پنجشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۸
کد مطلب : 93707
گزارش سياست روز از اولين گردهمایی شرکت‌هاي دانش‌بنيان حوزه سلامت؛

یک گرم از داروهای پیشرفته به صدها بشکه نفت مي‌ارزد

یک گرم از داروهای پیشرفته به صدها بشکه نفت مي‌ارزد

اولین گردهمایی مدیران ۴۴۳ شرکت دانش‌بنيان در حوزه سلامت ديروز چهارشنبه (۲۵ شهریور) با حضور رئيس‌جمهوری، وزیر بهداشت، معاون علمی و فناوری رئيس‌جمهوری، وزیر علوم و رئيس دفتر رئيس‌جمهوری در سالن اجلاس سران برگزار شد. این گردهمایی با هدف توسعه و ترویج فرهنگ دانش‌بنيان، توسعه مشارکت‌هاي علمی و مردمی با ایجاد انگیزه و نیز فضای مناسب برای تولید و دانش فنی مورد نیاز، توسعه و ارتقاي جایگاه بخش خصوصی در حوزه‌هاي فناوری‌هاي دانش‌بنيان، ارتقاي نقش و جایگاه تعاملات بین‌بخشی، فرابخشی در حوزه دانش‌بنيان، معرفی توانمندی‌ها و دستاوردهای نظام سلامت در حوزه دانش‌بنيان و معرفی الگوهای موفق برگزار شد.
اقتصاد دانش‌بنيان، الزامات جهانی و منطقه‌ای، جایگاه دانش‌بنيان، سیاست‌ها و قوانین، حمایت و ظرفیت‌ها، ارزیابی دانش‌بنيان، چالش‌ها و انتظارات، گردش مالی و سرمایه‌گذاری‌هاي بزرگ، نقش وزارت بهداشت و تجهیزات پزشکی و دارو از جمله محورهایی است که در این گردهمایی مطرح كردند. همچنين در این گردهمایی یک روزه برخی از نمایندگان شرکت‌هاي دانش‌بنيان تجربه‌هاي موفق در تولید فناوری دارویی و نیز تجربه‌هاي موفق در تولید فناوری تجهیزات پزشکی ارائه شد.
در اين همايش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ايراد سخنراني پرداخته و گفت: امروزه رویکرد ارزش افزوده اقتصاد کشورها، معادن و ذخایر زیرزمینی نیست بلکه ارزش افزوده دانش و فناوری محور توسعه کشورها است به عنوان مثال یک گرم از داروهای پیشرفته امروزه به اندازه صدها بشکه نفت مي‌ارزد.
سیدحسن هاشمی در همایش شرکت‌هاي دانش‌بنيان حوزه سلامت در سالن اجلاس سران افزود: هنوز کشورهایی هستند که توسعه خود را بر مبنای ارزش افزوده ذخایر زیرزمینی حرکت مي‌دهند اما کشورهای توسعه یافته ارزش افزوده را در دانش و فناوری جست وجو مي‌کنند.
وی ادامه داد: از دهه ۹۰ در حوزه آموزش و پژوهش وارد فاز سوم شده ایم و باید نقش سوم دانشگاه‌ها را که شامل رویکرد تولید فناوری و کارآفرینی است شکوفا کنیم و از این مسیر بتوانیم وارد بازار جهانی شویم.
وزیر بهداشت افزود: ایران با رویکرد تولید علم و فناوری مي‌تواند طی ۱۰ تا ۲۰ سال آینده در زمره کشورهای پیشرفته صنعتی قرار گیرد و به این ترتیب مي‌توانیم حضور محصولات جدید دانش‌بنيان را در بازارهای جهانی ببینیم.
هاشمی به ضعف شاخص نوآوری در کشور اشاره کرد و گفت: وضعیت کشور از نظر شاخص نوآوری هنوز مناسب نیست و به رغم رتبه اول تولید علم در منطقه از نظر نوآوری در رتبه ۱۴ منطقه قرار داریم و در بین ۱۴۳ کشور دنیا رتبه ۱۲۱ را داریم که جایگاه مناسبی نیست.
وزیر بهداشت اضافه کرد: همچنین ایران از نظر زیر ساخت‌هاي نوآوری در رتبه ۱۳ منطقه و از نظر برون داد نوآوری رتبه ۱۴ منطقه را دارد که این جایگاه شایسته کشور نیست بخصوص اینکه در گذشته تولید علم و فناوری و نوآوری‌هاي علمی از شرق به غرب بوده و بسیاری از رشد علمی و فناوری جهان غرب مدیون نیاکان ماست.
وی اضافه کرد: امیدواریم در سال‌هاي آینده با رشد شرکت‌هاي دانش‌بنيان جایگاه ایران در حوزه فناوری، کارآفرینی و نوآوری علمی ارتقا پیدا کند و برای این کار صندوق ذخیره نوآوری و شکوفایی نیز در دو سال گذشته تشکیل شده است.

دستور رئیس‌جمهوری برای واگذاری شرکت‌هاي دولتی تولید دارو
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اين همايش همچنين از دستور رئيس‌جمهوری برای واگذاری شرکت‌هاي دولتی تولید دارو و تجهیزات پزشکی به بخش خصوصی وهمچنین تولید تعدادی داروی نوترکیب جدید تا پایان امسال خبر داد.
هاشمی، افزود: شرکت‌هاي دولتی نباید با بخش خصوصی رقابت کنند، برای اینکه بتوانیم رقابت سالمی داشته باشیم دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند البته در این مورد همیشه حرف زده‌ایم اما دستور رئيس‌جمهوری برای واگذاری شرکت‌هاي دولتی به بخش خصوصی جدی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار امیدواری کرد که با اجرای دستور یاد شده، سهم ایران از بازارهای جهانی افزایش یابد.
وی گفت: در زمان حاضر سهم شرکت‌هاي ایرانی از بازار جهانی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بسیار کم است اما طی دو سال گذشته با حمایت‌هاي دولت، صادرات این کالاها به کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه و نیز کشور روسیه و آفریقای جنوبی افزایش یافت. هاشمی، ادامه داد: میزان صادرات این کالاها طی دو سال گذشته، دو برابر شده و به ۱۷۰ میلیون دلار در سال رسیده است.
وزیر بهداشت در عین حال اظهارداشت: سهم شرکت‌هاي ایرانی از بازار جهانی از یکسو ، همچنان کم است و از سوی دیگر بیشتر این شرکت‌ها به بازار محدود داخلی اکتفا مي‌کنند و باید تلاش کنیم ظرفیت‌هاي کشور در این حوزه را بالا ببریم و چشم انداز دولت این است که با حمایت از شرکت‌هاي داخلی میزان صادرات دارو و تجهیزات پزشکی از ایران ده‌ها برابر شود.

اولویت وزارت بهداشت و بیمه‌ها به خرید کالای ایرانی
وزیر بهداشت افزود: اقدام دیگری که انجام شده است این است که وزارت بهداشت و بیمه‌ها که خریدار اصلی دارو و تجهیزات پزشکی هستند اولویت را به خرید کالاهای ایرانی داده‌اند و مشوق‌هایی برای خرید کالاهای ایرانی برقرار شده است.
هاشمی، همچنین گفت: با تشکیل شورای فناوری در وزارت بهداشت تصمیمات بزرگی برای حمایت از تولید داخلی اتخاذ شده است از جمله اینکه اگر داروی جدیدی با فناوری بالا در کشور تولید و واقعا وارد بازار شود تا ۷۵ درصد قیمت داروی مشابه برند خارجی به صورت تضمینی خریداری مي‌شود و در مورد برندهای معمولی نیز تا ۶۰ درصد قیمت داروی مشابه خارجی را تضمین مي‌کنیم. وی ادامه داد: با این اقدامات و از جمله حمایت ۹۰ درصدی بیمه‌ها از اقلام داخلی توانستیم طی دو سال گذشته میزان واردات دارو از خارج را ۳۰ درصد کاهش دهیم و در صورت واگذاری شرکت‌هاي دولتی به بخش خصوصی و حمایت بیمه‌ها، واردات این کالاها از خارج باز هم کاهش مي‌یابد.

رونمایی از چند داروی نوترکیب تا پایان سال
وی در بخش دیگری از سخنانش از رونمایی از چند داروی جدید نوترکیب تا پایان سال خبر داد.
هاشمی گفت: ظرف چند ماه آینده چند داروی جدید نوترکیب که شامل داروهایی برای بیماران مبتلا به سرطان، بیمارهای صعب‌العلاج، بیماری‌هاي خونی و MS است رونمایی مي‌شود و وارد حوزه تجاری و صادرات نیز در این ارتباط مي‌شویم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: شرط حمایت از دولت از این داروها داشتن سهمی از بازار خارجی است. هاشمی، همچنین از دستور رئيس‌جمهوری برای افزایش تولید واکسن و ورود به بازارهای جهانی در این عرصه خبر داد و گفت: با اجرای دستور رئيس‌جمهوری ظرف دو سال آینده نه تنها نیاز کشور به واکسن انسانی را در داخل تامین مي‌کنیم که مي‌توانیم پاسخگوی نیازهای کشورهای منطقه نیز باشیم.
وی با اشاره به فعالیت شرکت‌هاي دانش‌بنيان در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: ایجاد این شرکت‌ها بر مبنای نگاه اقتصاد دانش‌بنيان رفتار جدیدی است که دهه ۹۰ شروع شده است؛ در گذشته افتخار ما به تولید مقاله بود که توانستیم رتبه اول منطقه را کسب کنیم؛ اما توجه به فناوری و تجاری‌سازی در حوزه سلامت حرکت جدیدی است که تازه آغاز شده است.
وی اضافه کرد: ۵۰ درصد شرکت‌هاي دانش‌بنيان در کشور در حوزه سلامت فعالیت مي‌کنند و با وجود دانشمندان جوان، خودباور و متعصب، چشم‌انداز روشنی برای ورود به بازارهای جهانی پیش رو داریم.
وزیر بهداشت، ادامه داد: البته هنوز کمبودهایی از نظر امکانات فنی و تکنولوژی داریم که باید برطرف شود و اگر این مشکلات رفع شود ظرف ۱۰ تا ۱۵ سال آینده مي‌توانیم جهش بزرگی را برای داشتن سهم بیشتر در بازار جهانی داشته باشیم.
هاشمی با اشاره به همکاری وزارت بهداشت، وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: امیدهای زیادی وجود دارد که با همکاری نهادهای دولتی و ایجاد فضای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانیم به اهداف سند ۱۴۰۴ در حوزه علم و فناوری برسیم زیرا براساس این سند باید در سال ۱۴۰۴ ایران در تمام حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رتبه اول منطقه را احراز کند. وی ادامه داد: با رشد علمی شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌های گذشته توانستیم در سال ۲۰۱۱ و ۱۴ سال زودتر از چشم‌انداز با پشت سرگذاشتن ترکیه به رتبه اول منطقه در حوزه تولید علم دست یابیم. در سال ۲۰۱۴ نیز بانک اطلاعاتی اسکوپوس رتبه ۱۶ جهانی را برای ایران در تولید مقالات علمی اعلام کرد و در جایگاهی بالاتر از سوییس، دانمارک و اتریش قرار گرفتیم. 

سوشيانت آسماني

https://siasatrooz.ir/vdcfeed1.w6dmxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی