?>?> جان‌باختن کودکان در گوشه‌ خیابان‌های پاریس | سیاست روز
چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 111690
خیابان‌خوابی در شب‌های سرد فرانسه همچنان قربانی می‌گیرد

جان‌باختن کودکان در گوشه‌ خیابان‌های پاریس

جان‌باختن کودکان در گوشه‌ خیابان‌های پاریس

حاکمیت نظام سرمایه‌داری در غرب هر روز قربانیان جدیدی می گیرد چنانکه انجمن‌های مردم نهاد فرانسوی اعلام کردند، ۷۰۰ کودک به همراه والدینشان هر شب در خیابان‌های سرد پاریس می‌خوابند و ۲۰ هزار کودک نیز در ناحیه «ایل دو فرانس» به همراه خانواده‌هایشان در مهمانخانه زندگی می‌کنند.
۱۲ انجمن مردم نهاد بی‌خانمانان فرانسه، در بیانیه‌ای که امروز منتشر شد، ضمن هشدار به بحران کودکان بی‌خانمان و خانواده‌های آنان در فرانسه، از دولت خواستار گشایش اضطراری محل های اقامتی برای این افراد شدند.این انجمن‌ها شامل فدراسیون ملی انجمن‌های پذیرش و توانبخشی اجتماعی، بنیاد «اَبِه پیِر» برای اسکان افراد محروم، خدمات اضطراری بشردوستانه برای محرومان پاریس و کمیته ملی فرانسه صندوق کودکان سازمان ملل(فرانس یونیسف) اعلام کردند، هزاران کودک در فرانسه در خیابان‌ها و یا محل‌های اقامت مخاطره‌آمیز زندگی می‌کنند.
انجمن‌های بی‌خانمانان فرانسه به وخیم‌تر شدن اوضاع زنان و خانواده‌ها با کودکانشان در خیابان‌ها یا ساکن در اقامت‌گاه‌های مخاطره‌آمیز در سراسر این کشور اشاره کردند.طبق گزارش انجمن غیردولتی «جمعیت مردگان در خیابان» که همه ساله آمار بی‌خانمانان مرده در خیابان‌ها را اعلام می‌کند، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون هشت کودک بی‌خانمان در فرانسه جان خود را از دست داده‌اند.
در ۲۵ مارس(۵ فروردین‌ماه) امسال، یک نوزاد یک روزه در «سِین سن دنیس» در خیابان درگذشت. در اول ماه ژوئیه(تیرماه) یک کودک ۶ ساله در منطقه «گوادلوپ» مرده پیدا شد و به تازگی در روز چهارم نوامبر(۱۳ آبان) یک زن متقاضی پناهندگی که دو قلو باردار بود به دلیل زایمان زودرس در پنج ماهگی، یکی از دو قلوهایش را از دست داد.«سِین سن دنیس» ناحیه بسیار فقیر در فرانسه است که در آن ۱۶۰ کودک هر شب در بی‌خانمانی به سر می‌برند و پنچ هزار کودک که نیمی از آنها کمتر از سه سال دارند، در مهمانخانه ساکن‌ هستند.روزنامه اقتصادی «لزکو» فرانسه نیز در گزارشی، «نابرابری در دستمزدها، مهاجرت و کار زنان» را از جمله مسائلی برشمرده که سبب شده مردم این کشور حتی آن دسته که وضعیت معیشتی و سلامتی بهتری نسبت به بقیه دارند، نسبت به آینده خود نگران باشند.نهاد آماری فرانسه(اینسه) در بخش «اجتماعی» خود با ارائه مجموعه‌ای از آمارهای روشنگرانه از تحولات جامعه فرانسه در ۴۰ سال اخیر، به مقایسه سال‌های ۱۹۷۹ و ۲۰۱۹ پرداخته و اعلام کرده است: در بسیاری از مواقع، فرانسوی‌ها با وجود آنکه نسبت به ۴۰ سال پیش، وضعتیشان بدتر هم نشده اما نگاه بدبینانه‌ای به شرایط کنونی دارند.
طبق اعلام اینسه، زنان فرانسوی از دهه ۱۹۷۰ تاکنون رشد اجتماعی بالاتری نسبت به مردان تجربه کرده‌اند و با پذیرش بیشتر کار، تحرکشان افزایش یافته است. در سال جاری میلادی ۷۰ درصد فرانسوی‌ها بر این عقیده‌اند که زنان باید وقتی کار کنند که تمایل داشته باشند، این رقم در سال ۱۹۷۹ برابر با ۳۰ درصد بوده است. اینسه می‌گوید، برخلاف تصور عموم، نابرابری‌های امروز در استانداردهای زندگی نسبت به دهه ۱۹۷۰ پایین‌تر است. در این چهار دهه، دیدگاه مردم فرانسه نسبت به سطح زندگی آنها به طرز چشمگیری بدتر شده است. ۴۶ درصد مردم فرانسه در سال ۱۹۷۹ احساس کردند که سطح زندگی شخصی آنها در طول یک دهه گذشته بهبود یافته که این رقم در سال ۲۰۱۹ فقط ۲۴ درصد است. این احساس امروز فرانسوی‌ها، برخلاف آمارهایی است که تغییر مثبت در سطح زندگی تا بحران سال ۲۰۰۸ - که منجر به رکود شد- را نشان می‌دهد.
در این میان كميسيون ملي مشاوره در امور حقوق بشر(CNCDH) فرانسه در گزارشي اعلام كرد كه هزاران كودك دراين كشور از دسترسي به امكان تحصيل محروم هستند. طبق اين گزارش كه روز سه شنبه منتشرشد، در فرانسه، <سيستم آموزش و پرورش هنوز دسترسي به مدرسه و تحصيل براي همه كودكان را بدون هيچ گونه تمايزي تضمين نمي كند>.«لوئيز سوري»مسئول تحصيل كميسيون ملي مشاوره در امور حقوق بشر گفت:>درفرانسه، با توجه به نبود زيرساخت هاي تحصيلي اعم از مدرسه و كمبود كاركنان، شيفت هاي تحصيلي در مدارس به حالت چرخشي است؛ برخي دانش آموزان كلاس هاي صبحگاهي دارند و بعضي ديگر بعد از ظهرها به مدرسه مي روند.>
به گفته سوري، اين پديده(عدم دسترسي به امكانات تحصيل)در وهله نخست خانواده هاي قشر آسيب پذير جامعه را متاثر مي كند؛ سرخ پوست ها در گويان و كودكان بدون سرپرست درمايوت(مستعمره هاي فرانسه). به گفته سوري، نزديك به ۵هزار كودك در جزيره مايوت و حدود ۱۰هزار كودك ديگر در جزيره گويان زندگي مي كنند كه به امكانات تحصيل دسترسي ندارند.اگر چه در زمينه استانداردهاي بين‌ المللي، فرانسه را مي توان از كشورهاي پيشرو دانست واستانداردهاي بالاي زندگي، تحصيلات، سلامت، اميد به زندگي،آزادي وشاخص بالاي توسعه انساني اين كشور را از جمله كشورهاي ايده‌آل براي زندگي معرفي مي‌كند اما توزيع نشدن عادلانه امكانات تحصيلي يكي از مسائلي است كه به ويژه در چند ماه اخير به يكي از مسائل و چالش هاي پيش روي دولت تبديل شده است.بگونه اي كه گروهي از دانش آموزان فرانسوي نيز همراه با جمعيت معترضان به سياست هاي اقتصادي دولت در ۵ ماه اخير بارها به نشانه اعتراض به خيابان ها آمده اند.

https://siasatrooz.ir/vdcf1ydyxw6dyva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی