?>?> معیشت و بیکاری دردهایی است که باید برای درمانش اقدام کنیم | سیاست روز
سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۸
کد مطلب : 98739
آیت‌الله جنتی:

معیشت و بیکاری دردهایی است که باید برای درمانش اقدام کنیم

معیشت و بیکاری دردهایی است که باید برای درمانش اقدام کنیم

روز گذشته دومین اجلاس رسمی پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری به ریاست آیت‌الله جنتی در محل سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
همچنین درپی درگذشت آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو خبرگان، با قرار دادن تصویر وی در جایگاه اعضای خبرگان، یاد هاشمی رفسنجانی زنده نگه داشته شد. حضرات آیات جنتی، هاشمی‌شاهرودی، خاتمی، موحدی‌کرمانی و دری نجف‌آبادی در جایگاه هیات رئیسه و رؤسای قوای مجریه و قضائیه در مراسم حضور داشتند.
این درحالی است که اجلاسیه خبرگان طی دو روز در تهران برگزار می‌شود و اعضای مجلس خبرگان رهبری طبق سنوات سال‌های گذشته با رهبر معظم انقلاب نیز دیدار خواهند کرد. اولین اجلاسیه دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری چهارم و پنجم خردادماه سال‌جاری برگزار شد که در این اجلاسیه آیت‌الله جنتی با اکثریت آرا به‌ عنوان رئیس پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.

معیشت و بیکاری دردهایی است که باید برای درمانش اقدامی کنیم
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه امروز مشکلات بسیاری در مملکت داریم، تصریح کرد: عمده مشکلات مردم معیشت است و فقر و بیکاری دردهایی است که باید برای درمان آن کاری کنیم.
آیت‌الله احمد جنتی گفت: مجلس خبرگان بزرگ‌ترین ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران است چون سروکاری این مجلس با رهبری و مقام ولایت‌فقیه است که بزرگ‌ترین رکن در ارکان نظام اسلامی و ارکان دیگر محسوب می‌شود.
وی افزود: مسئولیت بزرگی بر دوش کسانی است که در مجلس خبرگان عضویت دارد بنابراین ما باید زمان را همیشه در نظر بگیریم چراکه شرایط هر زمان و التزام به آن مسأله‌ای مهم است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری از اعضای این مجلس خواست که همواره درصحنه حضورداشته باشند، پا به‌پای رهبری حرکت کنند و فرمایشات و مطالبات مقام عظمای ولایت را مورد رصد و دنبال قرار دهند. وی با اشاره به شرایط ویژه کشور از اعضای مجلس خبرگان رهبری خواست که وظایف خود را در این شرایط بشناسند و به آن عمل کنند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرمایشات مقام عظمای ولایت مبنی بر اینکه خبرگان و حوزه‌های علمیه باید انقلابی بمانند، گفت: انقلابی بودن را باید معنی کرد و توجه داشت که چه شرایطی دارد و چه وظایفی را به گردن ما گذاشته است.
آیت‌الله جنتی انقلابی بودن را اسلام ناب محمدی، قرآنی، علوی، حسینی، عاشورایی، غدیری، جهاد فی سبیل الله، موضع‌گیری مناسب در مقابل دشمنان خارجی و داخلی، هیهات‌ من‌الذله، عمل به وصیت‌نامه آثار و راه امام(ره)، نهج‌البلاغه، حمایت از مستضعف و محروم، مقابله با ظلم عنوان کرد. وی همچنین معانی دیگر انقلابی بودن را ایستادگی کردن مقابل دشمن و طرح دوستی نریختن با آنان و دفاع از ارزش‌های انقلاب و اسلام قلمداد کرد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه ما امروز مشکلات زیادی در مملکت داریم، تصریح کرد: عمده مشکلات مردم معیشت است و فقر و بیکاری دردهایی محسوب می‌شود که باید احساس کرده و برای درمان آن کاری کنیم.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی دامن‌گیر افراد زیادی از جامعه است، گفت: ما مشکلات سیاسی، فرهنگی هم و حتی مشکلات گوناگون هم داریم اما مشکلات اقتصادی بسیار بیشتر است چه کسی باید جواب این‌ها را بدهد و چه کسی در مقابل مشکلات معیشتی مردم مسئولند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری به مسائل سیاسی به‌خصوص فتنه پرداخت و گفت: فتنه هم سر جای خود است مسأله فتنه را نباید سبک گرفت، فتنه اگر مسأله اول ما نباشد مسأله دوم ما است. چه کسی باید بگوید که هنوز فتنه خاموش محسوب نشده است عده‌ای دنبال فتنه هستند.
آیت‌الله‌ جنتی با بیان اینکه فتنه یعنی براندازی اسلام و انقلاب، گفت: فتنه یعنی براندازی اسلام نه براندازی انقلاب؛ چون این انقلاب برای اسلام بناشده است و دشمنی آ‌مریکا با ما هم دشمنی با اسلام است چون از اسلام سیلی خوردند.
وی با اشاره به اقدامات فتنه‌گران در سال ۸۸، گفت: آن‌ها مملکت را به آسیب رسیدند و خدا خواست که سر جای خود بنشینند اما آن‌ها بیکار ننشستند سمت‌هایی در اختیار فتنه‌گران قرارگرفته و نظاره کنید آن‌ها چطور با بچه حزب‌اللهی و مردم برخورد می‌کنند ما باید این‌ها را بشناسیم و آن‌ها را نفوذی در نظام تلقی کنیم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به طرح موضوع آشتی ملی، گفت: آشتی ملی یعنی چه، آشتی ملی یعنی اینکه ما هر بلایی دلمان خواست سر مملکت و مردم بیاوریم و الان هم دنبال نمایندگی مجلس و کرسی‌های مدیریتی هستیم و به ما جایگاه بدهند، آن‌ها درواقع می‌گویند به ما جایگاه بدهید.
آیت‌الله جنتی ضمن تقدیر از مواضع انقلابی مقام عظمای ولایت درباره در برخورد با طرح آشتی ملی، گفت: خداوند رهبری را حفظ کند که پاسخ آن‌ها را داد البته این‌ها را باید علما به مردم بگویند. وظیفه علما سنگین و وظیفه خبرگان سنگین‌تر است شما تریبون در اختیاردارید و مردم هم به شما اعتماد دارند که رأی داده‌اند. وی با تأکید بر اینکه موضوع دشمنی آمریکا را نباید ساده گرفت، گفت: مبادا عده‌ای در کشور باشد که طرح دوستی با آمریکا بریزد همه بدانند ما ضعیف نیستیم، نباید اظهار ضعف کنیم چراکه مملکت امکانات، نیروی انسانی بالا و معادن زیرزمینی فراوانی در اختیار دارد که اگر از این ظرفیت‌ها استفاده شود می‌توانیم بر روی پای خود بایستیم.
به اعتقاد رئیس مجلس خبرگان رهبری نباید این‌گونه فکر و القا شود که ما چیزی نداریم و فقیر هستیم. آیت‌الله جنتی با اشاره به تأکید مکرر مقام معظم رهبری درباره اجرای اقتصاد مقاومتی، گفت: رئیس‌جمهور گزارشی از عملکرد اقتصاد مقاومتی را به مردم بدهد و بگوید عملکرد ما روی زمین این بوده است. وی، افزود: به گفتار و آمال نمی‌شود تکیه کرد آقایان بگویند روی زمین چه‌کارهایی کردند تا مردم خوشحال شوند، اگر به اقتصاد مقاومتی آن‌گونه که بایدوشاید عمل نشده از مردم عذرخواهی کنند و بگویند دلیلش چه بوده است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا اشاره و خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم چون این دو انتخابات مهم را پیش‌رو داریم.
آیت‌الله جنتی نظارت بر انتخابات شوراها را مصیبت دانست و گفت: هیچ حساب ‌و کتابی در این انتخابات وجود ندارد و به صلاحیت‌ها به‌خوبی رسیدگی نمی‌شود. ۴۰۰ هزار نفر وارد این انتخابات می‌شوند چه کسی صلاحیت آن‌ها را بررسی می‌کند که این‌ها چه کسانی هستند. به گفته وی، در بسیاری از شهرها برخی عملکردها نشان داده که منتخبین افراد صالحی نبودند و کارشان به دادگاه کشیده شده است. آیت‌الله جنتی با اشاره به اصل ۱۱۵ قانون اساسی، گفت: این اصل از قانون اساسی ۹ شرایط را برای رئیس‌جمهور پیش‌بینی کرده که باید احراز شود که یکی از این شرط‌ها بحث رجل مذهبی و سیاسی بودن است که باید بررسی شود به چه کسی رجل سیاسی و مذهبی می‌گویند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری به شرایط مدیر و مدبر بودن در قانون اساسی برای ریاست جمهوری پرداخت و گفت: مدیر یعنی در حد اداره مملکت نه مدیریت مدرسه و اداره و در مورد مدبر بودن نیز شخص باید بداند راه گریز از مشکلات چیست.
وی امانت و تقوا را یکی دیگر از ویژگی‌های رئیس‌جمهور آینده عنوان و تأکید کرد: مدیریت، امانت‌داری، تقوا و شجاعت رئیس‌جمهور براساس قانون باید احراز شود و اگر این شرایط توسط شورای نگهبان که مسئولیت سنگینی نیز به عهده‌دارند احراز نشود نمی‌توان هیچ‌گونه اظهارنظری کرد. 

دولت و مجلس باید در زمینه اقتصاد مقاومتی طرح و لوایحی را آماده می‌کردند
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری گفت:‌ از مجلس و دولت انتظار می‌رفت در سال اقدام و عمل، طرح‌ها و لایحه‌هایی بدین منظور تهیه می‌کردند.
حجت‌الاسلام علی معلمی ضمن اشاره به یوم‌الله ۲۲ بهمن بیان داشت: ساده‌زیستی مسئولین و تلاش برای خود کفایی را چقدر جدی گرفتیم؟اگر می‌خواهیم مردم سرخورده شوند و در انتخابات شرکت کنند باید به این مشکلات توجه نمود مخصوصاً حقوق نجومی. وی افزود: این انقلاب با زحمت و جان یاران امام و خون دادن مردم به پیروزی رسیده؛ ای‌کاش در جلسات شورای اداری و هیأت دولت چند سطری از فرمایشات امام خوانده می‌شد.
وی خاطرنشان کرد: هنوز یاد فرزند شهدا و شهدای گمنام در کشور وجود دارد و خانواده‌هایی هستند که آرزوی دیدار فرزند شهیدشان را دارند؛ امام فرمود ولایت فقیه همان ولایت رسول‌الله است و پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت آسیبی نرسد.
حجت‌الاسلام معلمی با بیان اینکه ساده زیستی امام زبانزد خاص و عام است، گفت: اما عده‌ای از زمین‌های هزاران متری صحبت می‌کنند، امامی که حاضر نبود از هوای لطیف کوفه در سال‌های تبعید استفاده کند و در نجف می‌ماند.

ترامپ جز بلوف زدن کاری نکرده است
نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور آمریکا گفت: ترامپ با کاغذ پاره خواندن برجام و ممنوعیت ورود ایرانیان به امریکا مشکلی از خودش رفع نمی‌کند.
آیت‌الله احمد بهشتی با تجلیل از شخصیت مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی اظهار داشت: وی در همراهی با رهبری ثابت قدم بود و به خدمت اسلام و انقلاب همت گماشت. هاشمی می‌خواست پرچم برافراشته شده توسط امام و رهبری بر زمین نیفتد و رهبری که در مقابل دشمنان اینگونه می‌ایستد که به ترامپ، «آقای تازه وارد» می‌گوید.
وی با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور آمریکا گفت: ترامپ با کاغذ پاره خواندن برجام و ممنوعیت ورود ایرانیان به امریکا مشکلی از خودش رفع نمی‌کند. او که جز بلوف زدن کاری نکرده، چگونه می‌خواهد تهدیدی برای ایران باشد.

عمل به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی راه‌حل مشکلات است
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان اینکه حل مشکلات معیشت و بیکاری با عمل به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی محقق می‌شود گفت: احداث زیرساخت‌های کشور موجبات اشتغال و رفع بیکاری و فقر را به دنبال دارد.
سردار عبادالله عبداللهی که به عنوان میهمان ویژه در نخستین جلسه اجلاسیه دوم مجلس خبرگان رهبری حضور یافته بود در سخنانی در جمع اعضای خبرگان رهبری با اشاره به دستاوردهای قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)، گفت: امروز باوجود نیروهای توانمند قرارگاه خاتم پیچیده‌ترین پروژه‌ها به دست توانای جوانان و متخصصین داخلی انجام می‌پذیرد. وی نمونه‌ای از این توانمندی را اجرای فازهای ۱۵ و ۱۶ عنوان کرد و گفت: طراحی، تجهیز، ساخت، اجرا و بهره‌برداری از این فازها نشان داد که اتکا به توان داخلی و دانش بومی می‌تواند راهگشا باشد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) ادامه داد: ما به حضور شرکت‌های خارجی در انجام پروژه‌ها نیاز نداریم و اقتصاد مقاومتی به ما توان اجرای پروژه‌ها را داده است اما هنوز بعضی‌ها نگاهشان به توان داخلی نیست.
سردار عبداللهی با اشاره به احداث اولین پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس و تولید بنزین در این پالایشگاه اظهار کرد: با حمایت‌های فراوان و دعای مقام معظم رهبری و مردم ایران اسلامی به‌زودی تولید بنزین در این پالایشگاه انجام می‌شود و کشور از واردات بنزین بی‌نیاز می‌شود و در راه‌اندازی فازهای بعدی آن امکان صادرات بنزین هم محقق می‌شود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان اینکه بیش از ۱۶۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم در پروژه‌های قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) مشغول به کار هستند، اظهار کرد: بیش از ۵ هزار پیمانکار با این قرارگاه همکاری مستقیم دارند و توان این تعداد پیمانکار در پروژه‌های عظیم به‌کارگیری شده است. وی گفت: معتقدم که احداث زیرساخت‌های کشور موجبات اشتغال و رفع بیکاری و فقر را به دنبال دارد و به همین دلیل با تمام توان پروژه‌ها را اجرا و از تعطیلی آن جلوگیری کردیم و در این دولت هیچ پروژه‌ای را به دلیل مشکلات مالی متوقف نکرده‌ایم.
سردار عبداللهی با بیان اینکه برای رفع ترافیک پایتخت نیز طرحی را به اجرا درآوردیم، اظهار کرد: احداث پروژه آزادراه کنارگذر جنوبی تهران که به طول ۱۵۸ کیلومتر در حال انجام است که کریدور شمال غرب کشور به شرق است و قطعه چهارم آن در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد و اجرای این پروژه در کاهش مصرف سوخت و زمان بسیار مؤثر است. وی ادامه داد: اجرای تمام این طرح‌ها در راستای عمل به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده است.

بیانیه پایانی اجلاس خبرگان به بررسی «فضای مجازی» و «معیشت مردم» می‌پردازد
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به وضعیت معیشت مردم و لزوم پیگیری اقتصاد مقاومتی گفت: بیانیه پایانی اجلاس، بیانیه‌ای بسیار جامع و کامل است که به موضوعاتی همچون فضای مجازی، معیشت مردم و مقابله با دشمنان اشاره‌شده است.
آیت‌الله احمد جنتی در حاشیه اجلاس خبرگان رهبری درخصوص اهمیت این دوره از مجلس خبرگان رهبری گفت: اهمیت این جلسه همیشه فوق‌العاده بوده است و اهمیت این دوره نیز با توجه به اینکه در آستانه تحول مهم انتخابات ۹۶ قرار داریم بالاست. وی گفت: اولاً با توجه به‌پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری اهمیت این دوره بالا می‌رود و بعد هم باید همواره خواسته‌های رهبر معظم انقلاب را در مقابل چشمان خود قرار دهیم و برای مردم بیان و روشنگری کنیم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به دیدار روز گذشته رهبر معظم انقلاب با مسئولان و متصدیان راهیان نور اظهار داشت: اولی‌ترین موضوع برای خبرگان رهبری این است که بتواند جایگاه مقام معظم رهبری و مواضع ایشان را در مسائل مختلف سیاست داخلی، خارجی و مسائل فرهنگی برای مردم بیان کند تا مردم نیز قدر رهبر انقلاب را بیشتر بدانند.
آیت‌الله جنتی با بیان اینکه مردم ایران قدردان هستند گفت: از مردم تشکر می‌کنم زیرا آن‌ها مردم ۲۲ بهمنی هستند، باید دست تک‌تک این مردم را بوسید زیرا آن‌ها این‌گونه مردانه ایستاده و از مقام ولایت اطاعت می‌کنند و هرکجا که ایشان بفرمایند حضور پیدا می‌کنند. وی با اشاره به وضعیت معیشت مردم و لزوم پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به بیانیه پایانی این اجلاس اشاره کرد و گفت: بیانیه پایانی اجلاس، بیانیه‌ای بسیار جامع و کامل است و در این بیانیه به موضوعات مختلفی ازجمله فضای مجازی، معیشت مردم و مقابله با دشمنان اشاره‌شده است.

دغدغه معیشت مردم از مسائل اساسی کشور است
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان گفت: دست برتر در تمام جبهه‌ها چه در سوریه، یمن، عراق، افریقا و سایر کشورها از آن جبهه دلدادگان به انقلاب اسلامی است، یعنی امتداد راهبردی نظام اسلامی در همه نقاط عالم دست برتری دارد.
سیدابراهیم رئیسی در حاشیه اجلاسیه خبرگان رهبری تصریح کرد: اولین نکته در اجلاسیه خبرگان رهبری طرح دغدغه‌ها و مشکلات مردم بر زبان نمایندگان مردم در این مجلس و همچنین نمایندگان ولی‌فقیه در استان‌هاست که با بدنه مردم در ارتباط هستند. وی با اشاره به نزدیکی به پایان سال با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، افزود: طبیعتاً دولتمردان باید دراین‌باره کارنامه‌ای از خود نشان دهند چراکه مقام معظم رهبری در سخنان مهمی تأکید کردند که راهکار برون‌رفت کشور از مشکلات و تحریم عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی است و راهکاری غیرازاین نمی‌تواند جوابگو باشد.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان همچنین درخصوص محوری‌ترین مسائل در نطق رئیس و اعضای این مجلس در اجلاسیه دوم گفت: با نزدیک شدن به ایام نوروز و پایان سال، دغدغه معیشت مردم و همچنین موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح شد که فکر می‌کنم از مسائل اساسی برای کشور و تمام نمایندگان مردم در خبرگان رهبری است.
رئیسی درخصوص برنامه‌های اجلاسیه دوم مجلس خبرگان تصریح کرد: به دلیل برگزاری اجلاسیه رسمی، جلسات کمیسیون‌ها تشکیل نخواهد شد، اعضای مجلس برنامه‌ای برای تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل و همچنین دیداری نیز با مقام معظم رهبری خواهند داشت. وی افزود: همچنین اصولاً در پایان اجلاس مجلس خبرگان بیانیه‌ای صادر خواهد شد که در آن محوری‌ترین نکات داخلی و خارجی مورد دغدغه اعضای این مجلس، جلوه‌گر است.
آیت‌الله رئیسی اقتصاد مقاومتی را مسئله داخلی و حفظ عزت نظام اسلامی را مسئله خارجی مورد تأکید اعضای مجلس خبرگان رهبری دانست و خاطرنشان کرد: امروز آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و بسیاری از دولتمردان مغرب زمین درصددند تا عزت و اقتدار ملی کشور را که در پرتو اقتدار به‌دست‌آمده است مخدوش کنند. وی در ادامه به چگونگی پیدایش عزت و اقتدار ملی اشاره کرد و گفت: این عزت و اقتدار از آن آمادگی برای خطر کردن بچه‌های حزب‌الهی است که نباید اشتباه شود چراکه آن‌ها با آمادگی برای جان دادن، خطر کردن، ایستادگی و مقاومت در برابر دشمن برای ما عزت آفریدند که این موضوع قطعاً مورد تأکید اعضای خبرگان رهبری خواهد بود.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: اهمیت مجلس خبرگان در ضمانت بر استمرار اسلامیت و جمهوریت نظام اسلامی است که این جایگاه حساس برای مردم اطمینان‌بخش است.
رئیسی اقدامات در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی و همچنین دستاوردهای بسیج سازندگی در این جهت را ازجمله محورهای سخنرانی ناطقان این اجلاسیه خواند و افزود: همچنین موضوع فضای مجازی یکی از محورهای مهم این اجلاسیه است چراکه امروز مدیریت فضای مجازی از موارد مورد تأکید اعضای خبرگان رهبری است که در اجلاسیه پیشین نیز موردبحث بود.

مردم در انتخابات اردیبهشت ۹۶ حماسه دیگری خواهند آفرید
سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه آنچه توطئه‌های دشمنان را خنثی می‌کند، حضور باشکوه مردم در انتخابات است، گفت: مردم ما مراقب هستند و در انتخابات اردیبهشت ۹۶ حماسه دیگری خواهند آفرید.
سیداحمد خاتمی اظهار داشت: آنچه توطئه‌های دشمنان را خنثی می‌کند، حضور باشکوه مردم در انتخابات است. وی تصریح کرد: در بیانیه پایانی این اجلاس، قطعاً بندی خواهد آمد که مردم ما مراقب هستند و در انتخابات اردیبهشت ۹۶ حماسه دیگری خواهند آفرید.
خاتمی ادامه داد: معیشت، مسائل خارجی و توطئه‌های آمریکا و مسئله «آشتی ملی» که از این واژه سوءاستفاده می‌شود، از دیگر بندهایی است که در بیانیه پایانی به آن‌ها اشاره خواهد شد. وی با بیان اینکه فضای مجازی یک ظرف است، گفت: اگر در این ظرف مطالب مایه رشد ریخته شود، فرصت می‌شود و اگر از این ظرف سوءاستفاده شود، بحران ایجاد می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcf1ed1.w6dcmagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی