يکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۷
کد مطلب : 97857
خدمات حقوق شهروندی به چه کسانی رسیده که جشن برپا کنیم؟!

جشنی که کسی برایش کف نمی‌زند

در خبرها آمده جوانان نخبه سراسر کشور روز دوشنبه ۲۹ آذر ۹۵ در سالن اجلاس گردهم می‌آیند تا ضمن رونمایی از منشور حقوق شهروندی، با اعضای کابینه دولت تدبیر و امید نشست هم‌اندیشی برگزار کنند. قرار است بعد از سه سال و خورده‌ای منشور حقوق شهروندی رونمایی شود، گفته شده رئیس جمهور هم می‌آید تا ضمن حضور در رونمایی از منشور حقوق شهروندی که یکی از وعده‌های مهم دولتش بوده، با اعضای کابینه و تعدادی از وزرای دولت تدبیر و امید به گفت وگو با جوانان نخبه بپردازد. اما انگار همه چیز به سادگی و زیبایی که رسانه‌های طرفدار دولت نقل می‌کنند نیست!
منشور حقوق شهروندی بعد از سه سال و نیم یکدفعه چند ماه مانده به انتخابات رونمایی خواهد شد، همان منشوری که قرار بود به حمایت از شهروندان بپردازد و بزرگترین دستاورد دولت باشد اما وقتی یاد حقوق شهروندان در هفت خوان، منا، جده، سازمان ملل، امارات و...می‌افتیم، وقتی یادمان می‌آید در همه این بزنگاه‌ها چطور با حقوق مردم برخورد شد امیدمان به تدبیر نا امید می‌شود!

موضوعات حقوق شهروندی
در همین زمینه معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری ابلاغ منشور حقوق شهروندی را طلیعه درخشانی برای تحول در کشور دانست و گفت: تحقق حقوق شهروندی باید دغدغه همه مسئولان و مردم باشد.
محمد عباسی به ایرنا گفته که رونمایی و ابلاغ منشور حقوق شهروندی می‌تواند بستر مناسبی برای کشور باشد و در این زمینه باید مسئولان، دست اندرکاران و به ویژه مردم توجه و اهتمام لازم را برای پیاده‌سازی حقوق شهروندی و حقوق بشر داشته باشند.
وی تاکید کرد: برای تحقق اهداف حقوق بشری و حقوق شهروندی نیازمند عزم و اراده ملی هستیم و این موضوع منحصر به قوه مجریه، مقننه و قضائیه نیست.
عباسی ادامه داد: در عرصه بین‌الملل نیز در پرتو سند توسعه پایدار ۲۰۳۰، از مجموع ۱۶۹ هدف اساسی از آرمان‌های ۱۷ گانه در این سند، ۱۵۶ هدف ارتباط مستقیم با موضوع حقوق شهروندی و حقوق بشر دارد که بر اساس آن تحقق عدالت،
بهره مندی از آموزش و پرورش، حقوق سلامت، برابری جنسیتی، امنیت اقتصادی، کاهش نابرابری و زندگی در صلح از جمله آرمان‌هایی است که باید مورد نظر و اهتمام قرار گیرد.
معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری تصریح کرد: تک تک اعضای جامعه باید برای احقاق حقوق شهروندی، احساس مسئولیت کنند.

دغدغه‌های حقوق شهروندی اصلی‌ترین مطالبه جوانان
اما در ادامه معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: دغدغه‌های حقوق شهروندی اصلی‌ترین مطالبه جوانان بعد از مطالبات اقتصادی است.
محمد رضا رستمی گفت: خوشحالیم که بعد از استمرار در برگزاری نشست‌های رو در رو و مستقیم جوانان با دولتمردان، امروز به محفلی بسیار بزرگتری رسیدیم. این محفل از ابتدا با یک کارکرد و راهبرد مشخص تعریف و اجرا شد و خوشبختانه حتی بیشتر از انتظار ما مورد استقبال قرار گرفت، هم از طرف جوانان و هم دولت.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: با تاکیدات و پیگیری‌های دکتر سلطانی‌فر و روحیه عملگرایانه ایشان موج سوم گفت وگوها با سرعت بیشتری اجرایی شده است. حتی در سفرهای استانی نیز ایشان همین مشی گفت وگو با جوانان را به صورت جدی دنبال می‌کنند که این نویدبخش خروج بخش جوانان وزارت، از سایه سنگین ورزش است.
رستمی همچنین درباره فراخوان سوال از وزرای دولت گفت: تنها چند روز بعد از اعلام ایمیل و یک راه ارتباط تلگرامی، بسیار غافلگیر شدیم. زیرا حجم سوالات و ایمیل‌هایی که برای پرسش از دولتمردان به دست ما می‌رسد چنان بالا و متنوع است که مجبور شدیم نیروهای بیشتری را برای پالایش همین سوالات مامور کنیم. وی اضافه کرد: بدیهی است همه می‌دانیم مشکل فراوان و دغدغه بسیار است، اما این مطالبه‌گری‌ها یعنی وجود امید؛ وقتی جوانی که خود را اسیر مشکلاتی عدیده‌ای می‌داند ولی باز هم برای طرح دغدغه خود هر طور شده صدایش را می‌رساند، یعنی امید به تغییر دارد.
وی افزود: ما چون در معاونت ساماندهی امور جوانان از نزدیک با مشکلات جوانان رو به رو هستیم می‌دانیم که جوانان سال‌های سختی پشت سر گذاشتند.
معاون ساماندهی امور جوانان در پاسخ به این سوال که درصد سوالات مطرح شده از طرف جوانان چگونه بوده، گفت: در حال حاضر نمی‌توان درصد بندی کرد اما طبق انتظار دغدغه شغل بیشترین مطالبه جوانان است. اما جالب اینکه در سطح دوم دغدغه‌های اجتماعی مطرح شده، از برخورد در اجتماع گرفته تا فیلترینگ و نیز اوقات فراغت. چندین سوال مشابه طرح شده بود چرا عده‌ای فقط به دنبال بستن راه برای ما هستند؟ در یک کلام همان اصطلاح 'جوان هراسی' که رییس جمهور چندی پیش به کار برد. چیزی که باید از بین برود زیرا جوان سرمایه کشور است، کسی از داشتن سرمایه نباید هراس داشته باشد. همچنین سوال بسیاری از جوانان فعال در استارت آپ‌ها به دست ما رسید که همگی نیاز به حمایت دارند.
رستمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در تشریح برنامه‌های روز همایش نیز گفت: جوانان در همایش قانون اساسی و حقوق ملت و رونمایی از منشور حقوق شهروندی که صبح برگزار می‌شود شرکت می‌کنند و پس از آن در گردهمایی هم‌اندیشی جوانان با دولت مردان حاضر می‌شوند.

بررسی حقوق شهروندی در میدان عمل
اما وقتی همه این صحبتهای خوب و زیبا تمام می‌شود، وقتی حتی سه ماه و نیم مسکوت مانده وعده‌ای که در گزارش صد روزه قرار بود به زودی رونمایی شود را کنار می‌گذاریم دلمان می‌خواهد تحقق حقوق شهروندی را در میدان عمل مشاهده کنیم و به دولتی که آنقدر پیگیری حقوق شهروندانش است آفرین بگوییم اما..فقط به چند نمونه از حقوق شهروندی در دولت یازدهم توجه کنید!
ابوطالبی و نمایندگی ایران در سازمان ملل: در اوایل کار دولت یازدهم نماینده معرفی شده ما برای حضور در سازمان ملل به بهانه‌های واهی توسط امریکا مورد پذیرش قرار نگرفت و علی رغم محق بودنم ایران نفر جدیدی برای این پست معرفی شد.
پرونده حج: در اتفاق اول و تعرض به دو نوجوان بعد از تکذیبهای پی در پی وقوع فاجعه در جده وقتی همه چیز عیان شد هم پیگیری احقاق حقوق صورت نگرفت و بالاخره نفهمیدیم دادگاه سعودی با دو مجرم چه کرد! هر بار هم که قرار بود مسئول کنسولی توضیح دهد توضیح‌هایی داده نشد حقوق این دو نوجوان چرا پیگیری نشد؟
از کم و کیف و دیر رسیدن و برخورد سرد با فاجعه رخ داده در منا توسط آل‌سعود که بگذریم به خارج کردن اعضای بدن شهدا می‌رسیم و تهدید برخی خانواده‌ها برای پیگیری نکردن این فاجعه و فاجعه سقوط جرثقیل که هر طور محاسبه می‌کنیم نمی‌دانیم دولت فخمیه برای پیگیری حقوق شروندانش در این فاجعه چه کرده است، آیا باید به بازگشت پیکرها قانع بود!
وام خودرو برای حمایت از تولیدکنندگان بی‌کیفیت: این یک مصداق عجیب و غریب نادیده گرفتن حقوق شهروندی بود، وقتی مردم در اعتراض به کیفیت پایین خودروها به اتفاق نظر رسیدند، دولت در اقدامی بعد از توهین به مردمی که به کمپین خودرو پیوستن در حالی که هزاران جوان در صف وام ازدواج مانده بودند، وامهای چند میلیونی داد تا صنعت خودروی بی‌کیفیت به کار خود ادامه و البته خیابانهای شلوغ شلوغ‌تر و هوا بی‌کیفیت‌تر شود!
توجه مسئولان محیط زیست به حق تنفس مردم اقصی نقاط کشور: این موضوع حکایت مثنوی بلند است، مثنوی‌ای که داغ مردم را هر بار تازه می‌کند، از جنوبی‌ها و شرقی‌ها به دلیل وجود ریزگردها و نبود مسئولشان تا پایتخت‌نشینان و همراه نبودن خانم رئیس در گذرگاه‌های سخت!
جمله وزیر راه بعد از کشته شدن ۴۹ نفر در سانحه هفت‌خوان: وزیر راه بعد از چند ساعت بر سر صحنه تصادف دو قطار می‌رسد و می‌گوید خدا را شکر قطارها بیمه بودند! تصادف ۴۹ کشته به جای گذاشته و استاندار می‌گوید خدا را شکر ریلها آسیب ندیده‌اند!
از همه اینها که بگذریم به حق دسترسی به اطلاعات آزاد و پیگیری حقوق نجومی و گرفتن معلمان در امارات.
حق انتقاد منصفانه و برخورد با مخالف می‌رسیم و اگر بخواهیم این موضوعات را ادامه دهیم فضای کافی نداریم، حالا در این میان پیدا کنید حقوق شهروندی پیگیری شده را در میدان عمل.

سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcfecd1.w6detagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی