شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۵
کد مطلب : 109396
چند سکانس از حقارت امریکایی درباره حمله به نفت‌کش‌ها در خلیج‌فارس؛

فصل بلوا

فصل بلوا

درست در ساعاتی که امریکایی‌ها با خواهش و تمنا نخست‌وزیر ژاپن را به عنوان واسطه برای ایران فرستادند، نمایشی در خلیج‌فارس اجرا شد تا خباثت و حقارت مسئولان این کشور را بیش از پیش نمایان سازد، دو نفت‌کش در همین حین دچار حادثه شدند تا نیروهای دریایی ایران به کمک خدمه رفته و امریکا پس از این فاجعه در نمایشش مضحک اینطور وانمود کند که ایران عامل حمله به نفت‌کش‌هاست!!
و مستنداتی ارائه دهد که حتی کمتر از یک ساعت خلاف واقع بودن فیلم‌ها اثبات شده و آبروریزی عظیمی را مجددا برای سردمداران ایالت سرمایه‌دارها به بار آورد. اما حمله به نفت‌کش‌ها و نمایش مضحک امریکایی‌ها در شورای امنیت و رسانه‌های دنیا از چند منظر قابل بررسی و تحلیل است. 

سکانس نخست: ادعای مضحک
درست از دقایقی بعد از حادثه‌هایی که برای نفت‌کش‌ها رخ داد شایعه‌سازی امریکایی‌ها با تکیه بر پروپاگاندای رسانه‌ای آنها آغاز شد و ابتدا بنگاه‌های خبری و دروغ‌پراکن سعی کردند در اذهان افکار عمومی اینطور جا بیاندازند که ایران این اقدام خرابکارانه را انجام داده و با برجسته‌سازی این وضوع فضا را برای سخنرانی مسئولان ایالت متحده آماده کردند تا مردم بیشتر باور کنند که حمله به نفت‌کش و حوادث رخ ‌داده کار جمهوری اسلامی است.
بر همین اساس در ابتدایی‌ترین موضع‌گیری دولت آمریکا بدون ارائه شواهد مستند، ساعاتی بعد از این حادثه ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که ارزیابی دولت آمریکا این است که ایران عامل این حمله بوده است. در ادامه این روند مضحک دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا نیز در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز با تکرار این ادعا مدعی شد که ایران پشت پرده حادثه دریا عمان است. اما همه این اتفاقات این در حالی بود که که مقامات چندین کشور روایت آمریکا درباره نقش ایران درباره این حادثه را زیر سوال بردند.
در عین حال رسیدگی سریع به خدمه نفت‌کش آسیب‌دیده و نجات آنها از غرق‌شدگی توسط نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به خوبی ثابت می‌کند که آنچه ایرانی‌ها انجام دادند امداد دریایی بود نه انتقام. در عین حال اظهارات حاضران در نفت‌کش نیز بر رفتار درست ایرانی‌ها در کمک به حادثه‌دیدگان صحه می‌گذارد.

سکانس دوم: تناقض‌گویی درباره توان نظامی ایران!
پمپئو بدون اشاره به جزئیاتی در مورد این حملات مدعی شد، «با توجه به اطلاعات به دست آمده در مورد نوع سلاح به کار رفته در حمله و پیچیدگی عملیات» این نتیجه به دست آمده که این اقدام کار ایران بوده است. او همچنین با اشاره به اینکه این حملات بخشی از سلسله اقدامات ایران برای «بی‌ثبات ساختن» منطقه بوده است، تأکید کرد که از نماینده کشورش در سازمان ملل متحد می‌خواهد تا این مورد را در شورای امنیت مطرح کند.
به جز ادعاهای مضحک و بی‌سند پمپئو این سخن از این جهت قابل تامل است که او ایران را دارای ابزارهای پیچیده خوانده در حالی که چندی پیش برایان هوک نماینده ویژه امریکا در امور ایران در غرب آسیا گفته بود که ایرانی‌ها سلاح‌های پیشرفته ندارند و نمایش اقتدارشان یک فتوشاپ است!! این نشان می‌دهد که مسئولان امریکایی به جز اظهارات مضحک و عجیب و غریب در اظهارات احمقانه با هم رقابت سختی را دارند!

سکانس سوم: آبروریزی سند
اما بعد از به سخره گرفتن سخنان ترامپ و پمپئو درباره دست داشتن ایران در اتفاق رخ داده در خلیج‌فارس، فیلمی از سوی وزیر خارجه امریکا پخش شد تا اینطور ادعا کند که ایرانی‌هابه نفت‌کش‌ها مین چسباندند، فیلم مذکور به حدی غیرواقعی و ناشیانه انتخاب شده بود که حتی یک ساعت هم دوام نیاورد و جعلی ‌بودن آن در همان ساعات نخست انتشار توسط خدمه کشتی علنی شد.
سفیر کویت در سازمان ملل متحد که کشورش رئیس دوره‌ای شورای امنیت است در مورد روایت آمریکایی‌ها در باره حادثه دو نفت‌کش در دریای عمان تشکیک کرد و گفته است: اثبات اینکه قایق موجود در فیلمی که آمریکایی‌ها منتشر کرده‌اند، متعلق به ایران باشد، سخت است.
«یاتاکا کاتادا»، مالک یکی از نفت‌کش‌های ژاپنی که روز پنجشنبه در دریای عمان دچار حادثه شد، گفت که روایت واشنگتن درباره نحوه حمله به نفت‌کش‌ها در این دریا اشتباه است.

سکانس چهارم: شکست در شورای امنیت
اما بعد از این نمایش مضحک و حرف‌های بی‌سند امریکایی‌ها که معمولا به یک‌جانبه عمل کردند معروف هستند، تلاش داشتن که درباره ایران اجماع جهانی را بگیرند برای همین خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل شدند که آن جلسه هم نتیجه‌ای برایشان در بر نداشت.
بر همین اساس «ناتالی توچی»، از مشاوران ارشد «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تشکیک در ادعاهای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه دو نفکش گفت: «ما قبل از اینکه کسی را مقصر کنیم به ادله موثق نیاز داریم.»
این مقام اروپایی با بیان اینکه ایرانی‌ها بازیگرانی بسیار معقول هستند گفت اینکه آن‌ها در زمان حضور «آبه شینزو»، نخست‌وزیر ژاپن در تهران به یک کشتی ژاپنی حمله کنند «کار چندان معقولی نیست.»
اما «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز در واکنش به حادثه صبح جمعه برای دو نفت‌کش در دریای عمان گفت: ویدئویی که توسط آمریکا ارائه شده برای اثبات این موضوع که ایران پشت حمله به تانکرهای نفتی در خلیج عمان بوده کافی نیست.
راشاتودی نیز در گزارشی نوشت که با وجود اتهامات واشنگتن عیه ایران، هیچ دلیلی درباره نقش تهران برای حمله به تانکرهای نفتی در دریای عمان وجود نداشته و این حادثه مشکوک، به جای کمک به ایران به آن آسیب می‌رساند.
اما سفیر کویت در سازمان ملل متحد که کشورش رئیس دوره‌ای شورای امنیت است در مورد روایت آمریکایی‌ها درباره حادثه دو نفت‌کش در دریای عمان تشکیک کرد و گفته است: اثبات اینکه قایق موجود در فیلمی که آمریکایی‌ها منتشر کرده‌اند، متعلق به ایران باشد، سخت است.
«یاتاکا کاتادا»، مالک یکی از نفت‌کش‌های ژاپنی که در دریای عمان دچار حادثه شد، نیز گفت که روایت واشنگتن درباره نحوه حمله به نفت‌کش‌ها در این دریا اشتباه است. 

سکانس پنجم: فرافکنی و سخنرانی‌های بی‌اساس
اما با همه این فضاحت‌ها سخنان مضحک امریکایی‌ها در اتهام‌زنی به ایران ادامه دارد. بر همین اساس رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای مدعی شد ایران در حمله به نفت‌کش‌ها در دریای عمان دست داشته است.
ترامپ گفت که تنگه هرمز هرگز بسته نخواهد شد و اگر این اتفاق بیفتد برای مدت زمان طولانی نخواهد بود. وی در ادامه این مصاحبه بار دیگر بدون اشاره به خروج یکجانبه دولت وی از برجام، خواستار بازگشت ایران به میز مذاکرات شد!
رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه این مصاحبه مدعی شد ایران حمله به دو نفت‌کش در دریای عمان را انجام داده و تصاویر منتشر شده از نفت‌کش‌ها حاکی از آن است که ایران این حمله را انجام داده است.

هدف: خنثی کردن تبعات سخنان صریح رهبر انقلاب و رسوایی امریکا
اما آنچه که در ابتدا بیان شد مبنی بر تلاش برای مصادره افکار عمومی جهان به این سمت که امریکا اهل مذاکره و ایران اهل جنگ است، حمله به نفت‌کش‌ها در خلیج‌فارس می‌تواند هدف دیگری را نیز در پس بلواهای سیاسی داشته باشد و آن ماسکه کردن سخنان رهبری درباره اشاره به بدعهدی‌های امریکا و همه آنچه که ایشان در دیدار با آبه نخست‌وزیر ژاپن درخصوص امریکا و مسئولات این ایالات عنان کردند.
اما همه این حربه‌ها با تحلیل‌های آتی به سمت یافتن مقصر اصلی که امریکا و سعودی و اسرئیل است منجر خواهد شد چراکه مجرم خود در تله می‌افتد.

بازتاب‌ها:
اسرائیل در قضیه دو نفت‌کش متهم است
بر خلاف انتظار اما بسیاری از کارشناسان آزاد اعلام دارند که اسرائیل مقصر حوادث نفت‌کش‌ها است. منابع دیپلمات عربی با بیان اینکه هویت عامل حادثه دو نفت‌کش در دریای عمان روشن نیست، گفتند، «اسرائیل هم با توجه به امکانات و توانایی‌هایی که دارد، در مظان اتهام است».
دو انفجار مهیب در دریای عمان رخ داد و منابع خبری دقایقی بعد اعلام کردند، دو نفت‌کش بزرگ هدف انفجار قرار گرفته‌اند. با آنکه ایران این حادثه را مشکوک خواند، مقامات آمریکایی از جمله مقامات وزارت خارجه و دفاع، تلاش کردند با توجه به تنش موجود، ایران را متهم جلوه دهند.
اما «منابع دیپلمات عربی» به روزنامه الجمهوریه لبنان گفته‌اند، «حمله‌ای که در دریای عمان رخ داد، از حیث زمان وقوع و اهداف، سؤال‌برانگیز است چراکه، درست زمانیکه نخست‌وزیر ژاپن در تهران و حامل پیامی از دونالد ترامپ برای متقاعد کردن ایران به مذاکره بود، نفت‌کش ژاپنی هدف قرار گرفت».
الجمهوریه (دو روز پس از حادثه) به نقل از دیپلمات‌های عربی که هویت آنان را فاش نکرد، نوشت: «قطعاً یک جناح تندرو در دولت آمریکا قصد جنگ‌افروزی دارد که دو رکن آن، مایک پمپئو و جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید هستند. در مقابل اینها،‌ یک جناح در دولت آمریکا نیز خواستار آرامش است. ظاهرا [دونالد] ترامپ با ماهیت عملگرایش، بیشتر جانب جناح آرامش‌خواه است. در نتیجه اصلاً بعید نیست که جناح تندرو از طریق مانور روی این حمله، قصد بازیابی خود و کشاندن رئیس‌جمهور آمریکا به جنگ مستقیم علیه ایران را داشته است».
این منابع عربی توضیح دادند که «باید مراقب آنچه طی هفته‌های اخیر در منطقه افتاده، بود؛ از حمله در دریای عمان تا حمله حوثی‌ها به فرودگاه [سعودی] در نتیجه زمان حمله [در دریای عمان کاملا] مشکوک است؛ چه از حیث هم‌زمانی با سفر نخست‌وزیر ژاپن چه از این حیث که بلافاصله پس از حمله حوثی‌ها بود. هدف اتهام [آمریکا] تأکید بر متهم بودن ایران است و [این کشور] تلاش می‌کند با انتشار تصاویری ویدئویی، بر مسئول‌سازی ایران تأکید کند.
این منابع عربی اینطور نتیجه گرفتند که «بر خلاف صدای طبل جنگ که در منطقه به گوش می‌رسد و حضور جناحی تندرو در آمریکا که تمایل به درگیری دارد، واشنگتن و تهران مُصرّ هستند که از جنگ بزرگ، دوری کنند. این بدین معنا نیست که هیچ تقابل محدودی و در مکانی از قبل بررسی شده‌، رخ نخواهد داد. خطرناک بودن مسئله در سوء‌مدیریت احتمالی است که ممکن است مهار آن از کنترل خارج شود».
اما در عین حال یک حساب توئیتری منتسب به یک افسر اداره اطلاعات امارات، از نقش این کشور در قضیه حمله به نفت‌کش‌ها در دریای عمان پرده برداشت. حساب توئیتری «بدون ظل» منتسب به یک افسر اطلاعاتی اماراتی که به افشاکننده اسرار سیاسی مشهور است از دست داشتن امارات متحده عربی در حمله به دو نفت‌کش در دریای عمان در روز پنجشنبه خبر داد.
وی در حساب خود نوشت: دستگاه اطلاعاتی امارات در پشت پرده هدف قرار گرفته شدن کشتی‌هاست و روز پنجشنبه برای دومین‌بار کشتی‌ها را هدف قرار داده است. وی علت این کار را وادار کردن ایران به پذیرفتن گفت‌وگو با آمریکا اعلام کرده است تا با این کار دونالد ترامپ در انتخابات آینده پیروز میدان شود.
این فرد با نام مستعار «بدون ظل» (به معنی بدون سایه) که خود را افسر دستگاه اطلاعاتی امارات معرفی کرده است و بیش از ۲۰۰ هزار دنبال‌کننده دارد در ادامه نوشته است که اگر ایران گفت‌وگو را نپذیرد عملیات تروریستی بیشتری برای فشار بر این کشور و موافقت برای مذاکره اتفاق خواهد افتاد.
همچنین دکتر حزام الحزام استاد سعودی و پژوهشگر تاریخ کشورهای عربی در همین راستا در حساب توئیتری خود نوشت: امارات با هدف قرار دادن دو نفت‌کش در دریای عمان همچنان دارد با امنیت خلیج [فارس] بازی می‌کند و این علت اعلام حالت فوق‌العاده‌ای است که چندی پیش در این کشور اعلام کرد.
وی در ادامه نوشت: با وجود اینکه تحریم‌های اقتصادی علیه ایران اعمال شده است، هرگز ساده نخواهد بود که این کشور حمل و نقل دریایی را با این روش تعطیل کند و می‌تواند از راه‌های دیگری نفت خود را بفروشد.
بر همین اساس می‌توان اتفاقات و نمایش رخ داده را بیشتر یک بازی جدید امریکا برای ایجاد بلوا و آشوب و گرفتن ماهی خود از آب گل‌آلود توصیف کرد و اینطور تحلیل کرد که ائتلاف امریکایی، سعودی و اسرائیلی برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی چنین برنامه‌ای را چیده‌اند اما آنها حتی نتوانستند در اقناع مردم منطقه خود درست عمل کند و اقدامات ناشیانه و هدف گرفتن کشتی از سمتی که به ایران دسترسی نداشت و فیلم مضحکی که همان ساعات اولیه دروغ بودنش افشا شد خود نشان می‌‌دهد که این رفتارها تنها بلواهای سیاسی برای ناک‌دان کردن حریف توسط امریکا بود در حالی که خودشان ناک‌دان شدند و مضحک بودن رفتارها و سناریوهای چیده شده در این زمینه پیش از آن چیزی که امریکایی‌ها تصور داشتند برملا شد، سردامداران کنونی امریکا به نوعی خواستند یک ۱۱ سپتامبر دیگر را مدیریت کنند تا به اهدافشان برسند اما نقشه شومشان مانند عملیات در طبس نقشبر آب شد.

نویسنده: مائده شیرپور 

https://siasatrooz.ir/vdcf11dyvw6dxma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی