يکشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۷
کد مطلب : 105787

نگاه دوباره به جنگ

سوریه همچنان به عنوان اصلی تحولات غرب آسیا شناخته می‌شود که نه تنها بازیگران منطقه‌ای بلکه آن را صحنه رقابت و تنش میان قدرت‌های بزرگ عنوان می‌کنند. بر این اساس هر تحولی در این کشور می‌تواند بر ساختار نظام بین‌الملل تاثیرگذار باشد. آنچه در باب تحولات این کشور قابل توجه است نوع موضع‌گیری کشورهای اروپایی و آمریکا مبنی بر رویکرد به گزینه نظامی است.
وزارت دفاع روسیه می‌گوید سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس آماده حمله‌ای دیگر علیه سوریه می‌شوند. وزارت دفاع روسیه تصریح کرده که گروه‌های مسلح مستقر در سوریه آماده یک حمله شیمیایی دیگر با هدف تامین بهانه برای اقدام نظامی علیه سوریه می‌شوند. در همین چارچوب بلومبرگ به نقل از منابع آگاه می‌گوید آمریکا با نسبت دادن حملات شیمیایی به دولت سوریه، به مسکو هشدار داد چنانچه چنین حملاتی تکرار شود، از هدف قرار دادن مواضع دمشق ابایی نخواهد داشت. ظاهراً تهدید آمریکا از زبان جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید و حین دیداری که در ژنو با نیکلای پاتروشف همتای روسی خود داشته است، ابراز شد. بلومبرگ همچنین مدعی شد آمریکا اطلاعاتی دارد که نشان می‌دهد بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه ممکن است در جریان آزادسازی استان ادلب واقع در شمال غرب سوریه، از تسلیحات شیمیایی استفاده کند!
در ادامه روند توجیه گزینه نظامی علیه سوریه، وزیر خارجه انگلیس در نشستی در سازمان ملل متحد گفته که گروه تروریستی داعش با از دست دادن سرزمین‌هایش در عراق و سوریه به یک شبکه تروریستی مخفی تبدیل شده است.
حال این سوال مطرح است که چرا غرب به دنبال تکرار گزینه ادعای شیمیایی است و چرا تحرکات نظامی آنها این روزها تشدید شده است؟ اولین مسئله‌ای که در این حوزه مطرح است روند تحولات داخلی سوریه است. استان ادلب، کمینگاه اصلی گروه‌های تروریستی در سوریه در مسیر آزادی قرار گرفته است و تکمیل این راه تنها به مناسب‌ترین سناریو در چارچوب حفظ منافع و حاکمیت کشور و ارتش سوریه و نه منافع چیز یا طرف دیگری نیاز دارد. پیروزی ارتش سوریه در این منطقه به منزله شکست تروریست‌ها و حامیان آنهاست.
بر این اساس غرب با برجسته‌سازی حمله به سوریه می‌خواهد از یک سو روحیه تروریست‌ها را در این منطقه حفظ کند و از سوی دیگر با ادعای اقدام شیمیایی سوریه اهمیت کارکرد آن در مبارزه با تروریسم را زیر سوال برده و فضایی روانی علیه سوریه ایجاد کنند. بعد دیگر این ادعای نظامی‌گری معطوف به طراحی غرب برای سرکیسه کردن کشورهای عربی است که با بحران و کشتار به دنبال گرفتن هزینه‌های ساختگی عملیات نظامی در سوریه هستند. مجموع رفتارهایی که در نهایت یک اصل را آشکار می‌سازد و آن اینکه غرب به دنبال مبارزه با تروریسم و برقراری امنیت در منطقه نبوده و همچنان محور اصلی بحران‌سازی در عرصه جهانی است.

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcfctdyew6dxea.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی