چهارشنبه ۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۹
کد مطلب : 99828
در ادامه سناریوسازی‌های ریاض

پشت‌پرده خبرسازی‌های سعودی علیه ایران

سعودی‌ها که این روزها، بحران معضلات کودتای نرم خانواده ملک سلمان علیه سایر اعضای پادشاهی خود را از سر می‌گذرانند و در سیاست‌ها و ماجراجویی‌های منطقه‌ای‌شان، بویژه در یمن و سوریه، شکست‌های مستقیم و غیرمستقیم مفتضحانه‌ای را متحمل شده‌اند، برای فرافکنی به اقدامات ایذایی و خودزنی برای اتهام‌افکنی روی آورده‌اند.
به گزارش میزان؛ وزارت کشورعربستان سعودی اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور با حمله به اعضای دو گروه تروریستی در منطقه «العسیله» در مکه مکرمه و حمله به یک گروه دیگر در منطقه «أجیاد المصافی» در جده، ۵ نفر از آنها را پیش از عملیات تروریستی بازداشت کردند که یک نفر از آنها زن است. طبق اعلام وزارت کشور سعودی، یکی از عناصر تروریستی پیش از دستگیری خود را منفجر کرد. چند روز پیش از اتفاق روز جمعه نیز منابع خبری عربستان از وقوع انفجار انتحاری در جنوب شرق استان جده و بازداشت ۳ نفر خبر داده بودند.

واکنش پرابهام
اما نوع واکنش مقامات و مسئولان سیاسی و امنیتی سعودی به حادثه در شرف رخ دادن تروریستی نزدیک مسجدالحرام همچون خودِ خبر، پر ابهام و قابل تامل بود.
سعودی‌ها که این روزها، بحران معضلات کودتای نرم خانواده ملک سلمان علیه سایر اعضای پادشاهی خود را از سر می‌گذرانند و در سیاست‌ها و ماجراجویی‌های منطقه‌ای‌شان، بویژه در یمن و سوریه، شکست‌های مستقیم و غیرمستقیم مفتضحانه‌ای را متحمل شده‌اند، برای فرافکنی به اقدامات ایذایی و خودزنی برای اتهام افکنی روی آورده‌اند.
روز یکشنبه به فاصله ۴۸ ساعت پس از خبرسازی سعودی‌ها پیرامون حمله تروریستی خنثی شده به مکه و جده، رسانه‌های سعودی مدعی شدند که نیروهای امنیتی عربستان ۳ روز پیش از خنثی شدن طرح عملیات تروریستی در مسجدالحرام، ۳ ایرانی را بازداشت کرده‌اند. روزنامه الریاض در این رابطه مدعی شد که این سه ایرانی مظنون به اقدام‌های امنیتی ضد عربستان هستند. بر اساس گزارش این رسانه سعودی، این افراد سه روز قبل از ناکام گذاشتن عملیات تروریستی علیه مسجدالحرام بازداشت شدند.
این روزنامه در ادامه خبرسازی‌اش پیرامون ارتباط دستگیرشدگان با ایران خاطرنشان کرد که شمار بازداشت‌شدگان دارای تابعیت ایرانی به ۹ متهم رسیده است که دو نفر محکوم شده‌اند و پرونده یک متهم به دادستانی کل عربستان ارجاع شده است و پرونده باقی آنها نیز در مرحله تحقیقات است.

واکنش دستگاه دیپلماسی ایران به حمله خنثی شده
هنوز وزارت امور خارجه کشورمان پیرامون سه فرد ایرانی که منابع سعودی مدعی‌اند در ارتباط با حادثه تروریستی در مکه و جده دستگیر شده اند، به موضعگیری نپرداخته است؛ البته بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه بلافاصله پس از انتشار خبر طرح ناکام حمله تروریستی به بیت‌الله‌الحرام، این طرح را به شدت محکوم کرد.
قاسمی در بیانیه خود تصریح کرد که «طرح ناکام حمله تعدادی از تروریست‌های جنایتکار برای حمله به بیت‌الله‌الحرام که با شکست روبرو شد بار دیگر نشان داد تروریسم لجام‌گسیخته و رو به تزاید کنونی که تمامی جهان، منطقه و بخصوص مسلمانان و کشورهای اسلامی را هدف قرار داده است دین، مذهب، جغرافیا، نژاد و ملیت نمی‌شناسد و برای رسیدن به اهداف شوم خود حتی مقدس‌ترین مکان مسلمانان جهان را می‌تواند نشانه رود».

خبرسازی شیطانی
اما علاء‌الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به خبرسازی سعودی‌ها علیه ایران واکنش نشان داد و طی مصاحبه ای تصریح کرد که بازداشت سه ایرانی و ارتباط دادن آن به حادثه تروریستی مکه یک خبرسازی شیطانی و بدون واقعیت است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: خبر حساسیت برانگیزی مثل حمله به خانه خدا به زعم سعودی‌ها بهترین راهکار برای انحراف افکارعمومی از مسأله تغییر ولیعهد بود که به لحاظ سیاست داخلی عربستان بسیار مهم است.
بروجردی در ادامه دستگیری سه ایرانی در این خصوص را فاقد هرگونه ارزش واقعی دانست و گفت: ارتباط حادثه تروریستی مکه به ایران و دستگیری سه ایرانی بخشی از طراحی شیطانی سعودی‌ها است.

https://siasatrooz.ir/vdcfccd1.w6d10agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی