جمعه ۲ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۱
کد مطلب : 119791
وزارت خارجه آمریکا بار دیگر از سیاست فشار و تهدید در مذاکرات برجامی رونمایی کرد

باز شدن مشت بایدن ظرف ۴۸ ساعت

باز شدن مشت بایدن ظرف ۴۸ ساعت
جو بایدن در حالی سه شنبه در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل ژست آمادگی برای مذاکره و بازگشت به برجام گرفت که کمتر ۴۸ ساعت پس از آن مواضع مقامات وزارت خارجه آمریکا حکایت از استمرار همان سیاست‌های قدیمی تحدید و فشار را دارد.
بایدن رئیس جمهور آمریکا در سخنانی که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح کرد، ادعای آمادگی آمریکا برای حضور در مذاکرات وین و بازگشت به برجام را سر داده و تلاش نمود تا چهره‌ای دموکرایتک از آمریکا به نمایش گذارد حال آنکه این ژست چندان دوام نیاورده و آمریکای‌ها بار دیگر به همان اصل و ماهیت گذشته خویش یعنی سیاست یکجانبه گرایی تهدید و تحریم روی آوردند. در همین چارچوب وزیر امور خارجه آمریکا بدون اشاره به وعده‌های معطل‌مانده واشنگتن برای بازگشت به تعهداتش در برجام بار دیگر درباره ضرورت بازگشت ایران به مذاکرات وین به تاکتیک ارعاب و انذار متوسل شده است.بلینکندر یک کنفرانس خبری مدعی شد که ایران هیچ تاریخی برای بازگشت به مذاکرات وین اعلام نکرده است. او همچنین بار دیگر تهدید کرد که فرصت بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام، نامحدود نیست.او همچنین مدعی شد با توجه به پیشرفت‌های هسته‌ای ایران ممکن است زمانی برسد که بازگشت دوجانبه به برجام برای آمریکا در بردارنده منافع ناشی از اجرای توافق اولیه را نداشته باشد.بلینکن حدود دو هفته پیش هم همین موضع را تکرار کرده و گفته بود که پیشرفت‌های هسته‌ای ایران ممکن است کار را به نقطه‌ای برساند که بازگشت به توافق اولیه، همان منافع توافق قبلی را نصیب آمریکا نمی‌کند.آنتونی بلینکن در کنفرانس خبری مدعی شده با گذشت هر روز بازگشت به برجام اولیه به کاری دشوارتر تبدیل می‌شود.ساعاتی قبل‌تر هم یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که خواسته بود هویتش پنهان بماند مدعی شده بود نشانه‌ای از آمادگی ایران برای «بازگشت به برجام» وجود ندارد.
این مقام آمریکایی مدعی شده بود پنجره احیای توافق هسته‌ای هنوز باز است اما تهران هنوز نشانه‌ای از تمایل به آغاز این گفت‌وگوها در وین یا از سرگیری مذاکرات از نقطه توقف آن در ماه ژوئن نشان نداده است.این مقام آمریکایی گفته صبوری واشنگتن تا ابد ادامه نخواهد داشت. وی گفت: «ما هیچ چیزی نشنیده‌ایم... نه درباره تاریخ مذاکرات و نه درباره مقاصد ایران برای ادامه مذاکراتی که در وین آغاز شده است.»مقام آمریکایی گفته است: «اگر به زودی به گفت‌وگوها برنگردیم به نقطه‌ای می‌رسیم که پیشرفت‌های هسته‌ای ایران بر اینکه آیا برجام هنوز هم موثر است یا نه مستقیماً اثرگذار خواهد داد. ممکن است ما به این جمع‌بندی برسیم که ایران مسیر متفاوتی را دنبال می‌کند و آنگاه مجبور خواهیم بود بر همین اساس اقدام کنیم.این مقام آمریکایی مدعی شده دولت «جو بایدن» در حال تدوین برنامه‌های اقتضائی برای حالتی است که ایران به پیشرفت‌های هسته‌ای ادامه دهد و از «بازگشت به برجام» خودداری کند.
این مقام آمریکایی مدعی شد که واشنگتن و دیگر طرف‌های برجام ترجیح می‌دهند به میز مذاکرات برگردند. او گفت: «چنانچه نگرانی‌ای درباره پلان B وجود داشته باشد درباره پلان B ایران است و اینکه آنها بخواهند برنامه هسته‌ایشان را تقویت کنند و برای بازگشت به برجام تعامل جدی نکنند.»مقام‌های دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این بارها تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» برای «طولانی‌تر کردن» و «قوی‌تر کردن» برجام استفاده کنند.با آنکه دولت آمریکا از ابتدا روشن می‌کرد که گفت‌وگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای را پیش‌شرط ورود به مذاکرات احیای برجام نمی‌داند، درباره اینکه آیا بازگشت به برجام را به چشم‌انداز تحقق چنین مذاکراتی در آینده گره زده است یا خیر، موضع بسیار مبهم‌تری اتخاذ کرده است.در همین حال در ادامه سیاست‌های ضد ایرانی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی با وزیر دفاع آمریکا درباره تحولات منطقه‌ای از جمله پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرد.نکته قابل توجه آنکه قانونگذاران آمریکایی چندین طرح ضد ایرانی برای تصویب در قالب لایحه بودجه دفاعی آمریکا تهیه و ارائه کردند.
پایگاه خبری «واشنگتن‌فری‌بیکن» که از رسانه‌های نزدیک به نومحافظه‌کاران آمریکایی است نوشته نمایندگان جمهوری‌خواه در این مجلس، قصد دارند از «قانون اختیارات دفاع ملی» (لایحه بودجه دفاعی) برای مقابله با ایران استفاده کنند.فری‌بیکن که مخالف هر گونه مذاکره با ایران و حامی براندازی نظام جمهوری اسلامی است مدعی شده این طرح‌ها همچنین قصد دارند به افشاگری درباره «امتیازهای اعطا‌شده به ایران» از سوی دولت «جو بایدن» در مذاکرات برجامی بپردازند.ادعای این رسانه در حالی مطرح شده که دولت آمریکا به هیچ یک از تعهدات و وعده‌هایش برای بازگشت به برجام عمل نکرده و عملاً ادامه سیاست موسوم به فشار حداکثری علیه ایران را در دستور کار قرار داده است.

گزارش فری‌بیکن حاکی است «کمیته مطالعاتی جمهوری‌خواهان» به عنوان بزرگترین فراکسیون حزب جمهوری‌خواه درکنگره که از ماه‌ها پیش تحقیقات درباره دیپلماسی دولت بایدن با ایران را شروع کرده در تدوین این طرح‌های ضد ایرانی نقش داشته است. یکی از این طرح‌ها، وزارت خزانه‌داری آمریکا را ملزم می‌کند در صورت صدور معافیت تحریمی برای ایران، فوراً کنگره را از این موضوع مطلع کند. هدف از این طرح، جلوگیری از کنار گذاشتن کنگره از وضعیت مذاکرات دولت بایدن با ایران عنوان شده است.در طرح دیگر، از دولت بایدن خواسته شده گزارشی با موضوع «عملیات‌های محرب ایران در خاک آمریکا» به کنگره ارائه دهد. فری‌بیکن مدعی شده هدف از ارائه این طرح رسیدگی به افزایش فعالیت ایران در خاک آمریکا است. طبق گزارش فری‌بیکن در سومین طرح از وزیر دفاع آمریکا خواسته شده کنگره را از «تهدیدهای کوتاه‌مدت و بلندمدت مربوط به شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق» مطلع کند.بخش دیگری از سند لایحه بودجه دفاعی به رابطه بین ایران و چین پرداخته است. دولت آمریکا ملزم شده به صورت منظم کنگره را از روند روابط نظامی مین ایران و چین مطلع کند.کلاودیا تنی، دیگر عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا هم در توییترش نوشته سه طرح او که خواستار افزایش نظارت بر ایران هستند در قالب لایحه بودجه به تصویب رسیده است. در همین حال نشریه «نشنال» به نقل از منابعی گزارش داده محور جلسه وزیر خارجه آمریکا با همتایان خود در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، ایران و برنامه هسته‌ای این کشور بوده است. همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه آمریکا طی دیدار در نیویورک، ضمن تاکید بر اهمیت ازسرگیری مذاکرات وین، زمان باقیمانده برای بازگشت به برجام را محدود توصیف کردند. در همین حال جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی اعلام کرد، اقتصاد ایران در وضعیت بدی است و این کشور به توافق هسته‌ای نیاز دارد.
شبکه «پی‌بی‌اس» آمریکا مصاحبه‌ای با جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام داده و نظر او را درباره وضعیت جاری غرب با ایران و برجام جویا شد.مجری این شبکه آمریکایی از بورل سوال کرد: «در مورد ایران الان چهار ماه است که از مذاکرات اروپا و ایران که بدون نتیجه قابل توجهی (به پایان رسید)، گذشته، دو ماه از انتخاب ابراهیم رئیسی به ریاست جمهوری ایران گذشته است. آیا تایید می‌کنید که ایران امروز مایل به انجام گفت‌و‌گوی جدی نیست؟».بورل در جواب به این سوال گفت: «خوب اگر بخواهیم صادق باشیم (تازه) دو ماه شده و باید این را هم در نظر داشته باشید که فقط ۲۵ روز از آغاز به کار وزیر خارجه جدید (ایران) گذشته است».
https://siasatrooz.ir/vdcf11dyyw6dyea.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی