?>?> مسئول ساکن خانه چند میلیاردی حال محروم را درک نمی‌کند | سیاست روز
يکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۰
کد مطلب : 108180
علی یوسف‌پور:

مسئول ساکن خانه چند میلیاردی حال محروم را درک نمی‌کند

کارشناس اقتصادی و صاحب امتیاز روزنامه سیاست روز گفت: در چهل سال اخیر ۹۵ درصد اقشار محروم پای کار ایستادند و از این کشور و انقلاب دفاع کردند، اما علی‌رغم شعار حمایت از محرومین توسط دولت‌ها، جهت‌گیری‌ها در حمایت از اقشار متوسط به بالا بوده و از رسیدگی به محرومین غفلت شده است.
علی یوسف‌پور در مورد جایگاه محرومان در سیاست‌های امروز کشور گفت: اگر در طول تاریخ منشأ دفاع از ایران را بررسی کنید، می‌بینید که همیشه اقشار محروم بودند که در جنگ‌ها شرکت و از اسلام و کشور دفاع می‌کردند. اقشار محروم برای پیروزی این انقلاب قیام کردند و در جنگ تحمیلی شهید دادند و در چهل سال اخیر نیز شاید ۹۵ درصد اقشار محروم پای کار ایستادند. در این میان وظیفه اصلی مسئولین این است که به کشور خدمت کنند و بر طبقه محروم توجه بیشتری داشته باشند که از این فقر و محرومیت بیرون بیایند.
وی ادامه داد: به نظر من جهت‌گیری دولت ما بیشتر اقشار متوسط به بالاست تا اقشار محروم؛ لذا مسئولین در اعلام آمارها می‌گویند که بیکاری کاهش یافته، اما در حقیقت آماری بیکاری تغییر نکرده بلکه ممکن است که افزایش هم پیدا کرده باشد. در این ۵ سالی که آقای روحانی بر سر کار آمده فاصله طبقاتی در جامعه ایران بیشتر شده است.
نماینده سابق مجلس با بیان اینکه مسئولین رسیدگی به قشر محروم را شعار می‌دهند، اما در نتیجه عملکردها شاهد تحقق این شعارها نیستیم، گفت: مسئولینی که بر سرکار می‌گذاریم باید دغدغه خدمت به محرومین را داشته باشند. وقتی از حضرت علی(ع) می‌پرسیدند که چرا شما اینگونه زندگی می‌کنید؟ حضرت فرمودند: وقتی سر روی بالش می‌گذارم باید فقیری که حتی در یمن زندگی می‌کند را درک کنم.
این کارشناس اقتصادی علت اصلی بی‌توجهی به قشر محروم جامعه را سیاست‌ها و جهت گیری‌ها و همچنین انتصاب مسئولینی از میان افراد مرفّه جامعه دانست و افزود: وقتی افرادی که بر سر کار هستند عمدتاً در خانه‌های چند میلیاردی زندگی می‌کنند و از نظر رفاهی تأمین هستند اصلاً نمی‌توانند حال و روز فردی که مسکن ندارد یا نمی‌تواند زندگی روزمره خود را بگذراند را درک کنند. به قول معروف «سیر از گرسنه خبر ندارد، سواره از پیاده»
صاحب امتیاز روزنامه سیاست روز در مورد دلایل اصلی شکاف طبقاتی و عمق یافتن آن گفت: درآمدهای کشور به گونه‌ای تقسیم شده که طبقه متوسط به بالا بیشتر از امکانات بهره‌مند می‌شوند. وقتی دلار و سکه گران می‌شود و تورم ایجاد می‌گردد، ثروت افراد محروم به سمت افراد طبقه بالا پممپاژ می‌شود در نتیجه محرومین فقیرتر و ثروتمندان ثروتمندتر می‌شوند.
یوسف‌پور به کمرنگ شدن ادبیات حمایت از محرومین در میان روشنفکران و نخبگان اشاره و تصریح کرد: روشنفکران دو نوع هستند، روشنفکران سکولار و روشنفکرانی که به توسعه غربی می‌اندیشند و عدالت برای آنها چندان مفهومی ندارد، آنان معتقدند کشور باید توسعه پیدا کند برای اینکه به سمت سرمایه داری کشیده شود. اما یکسری افراد تحصیل کرده حوزوی و دانشگاهی توسعه و پیشرفت کشور به همراه عدالت را دنبال می‌کنند؛ اهداف انقلاب و اسلام نیز این بود که عدالت به همراه توسعه یا توسعه به همراه عدالت تحقق یابد که این امر در دولت فعلی بسیار کمرنگ شده است.
وی در مورد راهکار و راه‌حل پیشنهادی خود درخصوص کاهش شکاف طبقاتی در کشور، گفت: اسلام و حضرت علی(ع) تأکید کردند که مسئولین کشور باید از میان اقشاری باشند که درد و رنج مردم را حس کنند و زندگی شبیه آنها داشته باشند. کسی که در خانه ۷۰ میلیاردی زندگی می‌کند و ماشین‌های ضد گلوله و ویلا دارد، اصلاً نمی‌تواند بفهمد که اقشار محروم در چه وضعی زندگی می‌کنند بنابراین مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری باید به کسانی رأی دهند که این هم خوانی را داشته باشند، در غیر این صورت طبیعتاً همین فضایی که می‌بینید ادامه پیدا می‌کند. شفقنا

https://siasatrooz.ir/vdcfccdyxw6dxya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

دمت گرم مهندس مردمی دست پاک