دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۶
کد مطلب : 118288
مشاور سابق امنیت ملی با اشاره به زوال دموکراسی در ایالات متحده خواستار شد

تکرار کودتای میانمار در آمریکا

تکرار کودتای میانمار در آمریکا

بحران سیاسی که از زمان انتخابات آمریکا را فراگرفته همچنان ادامه دارد چنانکه مایکل فلین نخستین مشاور امنیت ملی دولت ترامپ در همایشی خواستار کودتای ارتش آمریکا علیه دولت کنونی این کشور شد.
مایکل فلین نخستین مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ در زمان ریاست جمهوری وی گفت: «ایالات متحده باید کودتایی مانند میانمار داشته باشد تا ارتش دولت دموکرات کنونی را سرنگون می کند».
فلین که در زمان ریاست جمهوری ترامپ به عنوان مشاور امنیت ملی خدمت می کرد، آخر هفته گذشته در همایش «کیو انان» (کیو اِنان یک تئوری توطئه راست تندرو است که بر مبنای آن توطئه‌ای از سوی «دولت پنهان در ایالات متحده آمریکا» علیه دونالد ترامپ و هواداران او در جریان است) در دالاس تگزاس به جمعیت حاضر گفت ، ایالات متحده باید کودتایی مانند آنچه در میانمار رخ داد، داشته باشد.
ارتش میانمار اول فوریه (۱۲ بهمن ۹۹) دولت منتخب دموکرات این کشور را سرنگون و رهبران آن را دستگیر کرد. این کودتا بلافاصله اعتراضاتی را در سراسر کشور به راه انداخت و باعث شد که ارتش کارزاری را علیه شهروندان خود آغاز کند.فلین که در حال حاضر به شخصیتی برجسته در تئوری توطئه کیوانان بدل شده است، مرکز توجه این همایش بود که در هتلی در دالاس برگزار شد.در ویدئویی که در توییتر به اشتراک گذاشته شده است، یکی از شرکت کنندگان از فلین می پرسد: «من می خواهم بدانم که چرا آنچه در میانمار رخ داده نمی تواند اینجا اتفاق بیفتد».جمعیت بلافاصله وی را تشویق می کنند و به دنبال آن فلین می گوید: «بدون هیچ دلیلی. منظور من این است که اینجا نیز باید اتفاق بیفتد».گزارش ها نشان می دهد معتقدان به تئوری توطئه کیوانان کودتای میانمار را ستایش کرده و این ایده را که باید در ایالات متحده اتفاق بیفتد تایید می کنند.براساس اعلام انجمن کمک به زندانیان سیاسی میانمار، تاکنون بیش از ۸۰۰ نفر از شهروندان این کشور از جمله دستکم ۴۰ کودک در جریان کودتا در این کشور آسیایی کشته و بیش از چهار هزار نفر هم دستگیر و زندانی شده اند. این مواضع در حالی مطرح می‌شود که نتایج یک گزارش جدید نشان می‌‌دهد حدود یک پنجم آمریکایی‌هایی که سال گذشته اقدام به خرید اسلحه کرده‌اند، برای نخستین بار خریدار اسلحه بوده‌اند.
حدود نیمی از خریدارانی که در سال ۲۰۲۰ برای نخستین بار اقدام به خرید سلاح کرده‌اند، زن بوده‌اند. یک پنجم آنها نیز سیاهپوست و یک پنجم نیز دورگه‌های لاتین تبار هستند.این گزارش حاکی است ۳۹ درصد خانوارهای آمریکایی در سال ۲۰۲۰ میلادی مالک اسلحه بوده‌اند، این رقم در سال ۲۰۱۶ میلادی کمتر از ۳۲ درصد بوده است.آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۶.۵ درصد بزرگسالان آمریکایی معادل ۱۷ میلیون نفر اسلحه خریداری کرده‌اند. این رقم در سال ۲۰۱۹ میلادی به ۵.۳ درصد رسیده است.
همزمان با اوج گیری بحران داخلی در آمریکا، سران این کشور با دشمن سازی بیرونی به دنبال پنهان سازی این وضعیت هستند چنانکه گزارش‌ رسانه‌ها حاکی از آن است که رئیس‌جمهور آمریکا در صدد است از دیدار آتی با همتای روس خود برای زیر سؤال بردن وضعیت حقوق بشر روسیه بهره‌برداری کند.روزنامه «تایمز» هند در این خصوص گزارش کرد، بایدن طی سخنانی تأکید کرد که در صدد است طی دیدار ماه آینده با پوتین در «ژنو»، به وی اعمال فشار آورد تا به حقوق بشر احترام گذاشته و از آن حمایت کند.
در این میان البته مسکو بر پاسخگویی به تهدیدات تاکید دارد چنانکه وزیر خارجه روسیه با تاکید بر حفاظت از بلاروس در برابر تحریم‌های کشورهای غربی ، گفت اتحادیه اروپا در حال ایجاد موانعی در مسیر روابط دوجانبه با مسکو است.همچنین روسیه اعلام کرد، در پاسخ به اقدامات تهاجمی کشورهای عضو ناتو نزدیک مرزهای روسیه، حدود ۲۰ تشکیلات جدید ایجاد خواهد کرد. در این میان معاون نخست وزیر روسیه تأکید کرد که هدف از نوسازی تجهیزات نظامی مورد نیاز ارتش تنها تضمین امنیت کشور است ولی اگر کسی قصد تعدی به خاک روسیه را داشته باشد، دست به کار بسیار خطرناکی زده است. بوریسوف گفت: «هدف ما تنها تضمین امنیت کشور است و روسیه قصد جنگیدن با هیچ کشوری را ندارد.

https://siasatrooz.ir/vdcfccdycw6dy0a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی