سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۳
کد مطلب : 119098

مردم و دولت

مراسم تنفیذ سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور سیزدهم، دیروز در حضو رهبر انقلاب و مقاملات کشوری و لشکری برگزار گردید...
مراسم تنفیذ سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور سیزدهم، دیروز در حضو رهبر انقلاب و مقاملات کشوری و لشکری برگزار گردید تا رسما پایان دولت دوازدهم و آغاز کار دولت جدید صورت گیرد. بر این اساس از امروز تلاشی همگانی با دو مولفه مردم و دولت برای رفع مشکلات کشور امری ضروری می‌نماید.
حال این سوال مطرح است که چگونه می‌توان به این مهم دست یافت؟
مهمترین مسئله پیوند میان مردم و مسئولان است چرا که حضور مردم در همه مسائل حل کننده مشکلات است. اینکه دولت سیزدهم عنوان دولت مردم را برای خود برگزیده است می‌تواند نقطه عطفی باشد در تحقق این مسئله که با مشارکت واقعی و همگانی مردم در اداره امور کشور و نیز حضور دولتمردان در میان مردم می‌تواند صورت گیرد. حرف زدن از روی صداقت با مردم با قطع نظر از پیچیدگی‌ها و بازی سیاسی از جمله این مولفه‌هاست که می‌تواند از یک سو حضور مردم در صحنه را بیشتر سازد و از سوی دیگر این صداقت، اعتماد مردمی و باور پذیر بودن، حضور دولتمردان در میان مردم را به همراه داشته باشد.
اولویت مهم دیگر در عملکرد دولت سیزدهم را می‌توان تشکیل دولت دانست چرا که تا زمانی که دولت ایجاد نشود هیچ کاری صورت نخواهد گرفت. یکی از نکات مهم در مردم سالاری دینی جمهوری اسلامی ایران انتقال آرام و دوستانه قدرت است که زمینه‌ساز قرار گرفتن تفکرات جدید در راس مدیریت اجرایی کشور می‌شود. جالب توجه آنکه آمریکایی‌ها در حالی ایران را متهم به عدم دموکراسی می‌کنند که در انتخابات اخیر این کشور انتقال قدرت به جنگ خیابانی و نزاع‌های گسترده منجر شد. در این میان در امر تشکیل دولت دو مولفه قابل توجه است نخست آنکه رئیس جمهور منتخب در انتخاب وزرا بهترین و کارآمدترین افراد را انتخاب نماید چرا که حل مشکلات کشور نیازمند تلاش شبانه‌روزی و خستگی ناپذیر است که نیازمند افرادی با چنین ویژگی‌هایی است. دوم آنکه جریان‌های سیاسی باید از سهم خواهی خودداری و برای تسریع در تشکیل دولت از مطالبه گری فردی و گروهی گذشته و منافع ملی را در نظر گیرند.
نکته مهم دیگر حرکت در مسیر حل مشکلات اقتصادی کشور است. مسائل اقتصادی به عنوان اصلی ترین مطالبه مردم می‌باشد که برای حل آن کارهای روزمره و پیش‌بینی نشده نمی‌تواند موثر باشد چنانکه طرح‌هایی مانند سبد کالا و کمک‌های معیشتی چنین سرنوشت نامطلوبی داشتند. نکته مهم آن است که مردم به خوبی می‌دانند که حل مشکلات اقتصادی زمان‌بر است اما آنچه موجب تقویت همراهی مردم با عملکردهای دولت در این دوران می‌شود همت و تلاش عملی و علنی دولت در رفع مشکلات اقتصادی از تورم و گرانی گرفته تا تولید و اشتغال و مقابله با کرونا است. هر چند که وجود مشکلات زیاد امری انکار ناپذیر است امّا ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد که می‌تواند حلال مشکلات باشد. نگاهی ریشه‌ای نشان می‌دهد که کشور در حوزه منابع آب، نفت، معادن، بازار گسترده داخلی، همسایگان، در استعداد و آمادگی‌های حیرت‌آور جوانان ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای وجود دارد که می‌توان از آن در جهت حل مشکلات کشور بهره گرفت.
یکی از مباحث مهم در مطالبات مردمی را مبارزه با فساد و مفسدان تشکیل می‌دهد. نکته مهم آن است که بسترهای فساد در قوه مجریه شکل می‌گیرد لذا در این قوه است که باید با فساد مبارزه گردد که البته حلقه تکمیلی آن نیز دستگاه قضا و مجلس است که در کنار دستگاه اجرایی این مهم را اجرا سازند. در دولتهای گذشته مسئله مبارزه با فساد در قوه مجریه به خوبی اجرا نشد که نتیجه آن نیز اختلاس‌ها و فسادهای کلان اقتصادی و مالی بوده است که دلسردی و نارضایتی مردم را به همراه داشته است لذا حرکت در رفع این کاستی، مولفه‌ای مهم در جلب اعتماد مردمی‌باشد.
در کنار تمام مباحث ذکر شد یک نکته اساسی را باید مورد توجه داشت و آن اینکه مسیری که کشور و ملت را به حقوق اساسی خودش می‌رساند و کشور را در جایگاه اساسی خود قرار می‌دهد رویکرد به ارزش‌های اساسی انقلاب است. حقیقت امر آن است که برخلاف آنچه ادعا می‌شود که انقلاب اسلامی زمینه ساز کاستی‌ها و عدم پیشرفت است، دوری از ارزشهای انقلابی ریشه نابسامانی‌ها حتی در حوزه اقتصادی است. ارزشهای انقلاب یعنی عدالت، رفع تبعیض، نبود فاصله طبقاتی، خدمتگذار بودن دولت در برابر مردم، فقر زدایی، چشم داشت به داخل به جای دلبستن به مباحثی همچون برجام و وعده‌های خارجی،مبارزه با فساد و مفسدان، اعتماد به مردم و واگذاری امور به آنها و... تماما از ارزشهای انقلابی است که رویکرد به آنها قطعا رفع کنندگان مشکلات و افزایش سرمایه اجتماعی و ارتقا بخش جایگاه منطقه ای و جهانی کشور می‌شود.
در این میان البته نباید نقش و جایگاه رسانه را نادیده گرفت. رسانه‌ها از یک سو می‌توانند انتقال دهنده مشکلات و دغدغه‌های مردم به دولتمردان و نیز بیانگر کاستی‌ها و ضعف‌های دولت در عرصه‌های مختلف باشند و از سوی دیگر کارکردها و دستاوردهای دولت‌های دولت و در نهایت پیوند همه جانبه مردم و دولت را محقق سازند. اعتماد مردم و دولتمردان به رسانه‌های داخلی در کنار تقویت ظرفیت‌ها و جایگاه رسانه‌ها، زمینه ساز ناکامی جنگ نرم و رسانه‌ای دشمنانی می‌شود که با ابزار رسانه و تبلیغات گسترده به دنبال نشان دادن فضای سیاه و ناتوان از ملت ایران و نظام اسلامی و کتمان دستاوردهای گسترده ملت ایران و نظام اسلامی هستنند.

نویسنده: قاسم غفوری
https://siasatrooz.ir/vdcf11dycw6dyxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی