?>?> غیبت اعتراضی روحانی در اختتامیه اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی | سیاست روز
جمعه ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۳
کد مطلب : 95507
در واکنش به محتوای ضدایرانی بیانیه صورت گرفت؛

غیبت اعتراضی روحانی در اختتامیه اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی

غیبت اعتراضی روحانی در اختتامیه اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی

نشست پایانی اجلاس سران سازمان همکاری های اسلامی دیروز در حالی در استانبول برگزار شد که رئیس‌جمهور، وزیر خارجه کشورمان و هیات همراه در آن حضور نداشتند.
برپایه این خبر در این نشست قرار بر این شده بود که بیانیه پایانی که چند محور ضد ایرانی هم با لابی سعودی‌ها در آن گنجانده شده، قرائت شود و به همین دلیل رئیس جمهور و هیات همراه، به علت وجود بندهای ضدایرانی در بیانیه پایانی اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی، در این نشست حضور نیافتند.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب به منظور شرکت در سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری‌ اسلامی (OIC)وارد شهر استانبول ترکیه شد.
وی از سخنرانان نخستین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی بود. سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری‌اسلامی (OIC) با شعار «اتحاد و همبستگی برای عدالت و صلح» ۲۶ و ۲۷ فروردین ماه به میزبانی ترکیه در استانبول برگزار شد.مبارزه با تروریسم و افراط گرایی از جمله مسایلی است که دردستور کار این اجلاس قرار داشت.سازمان همکاری اسلامی با ۵۷ کشور عضو، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است.

هر حرکت تفرقه‌افکنانه در سازمان همکاری های اسلامی قطعاً بی‌اعتبار است
رئیس‌جمهور در سیزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی با بیان اینکه هر حرکت تفرقه‌افکنانه در سازمان همکاری اسلامی قطعاً بی‌اعتبار است گفت: رژیم صهیونیستی منبع اصلی تولید خشونت و افراطی‌گری است.
حسن روحانی در سخنرانی خود در سیزدهمین اجلاس سران همکاری اسلامی افزود: تنها چند قرن پیش، زمانی که تمدن بزرگ اسلامی در اوج قدرت و اقتدار خویش قرار داشت، شاید کسی تصور نمی‌کرد روزی جهان اسلام گرفتار این‌همه ضعف و سکون شده و روزی چنان فرقه‌گرایی و افراطی‌گری در بین مسلمانان شایع شود که کشته شدن مسلمان به دست مسلمان به امری عادی بدل شود.
وی با اشاره به اینکه افول تمدن اسلامی از زمانی آغاز شد که قدرت‌های بزرگ اسلامی به‌جای هم‌افزایی به درگیری بی‌حاصل با یکدیگر پرداختند و زمینه را برای تهاجم‌های خارجی فراهم کردند تصریح کرد : اکنون متأسفانه تاریخ تکرار می‌شود. هجوم همه‌جانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، و بخصوص فکری و اعتقادی به جهان اسلام مجدداً شدت گرفته است ولی این بار به شکلی جدید و با استفاده از اسلام علیه اسلام رئیس جمهور با بیان اینکه خشونت محض بر عطوفت اسلامی غلبه کرده و ارزش‌های جاهلی جایگزین ارزش‌های اخلاقی اسلام شده است خاطر نشان کرد : متأسفانه این سبعیت تحت نام و لوای اسلام صورت می‌گیرد و قربانی اصلی در این میان «اسلام» و اصول و ارزش‌های آن است. روحانی جهان اسلام را سزاوار غلطیدن در اوج ناامنی، خشونت و تروریسم سازمان‌یافته ندانست و تصریح کرد : این عمل ماست که مبنای قضاوت مردم جهان اسلام در مورد اسلامیت رفتار ما قرار می‌گیرد نه ادعاها و القاب و عناوین ما. وی گفت : اگر صدها میلیارد دلار از ذخایر و منابع امت اسلامی به‌جای آنکه صرف رشد و اشتغال جوانان شود، به بهانه هراس‌های موهوم، صرف پر کردن زرادخانه‌های نظامی شد و علیه یکدیگر بکار رفت، چگونه می‌توان از وحدت سخن گفت و جوانان را به رعایت اصول کرامت و برکت اسلامی متقاعد نمود؟
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه از همان روزی که عهده‌دار ریاست هشتمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در تهران شد تا زمانی که ایده «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» (WAVE) را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح نمود، بر گفت وگو و تعامل تاکید داشت اظهار داشت : اسلام به ما آموخته است که جنایت به هر نامی و در هر مکانی که انجام شود، جنایت است؛ چه در سرزمین مظلوم فلسطین باشد و چه در لاهور و بیروت و دمشق و استانبول و یا در نیویورک و پاریس و بروکسل. مهم آن است که ریشه‌‌ها و زمینه‌ها را به‌درستی بشناسیم و با عزمی استوار و اراده‌ای راسخ، درصدد مقابله با همه صورت‌های آن برآییم.
وی گفت : برای نیل به این مقصود باید به اولویت گفت وگو و اتخاذ راه‌حل‌های دیپلماتیک در میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، برای حل همه اختلافات وفادار ماند؛ تا سوءظن‌های سیاسی و تاریخی و غفلت از مداخله‌ها و نقش‌آفرینی قدرت‌های بزرگ و صهیونیسم اولویت گفت وگو را تحت‌‌الشعاع تصمیمات شتاب‌زده و آرایش‌های خاص سیاسی قرار ندهد.رئیس جمهور امنیت پایدار، پیشرفت علمی و توسعه همه‌جانبه اعضای سازمان همکاری اسلامی را امنیت، پیشرفت و توسعه جهان اسلام دانست ، تصریح کرد: نباید اجازه داد با ایجاد موقعیت‌های هراس‌انگیز و خلق خطرهای موهوم این ضرورت به محاق برود.
وی افزود : جمهوری اسلامی ایران با دوری از هرگونه تنش و بی‌ثباتی در منطقه، باسیاست منطقه‌ای و بین‌المللی شفاف خود، همواره در راستای گسترش همبستگی و وحدت امت اسلامی تلاش نموده، تقویت روابط با کشورهای اسلامی را از اولویت‌های اصلی خود قرار داده و بر این اعتقاد راسخ است که حل‌وفصل اختلافات و سوءتفاهمات صرفاً از مسیر دیپلماتیک و با استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز و انجام مذاکرات میسر می‌باشد.
روحانی گفت : برای همه روشن است که نه عربستان مشکل ایران است؛ و نه ایران مشکل عربستان. مشکل اصلی، جهل و تعصب و خشونت‌ورزی است. معضل همه ما، اختلافات در جهان اسلام است. 

گسترش سرمایه گذاری‌ها میان ایران و افغانستان
رئیس جمهورهمچنین در حاشیه این اجلاس دیدارهایی با سران کشورهای عضو داشت. از جمله این دیدار دیدار حسن روحانی با عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان بود.
رئیس جمهور در این دیدار تاکید کرد : روابط بخش‌های خصوصی و گسترش همکاری کارآفرینان و سرمایه‌گذاران دو کشور باید گسترش یابد. وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار ملت و دولت افغانستان بوده و خواهد بود، گفت: تلاش برای تعمیق و تحکیم هر چه بیشتر روابط دو ملت و دو دولت ایران و افغانستان ضروری است.
روحانی روابط دیرینه، اشتراکات فرهنگی و نزدیکی دو ملت را برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت دانست و اظهارداشت: ملت افغانستان در طول سال‌های متمادی سختی‌های فراوانی را متحمل شدند، اما در مسیر استقلال و امنیت خود پایدار بودند. رییس‌ جمهوری با اشاره به ضرورت گسترش همکاری‌ها و روابط تهران – کابل برای دستیابی به منافع مشترک دو ملت، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار توسعه ثبات و آرامش در افغانستان است و همیشه در کنار مردم این کشور خواهد بود.
عبدالله عبدالله رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز در این دیدار با تقدیر از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های دولت و ملت ایران از مردم افغانستان بویژه در دوران سختی‌ها و دشواری‌ها، گفت: اراده افغانستان بر توسعه هر چه بیشتر روابط و همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران و اجرای توافقات میان دو کشور است که امیدواریم با فعال شدن کمیسیون مشترک ایران و افغانستان، روند همکاری‌های دو کشور شتاب بیشتری بگیرد.

تلاش‌ها باید برای پایداری آتش بس در منطقه قره باغ متمرکز شود
رئیس جمهورهمچنین در دیدار همتای آذری خود با تاکید بر ضرورت حل و فصل اختلافات و مشکلات منطقه‌ای از طریق گفت وگو و مذاکره و جلوگیری از دخالت بیگانگان، گفت: تلاش‌ها باید برای پایداری آتش بس در منطقه قره باغ متمرکز شود.
وی با اشاره به اراده جدی طرفین بر گسترش همه جانبه روابط اظهار امیدواری کرد با تلاش و مساعی بیشتر مسئولان دو کشور شاهد توسعه پرشتاب مناسبات و همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی ایران و جمهوری آذربایجان باشیم.
رییس جمهوری همچنین بر تلاش در راستای اجرایی و عملیاتی شدن اسناد و توافقنامه‌های موجود میان دو کشور و ایجاد بستر مناسب برای همکاری و فعالیت کارآفرینان و بخش خصوصی دو کشور تاکید کرد.
روحانی با اشاره به ضرورت حل و فصل اختلافات و مشکلات منطقه‌ای از طریق گفت وگو و مذاکره و جلوگیری از دخالت بیگانگان، اظهارداشت: تلاش‌ها باید برای پایداری آتش بس در منطقه قره باغ متمرکز شود.رییس جمهوری اظهار داشت: همه کشورهای منطقه باید در مسیر مبارزه با تروریسم، افراطی گری و خشونت به عنوان تهدیدی جمعی و منطقه‌ای، در کنار هم قرار گیرند.
الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با اشاره به روابط نزدیک و دوستانه دو کشور در همه زمینه‌ها، بر تعهد آذربایجان بر اجرای توافقنامه و اسناد همکاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران از بهترین و نزدیکترین دوستان و همسایگان آذربایجان است و افق بسیار روشنی در فراروی روابط دو کشور گشوده شده است.

اراده ایران بر توسعه روابط همه جانبه با عمان استوار است
از سوی دیگر رئیس‌‌جمهور روابط ایران با عمان را دارای ریشه تاریخی و عمیق دانست و گفت: باید از ظرفیت‌های خوب دو کشور برای توسعه مناسبات همه جانبه در راستای منافع دو ملت و منطقه به خوبی استفاده شود.
روحانی در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، در دیدار "یحیی بن محفوظ المنذری" رییس مجلس الدوله عمان، ضمن بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و عمان در مسایل گوناگون منطقه‌ای و بین‌المللی همواره در کنار و حامی یکدیگر بوده‌اند، گفت: عمان در میان همسایگان برای ایران جایگاه ویژه‌ای دارد و مواضع خردمندانه عمان در دوران‌ها و تحولات منطقه‌ای، قابل تقدیر است.
رییس‌ جمهوری اظهار داشت: روابط صمیمی و مثبت دو کشور با توجه به جایگاه استراتژیکی که در اختیار دارند، می‌تواند کمک شایانی به تقویت صلح، ثبات و توسعه منطقه کند.
روحانی با مثبت ارزیابی کردن رایزنی‌ها و همکاری‌های ایران و عمان در موضوعات گوناگون گفت: اراده جمهوری اسلامی ایران بر توسعه روابط همه جانبه با عمان استوار است و در این راستا توافق‌ها و اسناد موجود میان دو کشور باید هر چه سریع‌تر عملیاتی شود.
یحیی بن محفوظ المنذری رییس مجلس الدوله عمان نیز در این دیدار روابط دو کشور را عمیق و صمیمی برشمرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان کشوری دوست، همسایه و صادق در کنار عمان بوده است و با عنایت به تأکیدات سلطان عمان هیچ مانعی در توسعه روابط دو کشور وجود ندارد.
رییس مجلس عمان با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس کشورش از توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران پشتیبانی می‌کنند، اظهار امیدواری کرد با گسترش روابط و ارتباط مقامات و مسئولان دو کشور بتوانیم از ظرفیت‌های گسترده برای توسعه روابط تهران – مسقط استفاده کنیم.
برخی کشورهای منطقه در صدد استفاده ابزاری از تروریسم برآمده‌اند رئیس‌جمهور گفت: تلاش برخی کشورهای غربی برای ایجاد گروه‌های تروریستی و استفاده از آنها در راستای اهداف سیاسی، امروز به تهدیدی علیه خودشان تبدیل شده است. وی در دیدار "محمد یوسف کلا" معاون رییس جمهور اندونزی با وی، با اشاره به اینکه امروز شاهد دوران جدیدی در روابط خوب دو کشور هستیم، اظهارداشت: رایزنی و رفت و آمد مقامات و مسئولان ایران و اندونزی، مناسبات دوجانبه را تسریع می‌کند و امیدواریم در حوزه همکاری‌های اقتصادی، گام‌های جدی و تازه‌ای از سوی دو کشور برداشته شود.
رییس‌ جمهوری با اشاره به مذاکرات سال گذشته روسای جمهوری ایران و اندونزی در جاکارتا و رایزنی در زمینه طرح‌ها و همکاری‌های متعدد میان دو کشور، اظهار داشت: امروز با برداشته شدن تحریم‌ها و برقراری ارتباطات بانکی، بستر لازم برای ایجاد یک تحرک و جهش در همکاری‌های اقتصادی دو کشور فراهم شده که باید با استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها، از این فرصت برای توسعه روابط در همه عرصه‌ها استفاده کنیم.
رییس‌ جمهوری با تقدیر از تلاش‌های اندونزی برای احقاق حقوق ملت فلسطین، این مسأله را ضرورت و پایه اصلی ثبات در منطقه دانست و اظهار داشت: همکاری ایران و اندونزی در حل و فصل مسایل منطقه‌ای، مبارزه با افراطی‌گری و تروریسم که معضلی برای اسلام و جهان شده است، بسیار تأثیرگذار و مهم خواهد بود.روحانی افزود: تلاش برخی کشورهای غربی برای ایجاد گروه‌های تروریستی و استفاده از آنها در راستای اهداف سیاسی، امروز به تهدیدی علیه خودشان تبدیل شده و متأسفانه با وجود این تجربه، برخی کشورهای منطقه نیز در صدد استفاده ابزاری از تروریسم برآمده‌اند.
محمد یوسف کلا معاون رییس جمهور اندونزی نیز در این دیدار موفقیت جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با ۱+۵ و رفع تحریم‌ها را تبریک گفت و افزود: موفقیت ایران این امکان را بوجود آورده تا از ظرفیت‌‌های بزرگ همکاری با ایران در راستای تقویت روابط همه جانبه میان دو کشور استفاده کنیم.
معاون رییس جمهور اندونزی با بیان اینکه جاکارتا و تهران همواره حامی روابط صلح‌آمیز و همکاری میان کشورهای اسلامی بوده‌ اند، گفت: دو کشور بر مبارزه ریشه‌ای و فرهنگی با افراطی‌گری و تروریسم تأکید دارند و کشورهای بزرگ اسلامی و سازمان‌هایی نظیر سازمان همکاری اسلامی باید در این زمینه فعال‌تر عمل کند.
وی در پایان از دیدار رییس جمهوری اندونزی از کشورمان در آینده نزدیک خبر داد.

https://siasatrooz.ir/vdcfetd1.w6dtxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی