سه شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۴
کد مطلب : 102690

اعتراض به ضعف مسئولین

خواسته مردم در چند روز گذشته مطالبه اقتصادی بود، اما با ورود عناصری، با شعارهای سیاسی علیه نظام اسلامی و حاکمیت همراه شد...

خواسته مردم در چند روز گذشته مطالبه اقتصادی بود، اما با ورود عناصری، با شعارهای سیاسی علیه نظام اسلامی و حاکمیت همراه شد. نمی‌توان با پررنگ کردن آن دسته از شعارهای سیاسی ساختارشکنانه که با توهین و اهانت همراه بود، خواسته اقتصادی مردم را کم رنگ کرد.
مردم در زمان انقلاب اسلامی، به خاطر معیشت، پیرو حضرت امام(ره) نشدند، بلکه برای پایان دادن به یک دیکتاتوری وابسته به بیگانه قیام کردند. همراهی ۴۰ ساله مردم نیز ثابت می‌کند که درد آن‌ها در زمان شاه مسائل معیشتی و اقتصادی نبود، که اگر بود مردم وسط راه از قطار انقلاب پیاده می‌شدند.
اما وظیفه حکومت اسلامی است که شرایط زندگی مناسب و رفاه نسبی را برای افراد جامعه فراهم کند. ضعف در مدیریت اقتصادی و تنگ شدن معیشت مردم، در کنار بردباری و سعه‌صدر آنها، دلیل نمی‌شود که از وضعیت اقشار جامعه غفلت شود.
اینکه مردم اکنون دغدغه معیشت و مشکلات اقتصادی دارند و آن را مطرح می‌کنند، توهین به شعور مردم نیست، آنها خواسته به حقی دارند که مسئولین ذیربط نتوانسته‌اند آنها را برآورده کنند و اکنون شرمندگی برای مسئولین است.
اگر مردم به خاطر شرایط بد اقتصادی اعتراض می‌کنند، باید خجالت‌زده و شرمگین باشند؟! یا این مسئولین هستند که باید به خاطر کم‌کاری و ضعف در مدیریت، شرمگین مردم باشند؟
در اینکه دشمنان دست به کار شده‌اند تا با ایجاد مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را ناراضی کنند و به واکنش وادار سازند تا از آن فتنه دیگری برپا کنند شکی نیست.
مردمی که در روزهای نخست با آرامش و بدون هیچ مشکلی اعتراض کردند و هدفشان هم رساندن صدای خود به گوش مسئولین بود، نه آشوب کردند و نه اغتشاش، اتفاقاً همان‌هایی که در راهپیمایی اعتراضی به مشکلات اقتصادی شرکت کرده بودند، در راهپیمایی محکومیت فتنه‌گران و دفاع از انقلاب و نظام اسلامی هم حضور داشتند. چنین رفتاری از سوی مردم عمق آگاهی و بصیرت آنها را نشان می‌دهد، آنها خواسته دیگری ندارند به جز عملی شدن وعده‌های اقتصادی دولت که هم در سال ۹۲ آنها را ارائه داد و هم در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ مطرح کرد.
اما در این میان فتنه‌گران فرصت‌طلب، سعی کردند خواسته‌های به حق مردم را از اقتصادی و معیشتی به سمت سیاسی سوق دهند، در واقع آنها با برنامه‌ریزی قبلی،‌ سعی کردند تا با ایجاد اغتشاش و آشوب در چند روز گذشته به همراه پروژه کشته‌سازی، فتنه ایجاد کنند. فتنه‌ای که با شعارهای دروغین و توهین آمیز آنها به جمهوری اسلامی و مسئولین ارشد نظام همراه بود.
اکنون نیز برخی از مسئولین اعتقاد دارند که خواسته‌های مردم تنها اقتصادی و معیشتی نیست، بلکه درخواست‌های دیگری هم دارند، همچون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی.
اینکه مردم از بخش‌های دیگری از سازمان جمهوری اسلامی گلایه و مطالبه دارند شکی نیست، اما اولویت اکنون با مطالبات اقتصادی است.
ضعف در نهادها و سازمان‌های حاکمیتی و دیگر قوا دیده می‌شود که نیازمند اصلاح و ترمیم است، اما این مطالبات را نمی‌توان سیاسی دانست، تغییر ریل مطالبات مردم از اقتصادی به سیاسی همان فتنه‌ای است که دشمن در حال تدارک آن است.
نگاهی به تجمعات چند ماه گذشته برخی اقشار مردم مقابل مجلس شورای اسلامی که هم با آرامش برگزار شد و هم با بی‌توجهی مسئولین روبه‌رو شد، نشان از مطالبه اقتصادی معیشتی آنها است. آنهایی که مطالبات مردم را تغییر داده و از اقتصادی به سیاسی سوق می‌دهند، برای فرار از پاسخگویی به ضعف مدیریت آنها در حوزه اقتصادی است، ضمن آن که در این میان یک طیف سیاسی خاص نیز وجود دارد که درپی سیاسی جلوه دادن اعتراضات مردم است.
بی‌توجهی به این نکته که بین اعتراض، اغتشاش و فتنه تفاوت‌های بسیاری وجود دارد، باعث وارد شدن ضربه بر پیکر کشور خواهد شد.
اعتراض همواره با رفتارهای مسالمت‌آمیز، آرام و قانونی همراه است، در حالی که اغتشاش و آشوب با رفتارهای ناهنجار و خشن پیگیری می‌شود.
فتنه نیز یک مرحله از آشوب و اغتشاش بالاتر است، فتنه مرز میان حق و باطل است، اینکه چگونه میان این دو تمیز قائل شویم و حق را از باطل جدا کنیم، به آگاهی و بصیرت هر فرد و جامعه باز می‌گردد.
مردم را دیدید؟ به خوبی تشخیص دادند فتنه چیست و کجاست و حق در کدام سوی آن قرار گرفته است، راهپیمایی‌های گسترده مردم در محکومیت فتنه و دفاع از انقلاب، آرمان‌های امام(ره) و رهبری، بصیرت و آگاهی آنها را در وضعیت اغتشاش و فتنه نشان می‌دهد.
چنین مردمی که حتی در شرایط بد اقتصادی پایبندی خود را به انقلاب، آرمان‌های امام و رهبری اثبات می‌کند، مستحق خدمت بی‌منت مسئولین است.
حتی مردمی که تا دیروز اعتراض داشتند، اما با دیدن فتنه، علیه آن شوریدند، مردم به خوبی می‌دانند نظام اسلامی نقص و ایرادی ندارد و ضعف و مشکلات به خاطر مدیریت برخی مسئولین است.
ظرفیت و قابلیت‌های نظام اسلامی بسیار بالا است، توانایی جمهوری اسلامی ایران در مقاطع گوناگون به خوبی دیده شده است، آنجا که بحران غرب آسیا با درایت نظام اسلامی از فتنه‌ای علیه ایران به بحران و چالش برای دشمنان تبدیل می‌شود، ظرفیت‌هایی است که در دل انقلاب اسلامی وجود دارد.
اگر نیروهای مسلح کشورمان اعم از ارتش و سپاه توانسته‌اند در زمینه نظامی و دفاعی به خودکفایی رسیده و نیازهای خود را تولید کنند و حتی فراتر رفته و با ساخت موشک‌های بالستیک دوربرد دشمنان را به عقب‌نشینی وادار سازند، نشان از قابلیت نظام اسلامی است.
هر آنچه ضعف در بخش‌های گوناگون در سه قوه و برخی دیگر از سازمان‌های حاکمیتی دیده می‌شود، به خاطر ضعف در مدیریت است، جمهوری اسلامی ایران برنامه، راهکار، طرح و هدف را تعیین کرده است، این مدیران و مسئولان نظام هستند که باید برای پیشرفت و اعتلای جمهوری اسلامی تلاش بیشتری کنند و از خطاهای خود بکاهند.
مردم پای انقلاب هستند، پاسخ اعتماد ارزشمند مردم را باید با خدمت بیشتر برای رفاه آنها داد. 

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcf10dyxw6dxva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی