جمعه ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۱
کد مطلب : 110178
وقتی وزارت خزانه داری آمریکا با ذلت وزیر خارجه کشورمان را تحریم می‌کند:

تحریم ظریف

تحریم ظریف

درحالی وزارت خزانه داری آمریکا وزیرخارجه کشورمان را تحریم کرده است که ناظران سیاسی بر این باورند ذلت آمریکایی با این اقدام مشخص شد و این تحریم ناشی از تغییر رویکرد محمد جواد ظریف از مذاکره صرف به رویکرد مقاومت به منظور دفاع از حقوق ملت ایران و نشان دادن وجهه اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.
وزارت خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران را در فهرست تحریم‌ها قرار داده است. این اقدام کم‌سابقه دیپلماتیک آمریکا یک ماه پس از فرمان اجرایی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری این کشور، در اعمال تحریم‌هایی علیه دفتر مقام معظم رهبری انجام می‌شود.
البته در ادامه گستاخی آمریکایی‌ها، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت هدف دولت آمریکا از تحریم وزیر خارجه ایران این بوده که نشان داده شود واشنگتن فعالیت‌های او را قابل تحریم می‌داند.
جان بولتون گفت: هدف ما در اینجا این است که به رژیم و ایران -که توسط رونالد ریگان، حامی تروریسم دولتی قلمداد شده-نشان بدهیم که ما فعالیت‌های او را قابل تحریم می‌دانیم. ما هر دارایی‌ که او در ایالات متحده داشت را توقیف و فعالیت‌های او و افرادی که با او مبادله می‌کنند را محدود کرده‌ایم
بولتون در ادامه درباره اقدام دولت آمریکا برای تحریم ظریف اضافه کرد: این کارمان این پیام را ارسال می‌کند که ما جواد ظریف را سخنگویی نامشروع برای ایران قلمداد می‌کنیم.
حالا وزیر خارجه کشورمان در واکنش به تحریم شدنش توسط دولت آمریکا نوشت: آیا مردم آمریکا برای شنیدن صدای من به مجوز خزانه داری آمریکا نیاز دارند؟
محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران که در لیست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفته است در این باره در توئیتر نوشت: "ما می‌دانیم گفت‌وگو و صلح خواهی تهدیدی برای موجودیت تیم بی است؛ و از آنجا که دلیل تحریم من را سخنانم عنوان کرده‌اند، آیا مردم آمریکا به مجوز اوفک (دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا) برای خواندن نوشته‌های من و یا گوش دادن به مصاحبه‌هایم نیاز دارند؟!"
وزارت خزانه داری آمریکا در حالی نام محمد جواد ظریف را در فهرست تحریم‌ها قرار داده است که افرادی که نام آنها در این فهرست قرار گرفته با مسدود شدن دارایی‌های خود در آمریکا روبرو خواهند شد و اتباع آمریکایی اجازه داد و ستد مالی با آنها را نخواهند داشت.
این اقدام پس از آن صورت گرفته است که ظریف در سفر اخیر خود به آمریکا با تعدادی از رسانه‌های آمریکایی گفت‌وگو کرد.
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا صراحتا از مصاحبه‌های ظریف ابراز خشم کرده و پس از اعلام تحریم ظریف، با انتشار پیامی در توئیتر، از این اقدام استقبال کرده است.
در همین حال سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تحریم محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان توسط دولت آمریکا در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «اوج تناقض و حماقت رهبران آمریکا آنجاست که بارها دکتر ظریف را در سیاست ایران کاره‌ای نمی‌دانند اما با نابخردی محض دست به تحریم او می‌زنند! آمریکایی‌ها از منطق ظریف و هنر مذاکراتی او به شدت واهمه دارند.
البته شخصیت‌های بین المللی نیز به تحریم وزیرخارجه کشورمان واکنش نشان دادند چنانچه رئیس شورای عالی سیاسی یمن متذکر شد، تحریم‌های آمریکا علیه وزیر امور خارجه ایران گواهی بر ضعف و ذلت سیاسی آمریکا است.
محمدعلی الحوثی در توئیتر نوشت: این تحریم‌ها ایرانی‌ها را هوشیار می‌سازد و باعث می‌شود آنها پیش از هرگونه استقبال از (مذاکره با) آمریکا، در محاسبات خود تجدیدنظر کند.
از سویی دیگر دیمیتری پولیانسکی گفت: گاهی فهمیدن اینکه در ذهن آمریکایی‌ها چه می‌گذرد کار بسیار دشواری است. [ذهن آنها] کماکان برای من یک معما است. ذهن آمریکایی‌ها مانند ذهن یک زن بسیار پررمز و راز است.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در واکنش به تحریم آمریکا علیه وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت خواستار خویشتنداری حداکثری همه طرف‌هاست.
وزارت امور خارجه آلمان در واکنش به اقدام ایالات متحده آمریکا در تحریم محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران، این اقدام را نفی راه حل‌های دیپلماتیک توصیف و اعلام کرد: «بنابراین

ما این اقدام را درست نمی‌دانیم.»
وزارت خارجه آلمان می‌گوید: در شرایط کنونی مهم است که کانال‌های ارتباطی را حفظ کنیم تا جلوی تشدید تنش‌ها را بگیریم. این وزارتخانه افزوده که وزیران خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا در تماس منظم با جواد ظریف قرار دارند و به این کار ادامه خواهند داد.

تحریم ظریف نشان داد که مذاکره‌طلبی آمریکا فریبی بیش نیست
در همین حال مقامات کسورمان نیز به این تحریم نابخردانه والکنش نشان دادند و آن را نشانه فربب کاری آمریکایی ها بر شمردند؛ وزیر پیشین امور خارجه با اشاره به تحریم ظریف گفت: این اقدام نشان داد که مذاکره‌طلبی آمریکا فریبی بیش نیست و منظور آن‌ها از مذاکره، پذیرش بی چون و چرای نظرات غیرمنطقی و حق‌ به‌ جانب آمریکا است.
سید کمال خرازی عنوان کرد: رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا دائماً تقاضای مذاکره با ایران را مطرح و در عین حال رئیس دیپلماسی کشور را تحریم می‌کنند؛ این خود نشان می‌دهد که مذاکره‌طلبی آمریکا فریبی بیش نیست و منظور آن‌ها از مذاکره، پذیرش بی چون و چرای نظرات غیرمنطقی و حق‌ به‌ جانب آمریکا و تسلیم ایران دربرابر مواضع زورگویانه آنهاست.
وی افزود: رئیس جمهور آمریکا حتی در برابر متحدان خود نیز یکجانبه عمل می‌کند و آن‌ها هم در مذاکره با آمریکا بر سر مسائل اروپا و مسائل بین‌المللی کمترین توفیقی نداشته‌اند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: اقدام دولت آمریکا در تحریم ظریف به معنای استیصال کاخ سفید در برابر زبان گویای جمهوری اسلامی ایران است؛ لابد رسانه‌های آمریکایی هم از این به بعد به دلیل این تحریم برای مصاحبه با ظریف با مشکل روبرو خواهند بود؛ باید دید رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در برابر چنین اقدام مغایر با آزادی بیان چگونه برخورد خواهند کرد و آیا رسالت خود را دنبال خواهند کرد یا به سکوت خواهند گذراند.
خرازی گفت: سران دولت آمریکا باید بدانند که این اقدام آن‌ها نیز همانند سایر اقدامات قلدرمآبانه آن‌ها هیچ نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت و بالعکس موجب آگاهی و اتحاد بیشتر ملت ایران و مقاومت و ایستادگی آن‌ها در برابر فشارهای آمریکا و مؤید مظلومیت ایران خواهد بود.
وزیر پیشین امور خارجه تصریح کرد: آن‌ها درک نمی‌کنند که در برابر مردمی با هزاران سال تمدن درخشان و برخوردار از توان مقاومت، تدبیر و اقدام نباید این چنین عمل کرد. باشد که یک بار دیگر شکست دولت مردان آمریکا را جهانیان به مشاهده بنشینند.
آمریکا با تحریم ظریف منطق و استدلال را هدف گرفت
سفیر ایران در دانمارک تحریم وزیر خارجه را اوج استیصال و سردرگمی دولت آمریکا خواند و گفت: آمریکا پس از ناکامی های پی در پی در مجامع بین المللی، تروریسم اقتصادی و تشکیل ائتلاف علیه مردم ایران حالا با تحریم ظریف، منطق و استدلال را هدف گرفته است.
مرتضی مرادیان در صفحه توئیترش نوشت: این یعنی اوج استیصال، سردرگمی و درماندگی. بدون شک محبوبیت ظریف بیشتر و سخنانش بهتر شنیده خواهد شد.

ماهیت واقعی ادعای پوشالی آمریکا برای مذاکره مشخص شد
رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: رژیم آمریکا ادعا می‌کند به دنبال نیل به توافق جامع با ایران ازطریق مذاکره است، اما با تحریم ظریف، ماهیت واقعی این ادعای پوشالی مشخص شد.
علی حاجیلاری افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که برای چهار دهه با اقدامات یکجانبه‌ غیرقانونی و ناعادلانه‌ آمریکا ازجمله تحریم‌ های توجیه‌ناپذیر، بی‌سابقه، غیرقانونی و ضدانسانی آن کشور مواجه بوده و دربرابر این اقدامات شرم‌آور، مقاومت کرده است، هرگونه تحریم یکجانبه علیه کشورهای در حال توسعه را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می کند.
وی گفت : تحمیل قوانین و مقررات با تاثیرات فرامرزی و همه‌ اشکال اقدامات قهرآمیز یکجانبه‌، از جمله تحریم‌های اقتصادی، مالی و تجاری علیه کشورهای در حال توسعه به‌ ویژه دولت و ملت ایران، روشنترین نمونه‌ تروریسم اقتصادی است که به شکلی عامدانه و همه‌جانبه، برای تامین اغراض سیاسی، غیرنظامیان را هدف قرار داده و این اقدامات، نتیجه‌ای جز رنج و دشواری برای مردم عادی نداشته است.
رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد:همه اعضای مسؤول جامعه‌ بین‌المللی باید با اینگونه اقدامات تروریستی در حوزه‌ی اقتصاد مخالفت و مقابله کنند، چرا که این اقدامات نابخردانه، حیات چندجانبه‌گرایی را به خطر انداخته است.
حاجیلاری افزود: رژیم آمریکا در آخرین حرکت مذبوحانه‌ خود با هدف تشدید به اصطلاح فشار حداکثری علیه مردم ایران، اعلام کرد که ظریف، را تحریم و علت اعمال این تحریم را اجرای منویات مقام معظم رهبری از سوی وزیر امور خارجه بیان کرده است، پرسش من این است که آیا وزیر خارجه‌ یک کشور مستقل، اصولا وظیفه‌ای جز پیگیری منافع ملی کشورش برعهده دارد؟
وی گفت: همانطور که رئیس جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت، ارکان کاخ سفید با سخنان و منطق وزیر خارجه‌ ما که فردی عالم، مقتدر و با منطق است می‌لرزد. اقدام بسیار غیرمعمول علیه وزیر خارجه‌ یک کشور، برخلاف همه هنجارها و اصول پذیرفته‌ شده‌ حقوق بین‌الملل است.

https://siasatrooz.ir/vdcfexdycw6dyya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی