?>?> شما که منتقدان را لوله می‌کنید | سیاست روز
چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۱
کد مطلب : 99549
حمله گازانبری دولت و وزارت بهداشت به رسانه‌های منتقد

شما که منتقدان را لوله می‌کنید

شکایت از رسانه‌ها به دلیل انتشار سخنان وزیر!

باز هم خدا را شکر الحمدالله وگرنه والا به خدا. این جمله حکایت نقدپذیری دولت یازدهم هست. دولتی که به قول آقای وزیر بهداشت قبل از انتخابات ۹۶ یک رئیس دارد. رئیسی که در مراسم تحلیف خود در سال ۹۲ این جمله دهان پر کن را گفته بود «خداوندا، به تو پناه می‌برم از استبداد رأی، عجله در تصمیم و بستن دهان رقیبان و منتقدان.»
اما این روحیه لطیف نقدپذیری در دولت آقای روحانی فقط برای عزیزان همدل است و هر که نظرش حتی به طور مویرگی با دولت معتدل اختلاف داشته باشد یا مزدور است یا بی‌شعور یا میکروفونش پرتاب می‌شود یا دیگر وزیری ارسال گاز مفت و مجانی به کشور دوست و دیوارکشمان ترکیه را بازی رسانه‌ها برای تشویش اذهان عمومی می‌داند و یا ...
از دیگر چشمه‌های نقدپذیری دولت می‌توان به «برخورد و تهدید به برخورد امنیتی با عوامل مستند «من روحانی هستم» از سوی برخی دولتمردان، «بی‌سواد خواندن منتقدان»، «توقیف رسانه‌های منتقد و برخورد دوگانه دولت»، «شکایت از نمایندگان منتقد دولت»، «واکنش تخریبی به نقدهای دلسوزانه علما نسبت به مسائل فرهنگی» که هم در زمان وزارت آقای جنتی اعمال شد و هم این‌بار در مورد سند ۲۰۳۰ یونسکو، «(طرد) و (توهین) نسبت به منتقدان با تعابیری نظیر (به جهنم) و (بزدلان سیاسی)» و... از این‌رو احتمال می‌رود اینگونه برخوردها برای انحراف افکار عمومی از مسائل اصلی کشور، فرار به جلو و عدم پاسخگویی به وعده‌های تحقق‌نیافته، ارعاب و هزینه‌‌تراشی برای منتقدان و... باشد که هنوز هم دولتمردان از این روش استفاده می‌کنند. البته شاید دلیل دیگر اینگونه حملات به منتقدان ناشی از سن بالای کابینه باشد، چون آدمی در این سن و سال بی‌حوصله‌تر از قبل است به خصوص اینکه منتقدان کوچکتر از آقایان دولتی هم می‌باشند.
این تپه افتخارآمیز دولت یازدهم در مناظرات انتخاباتی ۹۶ هم بار دیگر فتح شد هم توسط شخص آقای روحانی و هم نامزد پوششی‌شان.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی در بخشی از مناظرات انتخاباتی گفته بود «مسئله فرهنگ و سبک زندگی جامعه مسئله‌ای بنیادین است و لذا در این زمینه تلاش‌های بسیار خوبی صورت گرفته است و امروز ما شاهد هستیم که مردم احساس آزادی و آرامش بیشتری می‌کنند.»
وی گفته بود: «آمارهایی این روزها می‌دهند که برای مردم ما جالب است، یادآور آن روزی است که برخی به مردم وعده و وعید می‌دادند و دیدیم که بعد از آن وضع مردم و بهداشت چگونه شد. دیدیم که بعد از آن عزت مردم زیر پا گذاشته شد.»
روحانی با اشاره به اینکه در آن روزها وضعیت تورم و بهداشت مردم را دیدیم که چگونه بود، گفته بود: «دیدیم وقتی مردم به بیمارستان‌ها می‌رفتند دمپایی و ملحفه می‌خریدند و عزت مردم زیر پا گذاشته می‌شد.»
جهانگیری نیز در مناظرات انتخاباتی گفته بود: «انتقاد یکی از نعمت‌های بزرگی است که خداوند به مسئولین مختلف می‌دهد و هرکس درب انتقاد به روی دستگاهش را ببندد از یک نعمت بزرگ که عده‌ای با دلسوزی می‌خواهند برای اصلاح امور قدمی را بردارند بی‌بهره می‌ماند، لذا همه مکلف به این هستیم که از انتقاد سازنده استقبال کنیم.»
معاون اول دولت یازدهم آن‌روزها با بیان اینکه دولت یازدهم در این زمینه کارهای بسیار بزرگی را انجام داد گفته بود: «ما خانه احزاب که بسته شده بود را احیا کردیم چرا که احزاب یکی از مراکزی هستند که نقد می‌کنند. به ۸ هزار سازمان مردم‌نهاد در دولت یازدهم مجوز دادیم و از آزادی مطبوعات به طور کامل دفاع کردیم و هر میزانی که مجوز برای تاسیس مطبوعات خواسته شد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز داده شد.»
شاید برای همین بود که حامیان دولت در روزهای تبلیغات انتخاباتی فضای تخریب‌ برای کاندیداهای مخالف و منتقد دولت می‌ساختند، شاید نطق بلند بالای آقای روحانی در آخرین مناظره انتخاباتی جهت تخریب رقبا خوانده شد. شاید انشاخوانی‌های همراه با بغض آقای پوششی در جریان مناظرات و برنامه‌های تلویزیونی‌شان برای این بود که خودشان را در مقام نقدپذیری بیشتر و بهتر نشان بدهند.
«‌مردم باید از حق مسلم خودشان مطلع باشند و بدانند و مطالبه کنند و نقد کنند و انتقاد کنند. انتقاد به نفع ماست. بگذاریم جامعه باز باشد. بگذاریم جامعه آزاد باشد. نباید از نقد بهراسیم و ناراحت شویم بلکه نقادها را باید آزاد بگذاریم تا هر کسی نقد کند. این بهترین کمک برای ماست. این دولت نقد را به راحتی تحمل می‌کند.» این جملات حسن روحانی است که سال‌های قبل در جمع استانداران بیان شد، سخنانی که هیچ وقت از ذهن اصحاب رسانه فراموش نخواهد شد.
در حالی که رئیس دولت و وزرایش در طول سالیان گذشته بارها از نقدپذیری و تحمل سخنان مخالف، سخن به میان آورده‌اند اما در عمل راه دیگری را در پیش گرفتند که برخورد تند با منتقدان و شکایت از رسانه‌ها یکی از این نوع برخوردها است.
از آن جملات مراسم تنفیذ سال ۹۲ خیلی نگذشت که روحانی و دولتمردانش سخنان خود را به فراموشی سپرده و برای بستن دهن منتقدان به هر روشی روی آوردند، بطوری که فقط در سال ۹۵ دولت ۴۰ بار از رسانه‌های منتقد شکایت کرد!
حال پس از روی کار آمدن دولت دوازدهم و سر دادن مجدد شعارهای آزادی‌بیان گویا روش دولت در برخورد با منتقدان نه تنها تغییری نکرده است بلکه شدیدتر هم شده است، آخرین نمونه از این برخوردهای تند و عجیب را می‌توان در رفتار وزیر بهداشت دولت، در برخورد با خبرنگار روزنامه قدس مشاهده کرد. آن جا که خبرنگار این روزنامه به دلیل پرسیدن چند سوال به «مزدور بودن» متهم می‌شود.
البته این نوع برخوردهای تند از قاضی‌زاده هاشمی دور از ذهن نبود به دلیل اینکه وی در گذشته منتقدان خود را با القابی مانند «بی‌شعور»، «غضنفر»، «کرم درخت»، «توده‌ای»، «منافق» و «مزدور» مورد خطاب قرار داده و همچنین رسانه‌های منتقد را به گروهک منافقین تشبیه کرده بود.
حسن قاضی‌زاده هاشمی که گویا در روزهای پایانی وزارتش دیگر به هیچ‌وجه تحمل شنیدن انتقاد‌ها را ندارد سعی دارد با حمله گاز انبری به رسانه‌های منتقد، خود و وزارتخانه‌اش را از پاسخگویی در قبال سوالات و انتقادات مصون دارد.
چند روز قبل وزارت بهداشت در اقدامی نامعلوم خبر شکایت از خبرگزاری فارس، به دلیل توهین این خبرگزاری به وزیر بهداشت را بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی خود قرار داد، این ادعا در حالی مطرح می‌شود که خبرگزاری فارس نه تنها هیچگونه توهینی به وزیر بهداشت نکرده بلکه به دلیل انتشار سخنان و اتهامات قاضی‌زاده هاشمی به منتقدان در جایگاه متهم قرار گرفته است و وزارت بهداشت مثل سابق با انداختن توپ در زمین منتقدان شیوه قدیمی مظلوم‌نمایی را درپیش گرفته است.
همچنین مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور در حالی مدعی شکایت از این خبرگزاری به دلیل توهین به وزیر بهداشت شده است که گویا سخنان خود در نشست خبری نمایشگاه مطبوعات سال گذشته در جمع اصحاب رسانه را به فراموشی سپرده است، آن جا که در اظهارنظری بی‌سابقه رسانه‌های منتقد را به منافقین و ضدانقلاب تشبیه و مدعی شده بود برخی رسانه‌های منتقد از منافقین و ضدانقلاب کپی‌برداری می‌کنند.
در ادامه نیز معاون حقوقی وزارت بهداشت در اقدامی دست به شکایت از افراد و حتی کانال‌های تلگرامی پرسشگر از وزارت بهداشت زده است و در حالی که وزارت بهداشت خبرنگاران را متهم به توهین به وزیر بهداشت می‌کند که آنها تنها سخنان خود هاشمی را منعکس کرده و نه چیزی از آن کم و نه چیزی به آن افزوده‌اند. البته تعداد خبرنگاران منتقد به وزارت بهداشت بسیار زیاد است و باید دید این وزارتخانه چگونه می‌خواهد با روش‌های تهدید و ایجاد ترس دهان همه منتقدان را ببندد.
هرچند این اتهامات و شکایت‌ها برای اولین‌بار نیست که از طرف دولتمردان در جهت وارد کردن فشار به رسانه‌های منتقد مطرح می‌شود اما این موضوع باعث عقب‌نشینی و تضعیف شدن روحیه پرسشگری خبرنگاران این رسانه نخواهد شد، همچنین بهتر است مسئولان این وزارتخانه بجای مطرح کردن شکایت و وارد کردن فشار به رسانه‌های منتقد با عوض کردن شیوه برخورد خود در صدد پاسخگویی به سوالات خبرنگاران و شفاف‌سازی درخصوص عملکرد خود باشند.

واکنش بیش از ۵۰۰ خبرنگار به توهین‌های مکرر وزیر بهداشت علیه منتقدان
وزیر بهداشت باید از خبرنگاران عذرخواهی کند
چند روز قبل بود که خبر برخورد نا مناسب وزیر بهداشت در حاشیه جلسه هیئت دولت با یکی از خبرنگاران در رسانه‌‌ها بازتاب گسترده‌ای داشت، برخوردی که با واکنش‌های زیادی از طرف اصحاب رسانه همراه بود. ضمن آنکه این نخستین‌بار نبود که هاشمی منتقدان را با الفاظ توهین‌آمیز خطاب می‌کند و هربار با فرار رو به جلو و فرافکنی و با استفاده از قدرت رسانه‌های تحت اختیارش سعی می‌کند تا افکار عمومی را از اصل موضوع رخ داده دور کند.
اما وزیر باید به یاد داشته باشد این خبرنگارهای پرسشگر، همان‌هایی هستند که در افتتاح‌های گوناگون و مراسم‌های تبلیغاتی و نمایشی او را همراهی کرده اند و لحظه به لحظه آن را پوشش داده‌اند، حال چه شده است که خبرنگار وقتی سوال می کند مورد توهین و اهانت قرار می‌گیرد.
بلافاصله پس از برخورد نامناسب وزیر بهداشت با این خبرنگار موج گسترده‌ای از واکنش‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی در این شبکه‌ها به راه افتاد و در ادامه این موج اعتراضی نسبت به برخورد نامناسب اعضای دولت با خبرنگاران کمپینی با عنوان «ما خبرنگاران مزدور نیستیم» تشکیل شد که تاکنون بیش از ۵۰۰ خبرنگار از رسانه‌های مختلف به این کمپین پیوسته‌اند. در ادامه متن نامه این خبرنگاران خطاب به وزیر بهداشت را می‌خوانید:
بسم الله النور
نون و القلم
وزیر محترم بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی
سلام و تهیت
چندیست که بدنه‌ی اهالی مظلوم رسانه، زخمی الفاظ و رفتار مدیران و مسئولان بالادستی دولتی شده است که شعار آزادی بیان و تحمل مخالفش صرفا بنرهای تبلیغات ستادهای انتخاباتی اش بود.
خبرنگار،فارغ از حزب و گروه و جناح و دسته
فارغ از روزنامه یا سایت خبرگزاری یا سایر مدیاها
فارغ از ملیت و اهلیت و زبان و لهجه و قوم و قبیله
هرچه که باشد "زبان مردم"است و پرسش گری رسالتش!
مزدور، بی‌شناسنامه، ضد انقلاب، چرت پُرس، برود به جهنم، بی‌شعور و الفاظی که عنوانش در این مجال نگنجد شایسته کلام و زیبنده‌ی دهان مدیران ارشد جمهوری اسلامی ایران نیست! حرمت جایگاه مقدس خبر، نقد و پرسشگری را نگه دارید چراکه خبرنگار پل ارتباطی مردم با شما است و قطع این ارتباط عدول از جایگاه خادمی و پاسخگویی به ملت عزیز و صبور تلقی می‌شود.
و در پایان از شما عذر خواهی ، جبران قصور و عدم تکرار تقصیر را انتظار داشته و برایتان از درگاه خداوند منان توفیقات خدمت به محرومین و پرهیز از عُجب و اشرافی‌گری مسئلت می‌کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdcf1td1.w6d1jagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی