پنجشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۹
کد مطلب : 104472
اعتصاب و تظاهرات ۱۴۰ شهر فرانسه را فرا گرفت

وعده‌های محقق نشده گریبانگیر ماکرون

وعده‌های محقق نشده گریبانگیر ماکرون

عدم اجرایی شدن وعده های ماکرون رئیس جمهور فرانسه زمینه‌ساز اعتراض‌های گسترده مردمی شده است چنانکه در تظاهرات دیروز که گفته می شود یکی از بزرگترین تظاهرات های ضددولتی از زمان روی کارآمدن ماکرون است، همه سندیکاها، کارمندان و حقوق بگیران بخش های دولتی و خصوصی حضور داشتند.
فرانسه در اولین سالگرد ریاست جمهوری ماکرون همچنان صحنه اعتصاب و اعتراض است چنانکه اعتصاب و تظاهرات سراسری ضد دولتی در بیش از ۱۴۰ شهر فرانسه دیروز برگزار شده که البته با دخالت پلیس در برخی مناطق به آشوب کشیده شد. در پاریس هم این تظاهرات از راه آهن شرق آغاز شد. همزمان اعتصاب گسترده کارکنان بخش راه آهن نیز ادامه دارد؛ اعتصابی که تاکنون صدها میلیون یورو خسارت برای شرکت ملی راه آهن داشته است.
تظاهرات سراسری دیروز با اتحاد همه سندیکاها و با هدف اعتراض به سیاست های دولت فرانسه و نابرابری ها به ویژه در پرداخت حقوق برگزار شده است. معترضان خشمگین از سیاست های دولت فرانسه، رئیس جمهور کشورشان را رئیس جمهور ثروتمندان می دانند که همه برنامه های اصلاحی اش در راستای منافع سرمایه داران و کارفرمایان است. این اقدام بخشی از اعتراض‌ها به تصمیم دولت در زمینه حذف ۱۲۰ هزار شغل تا سال ۲۰۲۲ صورت می گیرد. ۹ اتحادیه کاری خواستار دستمزدهای بیشتر هستند و به قراردادهای کوتاه مدت اعتراض دارند. در پی اعتصاب، صدها پرواز با مقصد و مبدا فرانسه لغو شده‌اند. ماکرون وعده داده که هزینه‌ها در بخش عمومی را کاهش دهد و در قوانین کار اصلاحات اعمال کند. نکته اینجاست که بخش عمده‌ای از اعتراض‌های مردمی برگرفته از رویکرد ماکرون به آمریکاست که به نوعی زیر سوال بردن استقلال این کشور است.
وضعیت بحرانی اقتصاد فرانسه موجب شده تا این کشور اجبارا به روسیه نیز گرایش داشته باشد علی‌رغم تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو، فرانسه یکی از کشورهایی است که بیشترین سرمایه‌گذاری را در اقتصاد روسیه دارد.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در شرایطی روز پنجشنبه به مسکو سفر خواهد کرد که به رغم تحریم‌هایی که آمریکا و اتحادیه اروپا در رابطه با مناقشه اوکراین و مسئله شبه جزیره کریمه بر ضد روسیه وضع کرده اند، این کشور همچنان از شرکای اقتصادی اصلی فرانسه است. روابط روسیه با اتحادیه اروپا و به ویژه آمریکا از آوریل سال ۲۰۱۴ در پی متشنج شدن اوضاع در اوکراین، رو به تیرگی نهاد و با الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه به اندازه ای تشدید شد که از پایان جنگ سرد به این طرف بی سابقه بود. با آغاز بحران اوکراین، آمریکا و اتحادیه اروپا در اعتراض به سیاستهای روسیه در قبال اوکراین، تحریم هایی بر ضد مسئولان سیاسی و اقتصادی روسیه و شرکت های این کشور اعمال کردند و دولت روسیه نیز در اقدامی تلافی جویانه واردات محصولات غذایی و کشاورزی را از این کشورها ممنوع کرد. آمریکا در این اواخر تحریم‌های خود بر ضد روسیه را تشدید کرده است.
پس از وضع تحریم‌هایی که در سال ۲۰۱۴ اتحادیه اروپا به اتفاق آمریکا در اعتراض به دخالت‌های روسیه در مناقشه اوکراین بر ضد مسکو به اجرا گذاشتند، تبادلات تجاری فرانسه و روسیه به شدت کاهش یافت اما پس از چندی تبادلات دوجانبه فرانسه و روسیه بار دیگر از سر گرفته شد و در سال ۲۰۱۶ به سیزده میلیارد و سیصد میلیون دلار و سال بعد به رقم قابل توجه پانزده میلیارد و پانصد میلیون دلار رسید.
طبق اعلام "بیزنس فرانس" (آژانس ارتقای اقتصادی فرانسه در خارج)، فرانسه اولین مقاطعه کار خارجی در اقتصاد روسیه محسوب می شود چرا که بیش از پانصد شرکت فرانسوی در بخشهای مختلف اقتصاد روسیه فعال هستند و نزدیک به یکصد و شصت هزار نفر را در این کشور به خدمت گرفته اند. لازم به ذکر است نمایندگان دومای روسیه لایحه وضع تحریم‌های اقتصادی بر ضد آمریکا و متحدان آن را تصویب کردند. این سند به رئیس جمهور روسیه امکان می‌دهد تا تحریم‌هایی را بر ضد اقدامات آمریکا و متحدانش در پاسخ به محدودیت‌های اقتصادی علیه این کشور وضع نماید.

https://siasatrooz.ir/vdcfejdy0w6dxja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی