چهارشنبه ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۷
کد مطلب : 112176

پیام‌های یک بودجه

سال ۲۰۱۹ در حالی به روزهای پایانی نزدیک می شود که آمریکا اخیرا بودجه نظامی خود برای سال ۲۰۲۰ را تصویب کرده است...

سال ۲۰۱۹ در حالی به روزهای پایانی نزدیک می شود که آمریکا اخیرا بودجه نظامی خود برای سال ۲۰۲۰ را تصویب کرده است. نمایندگان مجلس سنای ایالات متحده لایحه بودجه دفاعی آمریکا موسوم به قانون اختیارات دفاع ملی برای سال ۲۰۲۰ را با ۸۶ رای موافق در مقابل ۸ رای مخالف تصویب کردند.
در این لایحه ۶۳۵ میلیارد دلار برای هزینه‌های پنتاگون، ۷۱.۵ میلیارد دلار عملیات احتمالی فرامرزی، ۲۳.۱ میلیارد دلار هزینه‌های دفاعی وابسته به وزارت انرژی، ۸.۱ میلیار دلار هزینه‌های سایر موارد دفاعی، ۳۰۰ هزینه‌های غیردفاعی در مجموع ۷۳۸ میلیارد بودجه در نظر گرفته شده است. این بودجه در حالی تصویب شده که افزایش بودجه نظامی آمریکا نکات قابل توجهی را آشکار می‌سازد. آمریکایی‌ها بر این ادعایند که پلیس جهان نیستند و به دنبال کاهش تحرک نظامی در جهان هستند چنانکه ترامپ بارها اعلام کرده است که متحدان عرب و غیر عرب آمریکا باید هزینه‌های امنیت خود را بپردازند. نودحه ۷۳۸ میلیارد دلاری آمریکا نشان می دهد که همچنان نظامی گری اصل اول سیاست آمریکا را تشکیل می‌دهد که در قالب های جدید در حال اجرا شدن است. آمریکا با تجربه جنگ عراق و افغانستان به این نتیجه رسیده است که دیگر زمان لشگر کشی گسترده پایان یافته و با رویکرد به روندهای جدید همچون اعزام گروه‌های کوچک نظامی و نیز نوسازی تسلیحات هسته‌ای و موشکی به دنبال برتری نظامی بر جهان است. اخیرا ترامپ نیز رسما حضور نظامی در فضا را اعلام کرده که ابعاد جدیدی از نظامی گری آمریکا را نشان می دهد. نکته مهم در این بودجه سهم گروه‌های تروریستی است. در این لایحه بخش مربوط به «کمک‌های نظامی به گروه‌های پاکسازی شده» با افزایش بودجه مواجه است. آمریکا هر ساله در بودجه خود برای برخی از گروه‌ها از جمله نیروهای دموکراتیک سوریه (س.د.گ) که ستون اصلی گروه تروریستی پ.ک.ک/ی.پ.گ است، صندوق تامین اعتبار ۵۰۰ میلیون دلاری اختصاص می‌دهد. براساس این لایحه اعتبار کمک‌ نظامی ۶۴۵ میلیون دلاری برای مبارزه با داعش در عراق در نظر گرفته شده، این درحالیست که در مورد سوریه اشاره‌ای به نوع و حجم این کمک‌ها و اسامی گروه‌های دریافت کننده نشده است.
این بودجه نشان می دهد که آمریکا همچنان سناریوی نظامی گری و بحران سازی در جهان را در دستور کار دارد که محور اصلی آن را خاورمیانه و شرق آسیا تشکیل می دهد. آمریکا هر چند که از میزان حضور نظامی در سایر کشورها کاسته اما سیاست نظامی آن در لوای تقویت متحدانش و حمایت از تروریسم ادامه دارد و در قالب نیروهای مزدور به دخالت نظامی در سایر کشورها می پردازد. این بودجه نشان می دهد که همچنان آمریکا تهدید اول امنیت جهان است و اگر قرار باشد اقدامی برای امنیت جهان صورت گیرد آن اصل مقابله با آمریکاست. 

نویسنده: سید مهدی لنکرانی

https://siasatrooz.ir/vdcfe0dyvw6dyya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی