پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۲:۳۹
کد مطلب : 104292
دستاورد تقریبا هیچ با غرب به چه قیمتی!

آینده مبهم توافق هسته‌ای با اروپا

از اروپا ضمانت قطعی بگیرید، آن وقت برجام را ادامه دهید!
آینده مبهم توافق هسته‌ای با اروپا

سال ۹۴ درحالی امضای سند برنامه جامع اقدام مشترک را شاهد بودیم که در ازای آن محدودیت‌های گسترده‌ای در صنعت صلح آمیز هسته‌ای ایران بوجود آمد؛ چنانچه بطور نمونه در قلب راکتور اراک بتن ریخته شد و غنی سازی ۲۰ درصد نیز متوقف شد.
درهمین حال حسن روحانی رییس جمهور کشورمان با لحنی تاکید آمیز بیان داشت با این اقدام از سوی جمهوری اسلامی، تمامی تحریم‌های ضد ایرانی از جمله تحریم‌های بانکی و مالی صورت یکباره لغو خواهد شد و نه تعلیق!
اما بعد از ۲۴دی ماه هرچه زمان می‌گذشت نه از اجرای تعهدات طرف مقابل خبری بود و نه از حل شدن مشکلات اقتصادی کشورکه رییس دولت یازدهم و دوازدهم آن را با برجام گره زده بود!
به عنوان مثال اوباما رییس جمهور وقت آمریکا با تمدید قانون تحریمی آیسا و امضای قانون محدودیت ویزا و غارت ۲ میلیارد دلاری اموال ایران و همچنین امضای قانون وضعیت اضطراری علیه ایران آن هم در آخرین روزهای حضور در کاخ سفید حسابی برجام را لگد مال کرد؛ این درحالی بود که آژانس بین المللی اتمی در گزارش‌های فصلی‌اش هر بار مهر تاییدی بر تعهدات برجامی تهران می‌زد و همه چی در حد همین تایید اجرای تعهدات از سوی جمهوری اسلامی باقی می‌ماند! انگار فقط ملت ایران متعهد به اجرای برنامه جامعه اقدام مشترک بودند و طرف غربی هم نظاره گر این واقعه!
روی کار آمدن دونالد ترامپ کلکسیون دشمنی آمریکا با ملت ایران را تکمیل کرد؛ چنانچه وی حتی پیش از ورودش به کاخ سفید نیز با گستاخی تمام از خروج آمریکا از این معاهده بین المللی و پاره کردن آن خبر داده بود که بالاخره دو روز پیش این اتفاق افتاد و رییس جمهور کنونی آمریکا به وعده‌اش عمل و خروج از توافق هسته‌ای را رسما اعلام کرد.
در زمان انعقاد توافق هسته‌ای برخی‌ها به خیال خام و کوته فکرانه خود فکر می‌کردند اگر پای میز مذاکره با کدخدا بنشینند و با آن معامله کنند تمامی مشکلات و دغدغه‌های اقتصادی و سیاسی کشور حل‌و فصل و تقریبا شرایط گل و بلبلی برای ملت ایران به ارمغان خواهد آمد! حال سوال این است آیا نشست و برخاست کردن با آمریکا مشکلات ملت ایران را بر طرف کرد؟هنوزهم معتقدید دست دوستی با آمریکا کلید اقتدار ایران اسلامی در منطقه و عرصه جهانی است؟ ترامپ دو روز پیش در جسارت و توهین علیه ملت سنگ تمام گذاشت! در همین حال رییس جمهور محترم کشورمان بلافاصله بعد از سخنرانی این مردک گستاخ با ادبیاتی منفعلانه ضمن تاکید بر اینکه شر این مزاحم کم شد، بیان داشت از این به بعد ایران با ۵کشور این توافق را ادامه می‌دهد.
در گزارش‌های قبلی با عناوین مختلف وحتی گفت‌وگو با کارشناسان حوزه سیاست خارجی بیان داشتیم روی اروپا نمی‌توان حساب باز کرد چرا که منافع غرب با آمریکا گره خورده و آنها به شدت از ایالات متحده حساب می‌برند؛ نمونه‌های رفتار انگلیس و فرانسه و آلمان و مواضع ضد ایرانیشان پیش از موعد تصمیم گیری رییس کاخ سفید صحه بر ادعایمان می‌گذارد. دیروز نیز مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان با صراحت تمام روی همین مسئله تاکید فرمودند: من به این سه کشور هم اعتماد ندارم و می‌گویم به اینها هم اعتماد نکنید. اگر می‌خواهید قراردادی ببندید، تضمین واقعی و عملی بگیرید والا فردا این ها هم همان کار امروز آمریکا را به شیوه دیگری خواهند کرد.
ایشان خاطرنشان کردند: اینها گاهی در حال لبخند، خنجر را در سینه طرف مقابل فرو می‌برند و با تعریف و تمجید ظاهری و این که ما می‌دانیم شما قرارداد را به هم نمی‌زنید، اهداف خود را دنبال می‌کنند.
رهبر انقلاب اسلامی درباره کار با اروپایی‌ها افزودند: این مسئله بسیار حساس است، اگر توانستید تضمین قطعی و قابل اعتماد بگیرید که البته بسیار بعید است، اشکالی ندارد و حرکت را ادامه دهید، و گرنه نمی‌شود به این شکل حرکت را ادامه داد.
حالا سخنی با مسئولان و تصمیم‌گیران توافق هسته‌ای و همه آنهایی که سنگ برجام را به سینه زدند داریم، می‌خواهیم بگوییم صدای منتقدان دلسوز نظام را وقتی نسبت به امتیازاتی که در برجام به غرب دادیم و امتیازی نگرفتیم را نشنیدید؛ باز هم با دشمن قسم خورده ملت ایران پای میز مذاکره نشستید و نتیجه‌اش را دیدید! از هم اکنون با دلسوزی تمام منافع ملی را فدای دستاورد تقریبا هیچ نکنید، تا زمانی که از غرب ضمانت اجرایی لازم برای اجرای تعهداتش را نگرفتید روی اروپا برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک حساب باز نکنید!

خروج آمریکا از برجام را باید به فال نیک گرفت
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ابعاد مختلف موضوع ترک توافق هسته ای توسط آمریکا را تشریح کرد.
علاالدین بروجردی، با اشاره به اعلام ترک توافق هسته ای توسط آمریکا گفت: خروج آمریکا از برجام را باید به فال نیک گرفت، ترامپ با امضای سند ترک توافق هسته ای یک بار دیگر نشان داد که در جامعه جهانی به آمریکا اعتمادی نیست و همه مقررات بین المللی را به سخره می گیرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: اعلام موضع دیگر اعضای برجام در جهت مخالفت با تصمیم آمریکا و تاکید بر پایبندی بر برجام قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در مقطع فعلی در یک ارزیابی جامع باید براساس منافع ملی خود تصمیم گیری کند و هیات مربوط به این موضوع تصمیم گیری مهمی در این خصوص برعهده دارد.
بروجردی همچنین تصریح کرد: تجربه نشان داده است که کشورهای اروپایی در برابر فشار آمریکا توانمندی قابل ملاحظه ای نشان نداده اند، بنابراین باید توجه داشت که اتحادیه اروپا و کشورهای امضا کننده برجام در برابر یک آزمون و تصمیم بزرگ قرار دارند که آیا می توانند زیر فشار آمریکا برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران نروند.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحولات و تصمیمات بعدی ایران باید براساس منافع ملی اتخاذ شود، تاکید کرد: این اتفاق فرصت بسیار مهمی برای رقم خوردن یک آرایش سیاسی جدید در جهان است و وضعیت گذشته که کشورها زیرنظر آمریکا اعلام موضع می کردند، می تواند تغییر کرده و فرصتی برای عرض اندام مستقل کشورهای جهان باشد.
بروجردی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مقطع فعلی باید براساس منافع خود تصمیم گیری کند، خاطرنشان کرد: در طی سال های اعلام تحریم های آمریکا علیه ایران، جمهوری اسلامی این هنر را به خرج داد که تحریم ها را مدیریت کرده و با اتکا به توانمندی های ملی خود در شرایط تحریم استعدادهای ملی خود را شکوفا کرد.
وی ادامه داد: مقطع فعلی فرصت طلایی دیگری است تا بتوانیم با اتحاد ملی زیر سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری، یک بار دیگر توانمندی ذاتی این ملت را در عرصه اقتصادی به نمایش بگذاریم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه این موضوع تصریح کرد: به طور حتم تصمیم گیری فعلی به ضرر آمریکا تمام خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران نشان خواهد داد با هر شرایطی در عرصه بین المللی و منطقه می تواند قدرتمندتر از گذشته عرض اندام کند.
وی درخصوص برنامه های موشکی جمهوری اسلامی تاکید کرد: با این تصمیم آمریکا به هیچ وجه برنامه های موشکی ایران تغییر نخواهد کرد و مجلس شورای اسلامی به هر میزانی که مصلحت اقتضا کند آماده تصویب بودجه برای حمایت از سیاست های موشکی و برنامه های دفاعی کشور است.
بروجردی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به شدت نسبت به سکوت خفت بار آمریکا در مقابل نقض فاحش حقوق بشر در جهان امروز و کشتار مردم یمن معترض است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آمریکا جان انسان ها را با پول معاوضه می کند و دست آمریکا و ترامپ به خون هزاران انسان بی گناه در فلسطین، یمن و بسیاری از نقاط دیگر دنیا آلوده است و ایالات متحده به خاطر مشارکت در این جنایات به پای میز محاکمه کشانده خواهد شد.

خروج آمریکا از برجام اعتبار آمریکا در دنیا را از بین برد
عضو کمیسیون شوراهای مجلس معتقد است خروج آمریکا از برجام نه تنها به ضرر ایران نبود بلکه به ضرر آمریکایی‌ها تمام شده که وجهه و اعتبار خود را در سطح بین‌المللی از دست دادند.
حسین مقصودی در گفت‌وگو با خانه ملت، در واکنش به خروج آمریکا از برجام گفت: این اقدام ترامپ را باید از چند بعد بررسی کرد و نکته نخست این است که مردم ایران باید بدانند مجلس و دولت آمادگی کامل را برای خروج ترامپ از برجام را داشتند.
نماینده مردم سبزوار،جوین و جغتای در مجلس شورای اسلامی برهمین اساس تصریح کرد:ممکن است در ابتدای این اقدام ترامپ سختی ها و مشکلاتی داشته باشیم؛اما خوشبختانه با پیاده سازی شعار مقام معظم رهبری باید به درون متکی شویم که اتفاق خاصی نیفتد.
وی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی آمادگی کامل برای خروج آمریکا از برجام را داشت عنوان کرد: اگر ترامپ از برجام خارج نمی شد باید شک می کردیم؛از این رو این اقدام نشان می دهد در برجام حقی از ایران ضایع نشده است؛ضمن اینکه جهان به دیوانگی ترامپ اعتقاد کامل پیدا کرد و آنها اعتبار خود را از دست دادند.
مقصودی همچنین با تأکید بر اینکه برجام یک تعهد فی مابین و معتبر در سطح جهانی بود، ابراز داشت:کشورها نمی توانند هرگاه احساس ضرر کردند از یک پیمان نامه خارج شده و تعهدات خود را زیر پا بگذارند؛لذا این اقدام آمریکا اعتبار آنها را زیر سوال برد و دیگر کشورها برای تعهدنامه هایی که یک طرف آن آمریکا است، اعتباری قائل نمی شوند.
این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه با اشاره به اینکه خروج آمریکا از برجام صرفا به ضرر این کشور تمام شد و نه ایران، اظهار کرد: ترامپ قانون جنگل را برای دنیا درنظر گرفته و یکی از مهم ترین توافقنامه های بین المللی که قانونی بود را زیر پا گذاشت.
وی افزود: با این حال صرفا این آمریکا است که از برجام خارج شده و بقیه کشورها همچنان در آن حضور دارند از این رو مردم ایران باید درکنار یکدیگر و زیر لوای سیاستگذاری های مقام معظم رهبری قرار گرفته و مجلس،دولت و قوه قضاییه در کنار مردم متحد و همراه شود.
مقصودی در ادامه با اشاره به این مطلب که ۴۰ سال است عده ای در ایران دنبال این تفکر هستند که با آمریکا ارتباط برقرار کنیم، عنوان کرد: برخی همواره به جای امید بستن به داخل به غرب امید بسته بودند که امروز حداقل به مردم ایران اثبات شد که ما حتی با آمریکا پای میز مذاکره نشستیم و تعهدنامه امضا کرده و متعهد بودیم اما آنها کارشکنی کردند.

دوستی با آمریکا مشکل اقتصادی هیچ کشوری را حل نکرده است
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: دولتی را سراغ نداریم که دوستی با آمریکا مشکلات اقتصادی‌اش را حل کرده باشد.
محسن کوهکن ریزی، در خصوص خروج آمریکا از برجام، اظهار داشت: برجام یک عهدنامه بود که طرفین تعهداتی را پذیرفته بودند باید آن را اجرائی می‌کردند که مطابق اعلام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران به تعهدات خود عمل کرده است.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی‌ها با بهانه گیری‌های خود یا به تعهدات خود عمل نکرده یا تعهدات برجامی خود را ناقص اجرا کرده است، بیان کرد: برجام قراردادی بین ایران و آمریکا نیست و همواره ۱+۵ طرف ایران بوده است.
وی با بیان اینکه پس از خروج آمریکا از برجام، حاکمیت تصمیم می‌گیرد که با توافق هسته‌ای چه کاری انجام دهد، افزود: برداشت حقوقی این است که در یک عهدنامه، وقتی یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نمی‌کند آن عهدنامه هوا می‌شود، پس از برجام وقفه‌ای در فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده ولی به غیر از این، هزینه دیگری را متحمل نشده ولی در عوض دشمنان نمی‌توانند اجماع جهانی را در مسائل هسته ای علیه ایران ایجاد کنند.
کوهکن ریزی ادامه داد: اکنون که آمریکا از برجام خارج می‌شود، تاثیر منفی آن را نیز بر زندگی مردم شاهد نخواهیم بود.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: با افتخار می‌گوییم که جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه‌های دینی خود به تعهدات برجامی عمل کرده‌ایم ولی طرف مقابل باید آثار خروج از برجام را بپذیرد و ایران نیز بر اساس منافع ملی عمل می‌کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به درستی هر گونه مذاکره با آمریکایی‌ها به غیر از موضوع هسته‌ای را ممنوع کردند، اظهار داشت: با خروج آمریکا از برجام اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد، نه ایران از ابتدای انقلاب ضعیف‌تر است نه آمریکا شرایط ۲۵ سال پیش خود را دارد؛ وضع اقتصادی آمریکا و حیطه نفوذ این کشور در سایر نقاط جهان مناسب نیست و در لبنان و عراق و سوریه شکست خورده و از قدرت سابقش کم شده است. نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید در ادامه با واقع بینی عمل کنیم و روی خط مقاومت ایستادگی کنیم و با منطق حرف بزنیم؛ یعنی پارچه قرمز در مقابل گاو وحشی بالا نریم و اگر هم این گاو وحشی حمله کرد، باید تدبیری داشته باشیم که شاخ آن را بشکنیم.

https://siasatrooz.ir/vdcf1jdy0w6dx0a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی