چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۷
کد مطلب : 103572

چالش‌های فضای مجازی

یکی از معضل‌هایی که به تازگی جوامع و مردم را درگیر کرده است به خصوص جامعه ما را، فضای مجازی است. فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی را در برمی‌گیر

یکی از معضل‌هایی که به تازگی جوامع و مردم را درگیر کرده است به خصوص جامعه ما را، فضای مجازی است. فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی را در برمی‌گیرد که کاربران زیادی در آن عضو هستند و هرکدام به نحوی از آن‌ها استفاده می‌کنند.
علاوه بر اینکه فضای مجازی کاربردهایی دارد و سرگرم‌کننده است و برخی از مردم، از شبکه‌های اینستاگرام و تلگرام کسب درآمد می‌کنند معایبی را هم به دنبال دارد. همه از اینکه فضای مجازی باعث ازهم پاشیدگی بسیاری از زندگی‌ها شده است می‌نالند. خانواده‌ها از دور شدن عاطفه و کم شدن صمیمیتی که در کانون گرم خانه‌شان بوده ناراحت هستند.
می‌گویند دید و بازدیدها کم شده اما همان بعد از چند ماهی که دور هم جمع می‌شویم سرها در گوشی موبایل است و دیگر خبری از بگو و بخند و سر و صدا و باز‌ی‌های کودکان که مادر‌ها هر چند دقیقه یکبار تذکری به آنها بدهند تا آرام‌تر به بازی ادامه دهند نیست، چون دست آنها هم تبلت است و گوشه‌ای مشغول بازی هستند.
پس چرا صله‌رحم به جا بیاوریم؟ چرا آنقدر از هم دور شدیم؟ چرا همدیگر را نمی‌شناسیم؟ چی شد که دنیا‌مان یخ بست؟ چی شد که دنیامان وارونه شد؟ کجای راه را اشتباه قدم برداشتیم؟
هر چه می‌گذرد بیشتر در دریای دنیای مجازی غرق می‌شویم، و من هر روز نگران‌تر از دیروز و می‌ترسم از آن زمانی که برای نجاتمان دیگر دیر شده است و غریق نجاتمان متوجه نشود که شنا بلد نیستیم.
کاش به جای تمسخر کردن این شرایط و کشیدن کاریکاتورهایی که تلخی آن را به رخ می‌کشد، به دنبال راه‌حل برای درست استفاده کردن از فضای مجازی بود.
اگر متوجه این باشیم که با حفظ تعادل در هر مسئله‌ای بی‌شک به مشکل بر نمی‌خوریم دیگر افراط به خرج نمی‌دهیم. باید در جامعه فرهنگ‌سازی شود تا نحوه برخورد و استفاده از فضای مجازی برایمان جا بیفتد و والدین بفهمند که چه شکلی با فرزند خود درباره این موضوع رفتار کنند.
اینکه بخواهند آن‌ها را محدود کنند و تبلت، کامپیوتر یا تلفن همراه آنان را بگیرند نتیجه عکس می‌دهد و در واقع فرزند خود را حریص می‌کنند. والدین باید بفهمند به جای تنبیه فرزندان، نحوه استفاده از فضای مجازی را به آنها یاد دهند. ما در عصر ارتباطات هستیم و نمی‌توانیم آن را انکار و دوری کنیم فقط باید با آن کنار بیایم و رفتار مناسبی را داشته باشیم.
خطیب نماز جمعه گفته بود: ما با فضای مجازی مخالف نیستیم بلکه موافق فضای مجازی سالم هستیم که داخلی باشد و دشمنان دخالتی در آن نداشته باشند.
وقتی حرف از فضای مجازی سالم می‌زنند، کاش شکل سالم استفاده کردن آن را هم بگویند. فکر می‌کنم آگاه کردن مردم جزو وظایف باشد. مردم هر جامعه‌ای نیاز به راهنمایی شدن و آگاه شدن در هر زمینه‌ای را دارند، علی‌الخصوص جامعه ما که بیش از اندازه درگیر فضای مجازی شده است.
تنها دلیلی که باعث می‌شود کشور در حال توسعه باشیم درست استفاده نکردن از بسیاری مسائل و افراط در آن است. اما کشوری که مهد تمدن بوده و دیگر ملت‌ها آن را الگوی خود قرار می‌دادند نمی‌تواند جهان سوم باشد.
پس یادمان رفته که بوده‌ایم! باید به خاطر بیاوریم و با غرور سرمان را بالا بگیریم و نگذاریم که مسائل پیش پا افتاده ما را جهان سوم بخواند.

نویسنده: ثنا صفری

https://siasatrooz.ir/vdcfemdy0w6dxta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی