاضی منصوب ایشان را فرا می خوانند و محکوم شان می کنند. با وجود آنکه حق با ایشان بود اما لب به سخن باز نمی کنند.
باید خوشحال باشیم در قوه قضائیه مقتدر، زشتی و لابی گری وجود ندارد و یا قاضی فاسد به اجرای حکم نمی‌پردازد. در این نوع قوه قضائیه باید با قاضی و دادستان فاسد برخورد کرد. حتی اگر به ضررمان تمام شود.
استاد دانشگاه بیان کرد:‌ همه باید در انتظار چنین قوه قضائیه مستقل و مقتدری باشیم حتی اگر حکمی داده شود که خلاف رأی ما باشد. یادمان نرود امام علی (ع) می فرمایند آنکه عدالت را بر نمی تابد به مراتب ظلم در او گرانتر خواهد بود، یعنی ما در انتظار این بودیم که با دانه درشت ها برخورد جدی کنیم و حال اینگونه در حال انجام است.
نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: منشأ فساد اقتصادی حتی فساد سیاسی و فرهنگی به رابطه قدرت و ثرورتی برمی گردد که همراه با یک تمرکزگرایی در کشور است.
اگر قوه قضائیه بتواند با فهم و اقتدار کافی با این فسادها مبارزه کند، آغاز یک جشن ملی دیگر است. آقای روحانی رئیس جمهور روز یکشنبه در سفر به استان یزد از عملکرد قوه قضاییه در مبارزه با مفاسد اقتصادی انتقاد کرده بود.

https://siasatrooz.ir/vdcf0ydycw6dyta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی