جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۶
کد مطلب : 111177
اروپایی‌ها برای فرار از تبعات تجاوز ترکیه و آمریکا به سرزمین شامات تقلا می‌کنند

حمایت از نظام سوریه تنها راه نجات اروپا

حمایت از نظام سوریه تنها راه نجات اروپا

عملیات نظامی ترکیه در سوریه در حالی می‌رود تا یک فاجعه انسانی جدید رقم زند که اروپا برای رهایی از تبعات گسترده‌ این تجاوز، گزینه ای جز رویکرد به نظام سوریه ندارد.
ترکیه با ادعای مبارزه با تروریسم عملیات نظامی علیه سوریه را طی روزهای اخیر آغاز کرده که دهها هزار آواره برجای گذاشته است در حالی که روند تحولات نشان می دهد که اروپا به دلیل بحران آوارگان و نیز خروج تروریست‌ها با بحران‌های گسترده‌ای مواجه خواهد شد و شاید به همین دلیل است که برخلاف حمایت‌های گسترده‌ای که طی ۸ سال گذشته از تروریست‌ها و حامیانشان در سوریه داشته رویکرد انتقادی به ترکیه را در پیش گرفته و از این عملیات ابراز نارضایتی کرده است. رویکردی که تحقق آن نه صرفا با انتقاد از ترکیه بلکه با رویکرد تعاملی و صادقانه به نظام سوریه به ریاست بشار اسد به عنوان پیشگام مبارزه با تروریسم و ضامن یکپارچگی سوریه قابل اجراست. اروپا در صورت عدم اجرای چنین سناریوی باید منتظر پیامدهای طراحی آمریکا علیه سوریه که در صال علیه اروپا و برای باج گیری از این کشورهاست باشند که هزینه‌های بسیاری برای اروپا خواهد داشت. این رویکرد آمریکا را در مواضع مقامات این کشور می‌توان مشاهده کرد. رئیس‌جمهور آمریکا در توئیتر سه راهکار درباره عملیات ترکیه در سوریه پیشنهاد داده است.ترامپ در پیامی دیگر نوشت: «ما یکی از این سه گزینه را پیش رو داریم: هزاران نظامی بفرستیم و از لحاظ نظامی پیروز شویم، ترکیه را با تحریم‌ها و مسائل مالی به شدت هدف قرار دهیم یا اینکه برای رسیدن ترکیه و کردها به توافق میانجی‌گری کنیم.»
کاخ سفید این هفته بعد از گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از مناطق نزدیک به نوار مرزی سوریه و ترکیه عقب‌نشینی می‌کنند. بسیاری، این اقدام را چراغ سبز واشنگتن به آنکارا برای انجام عملیات علیه شبه‌نظامیان کرد در این مناطق تفسیر کرده‌اند.
«رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه چهارشنبه (۱۷ شهریورماه) از آغاز عملیات نظامی جدید این کشور در شمال سوریه خبر داد. وی اسم رمز این عملیات را «چشمه صلح» عنوان کرد.
همزمان با این تحرکات وزیر امور اروپایی دولت فرانسه گفت در جلسه‌های هفته آینده سران و وزیران خارجه اتحادیه اروپا، تحریم ترکیه و لغو موضوع پیوستن آنکارا به این اتحادیه مورد بحث قرار می‌گیرد. وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه سیزدهم اکتبر در لوکزامبورگ و سران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه (هفدهم اکتبر) در بروکسل دیدار می‌کنند. رئیس شورای اروپا تهدیدات رئیس‌جمهور ترکیه مبنی بر رها کردن آواره‌های سوری به سمت مرزهای اروپایی را محکوم کرد. در این میان دبیرکل ناتو در دیدار با وزیر خارجه ترکیه در استانبول با دعوت از آنکارا به خویشتن‌داری، گفت که ناتو خود را ملزم به تأمین امنیت ترکیه می‌داند. در این میان سانا با اشاره به حملات هوایی و توپخانه‌ای به رأس العین در الحسکه، تأکید کرد که نظامیان ترکیه پس از تصرف روستاهای «تل حلف» و «ام الخیر» قصد داشتند، این شهر را کاملا تصرف کنند که موفق به این کار نشده‌اند. به گفته این منابع، هزاران خانواده هم اکنون در این مناطق، بدون سرپناه و آب و غذا هستند و احتمال وقوع فاجعه انسانی وجود دارد. این در حالی است که نیروهای متجاوز، عین عیسی را هدف حملات موشکی خود قرار دادند.این شبه‌نظامیان تا پیش از آغاز این حملات تحت حمایت آمریکا قرار داشتند، ولی واشنگتن به یکباره پشت آنان را خالی کرد. «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز تأکید کرد که اگر کُردها در کنار آمریکا جنگیده‌اند، در ازای آن، مبالغ هنگفت مالی دریافت کرده‌اند. در همین راستا، خبرگزاری اسپوتنیک روسیه از عقب‌نشینی شبه‌نظامیان کُرد از منطقه موسوم به «منطقه امن» خبر داد؛ توافقی که بین آمریکا و ترکیه صورت گرفت و دولت سوریه نیز به شدت آن را محکوم کرد. در همین حال «فیصل المقداد» معاون وزیر خارجه سوریه با انتقاد شدید از رئیس‌جمهور ترکیه، آنکارا را به حمایت از تروریسم در طول بحران سوریه متهم کرد. وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه‌ای گفته که شبه نظامیان کُرد در شمال سوریه از اعضای گروه تروریستی داعش به عنوان سلاح استفاده می‌کنند. نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد گفته عملیات ترکیه در سوریه محصول سیاست‌هایی است که بعضی از اعضای ائتلاف آمریکا برای ایجاد تغییرات جمعیتی در آن منطقه اعمال کرده‌اند. وزیر امور خارجه فرانسه نیز خواستار نشست فوری گروه موسوم به «ائتلاف ضدداعش» شد. دولت نروژ در واکنش به عملیات ترکیه در شمال سوریه، اعلام کرد تا اطلاع بعدی صادرات سلاح به ترکیه را متوقف می‌کند.
از سوی دیگر رئیس‌جمهور ترکیه با حمله شدید اللحن علیه عربستان، گفت که ریاض به جای انتقاد از ترکیه، بببیند که یمن را به چه روزی انداخته است. در این میان وزارت خارجه چین به آنکارا توصیه کرد به حاکمیت دمشق احترام بگذارد. سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد که بغداد عملیات نظامی آنکارا در سوریه را نمی‌پذیرد.یک سخنگوی کمیسیون اروپا گفت، اگر ترکیه می‌خواهد در آینده به اتحادیه اروپا بپیوندد، باید سیاست خارجی خود را با این بلوک سیاسی همسو کند. مقامات ایتالیا، ارمنستان و استرالیا نیز با پیوستن به دیگر کشورهای منتقد عملیات نظامی ترکیه در سوریه، آن را «غیرقابل قبول» و «نگران‌کننده» توصیف کردند.

https://siasatrooz.ir/vdcfeydyew6dyya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی