?>?> هنر ما این بود که... | سیاست روز
پنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۵:۰۲
کد مطلب : 102041
بررسی نخستین سخن رئیس‌جمهوری دوازدهم با مردم؛

هنر ما این بود که...

هنر ما این بود که...

سه‌شنبه شب رئیس‌جمهوری با مردم سخن گفت، بر همین اساس نکات مثبت و سوالات باقی مانده در این گفت‌و‌گو را با هم مرور می‌کنیم.

اشاره به نقص دولت در زلزله
حجت‌الاسلام حسن روحانی در ابتدای صحبت‌هایش با اشاره به زلزله غرب کشور گفت: از همه آن‌هایی که در این ۲۵ روز دست‌اندرکار کمک بودند، اعم از مردم، نیروهای نظامی و همه کسانی که کمک کردند تشکر می‌کنم، البته در این حوادث کار سختی برای همه است که به نحو مطلوبی به مردم کمک کنند.
وی افزود: ما زلزله ۳/۷ ریشتری در دهه‌های اخیر نداشتیم، امدادگران اقدامات ارزنده‌ای را انجام دادند، ۲۷۰۰ نفر از لحظه وقوع زلزله تا روز بعد از زیر آوار نجات پیدا کردند و بیش از ۷ هزار نفر در بیمارستان‌ها بستری شدند.
رئیس‌جمهور ادامه داد: وقتی از مناطق بازدید کردم روحیه مردم بسیار خوب بود، مردم با روحیه کمک به برادران و خواهران کمک می‌کردند، خواسته‌ مردم از مسئولان کاملا به حق بود و مجموعا در ۴۸ ساعت اول ۱۵۰۰ عمل جراحی انجام شد، کار بزرگی را وزارت بهداشت انجام داد، وزارت کشور، ستاد بحران، هلال احمر بسیار خوب عمل کردند.
وی با بیان اینکه از حوادث قبلی نیز کمک رسانی بهتر بود خاطرنشان کرد: بنده از نزدیک در جریان حادثه رودبار و منجیل و بم بودم و کمک رسانی اینبار از طرف مردم و دولت بهتر بود. مردم نقص دولت را به خوبی جبران کردند.
اینکه رئیس‌جمهوری با وجود سیل کمک‌هایی که مردم، ارتش، سپاه و حتی دولت به زلزله‌زده‌ها کرده درباره نقص کمک‌رسانی صحبت کند جزو مواردی است که می‌تواند مردمی که با مشکل مواجه هستند را دلخوش کند.

اهداف اقتصادی دولت
رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی در مورد اشتغال گفت: دولت دو هدف اساسی در بخش اقتصاد دارد، یکی ریشه‌کن کردن فقر مطلق در طول دولت دوازدهم است. قدم‌های اولیه‌ای که در این صد روز برداشته شده با ایجاد عدالت و کوتاه کردن نابرابری‌ها بین مردمی که در دهک‌های پایین و بالا قرار دارند ادامه خواهد یافت. دوم رونق اقتصادی است. این دو مقوله یعنی بالا بردن درآمد و توزیع عادلانه که دو هدف دولت است. در سال اول، اقشار آسیب‌پذیر مثل مستمری‌بگیران کمیته امداد،‌ مستمری‌شان سه برابر می‌شود و تا پایان دولت تا ۵ برابر هم خواهد رسید. از همه نیازمندان ثبت‌نام و به آنها یاری رسانده می‌شود.
اما متوجه نشدیم که فقر مطلق چطور با اشتغال‌زایی و بدون کمک‌رسانی صرف از بین می‌رود؟

دولت قبل!
رئیس‌جمهور ادامه داد: در مسئله اشتغال عقب‌ماندگی‌هایی از سال‌های گذشته یعنی سال‌های ۸۵ تا ۹۲ بوده که اقتصاد خالص ما صفر بوده است. از سال ۹۲ تحرک خوبی شروع شده است. متوسط اشتغال خالص ما تا تابستان ۹۶ سالانه ۶۸۵ هزار اشتغال خالص بود. تلاش ما این است که این رقم بالا برود و تا دو سال آینده به عدد ۹۰۰ هزار نفر برسانیم.آمار اشتغال خالص ما در تابستان ۹۶ نسبت به سال گذشته ۷۰۰ هزار نفر است و در این صد روز ما نسبت به دو سال گذشته، پیشرفت داشته‌ایم.
کاش درباره اظهارات معاون اول که گفتند در ۶ ماهه نخست امسال دولت یک و نیم میلیون شغل ایجاد کرده هم می‌گفتید هر چند که آمارهایی که ارائه دادید با آمارهای آقای جهانگیری متفاوت است. آقای جهانگیری در ۲۶ مهرماه در مراسم روز ملی استاندارد اعلام کرد: در فصل بهار امسال ۷۰۳ هزار شغل ایجاد شد و روز گذشته به من اطلاع دادند که در فصل تابستان ۷۹۵ هزار شغل ایجاد شده است.
روحانی ادامه داد: البته مشکلات مردم فراوان است اما خدمت‌رسانی به نسبت خوب بود. از صدا و سیما می‌خواهم تا خدمات دولت و مردم را با کشورهای دیگر به مقایسه بگذارد. من در زلزله رودبار حضور داشتم، به زلزله بم سر زدم، کمک‌رسانی این بار بسیار خوب بود.
کاش حالا که رئیس‌جمهوری پیشنهاد داده خدمات دولت ژاپن به مردم در زلزله‌های بالای ۷ ریشتر را نشان دهند و مقایسه کنند.

در طرح کارورزی ۱۲۰ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند
وی ادامه داد: وزارت ارتباطات اعلام کرد که در شش ماهه نخست ۵۰ هزار نفر مشغول به کار شدند. در طرح کارورزی ۱۲۰ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند. هدف ما این است که اشتغال به رقمی برسد که بیکاری کاهش یابد اما می‌دانیم که رقم بیکاری یک درصد کاهش پیدا کرده است.
سایت طرح کارورزی که بسته شد، بیشتر توضیح می‌دهید که منظور چیست؟

دولت درآمدهایش در حال افزایش است
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد:‌ قدم‌های ۱۰۰ روزه مثبت بوده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. اساس برنامه برای رفع کردن فقر، بحث رونق اقتصادی و اشتغال است، ما در برنامه دولت یازدهم هم به کمیته امداد و هم بهزیستی کمک کردیم که مردم را از تحت پوشش خارج کنند و خودکفا بشوند. علی‌رغم اینکه عده‌ای را خودکفا می‌کنیم به هر حال عده‌ای هستند که نیازمند کمک باشند. اساس ما این است که آن را از طریق درآمدها جبران کنیم. دولت درآمدهایش در حال افزایش است، اما مخارج ما هم افزایش پیدا می‌کند و از این نظر باید سرمایه‌گذاری و استفاده از ظرفیت‌های مختلف را مدنظر قرار دهیم.
رئیس‌جمهور درخصوص نحوه تخصیص یارانه نقدی نیز گفت:‌ مبنای ما این نیست که یارانه نقدی را افزایش دهیم، البته می‌دانید که ما یارانه را در بخش‌هایی افزایش دادیم اما نه به صورت نقدی. در بخش کشاورزی در ۴ سال گذشته پول خرید محصولات کشاورزی را دو برابر کردیم. در بحث روستاها تلاش می‌کنیم که این مناطق تحول مثبت پیدا کند. ما لایحه دادیم بودیم که یک و نیم میلیارد از صندوق استفاده کنیم؛ کمک به روستاییان نوعی یارانه است اما به آن معنا که جز به کسانی که نیازمندند پول بدهیم نیست.
پس درآمدهای دولت اگر قرار است به صورت یارانه نقدی و یا غیرنقدی در اختیار مردم قرار نگیرد قرار است چه شود؟! طرح تحول سلامت هم که ...

هدف ما این است که تورم یک رقمی بماند
روحانی با اشاره به اقدام دولت در کاهش تورم تصریح کرد: سیاستی که در دولت یازدهم داشتیم تا تورم را یک رقمی کنیم دنبال می‌کنیم و هدف ما این است که تورم یک رقمی بماند. البته تورم تک‌رقمی به معنای این است که قیمت‌ها همان هشت درصد یا ۹ درصد افزایش پیدا کند نه اینکه ۳۰ درصد افزایش داشته باشد.
وی اضافه کرد: در بحث رشد، ما در دولت گذشته همزمان با کنترل تورم، رشد منفی را مثبت کردیم. رشد ما منفی هفت بوده در سال ۹۱ بوده است. در سال ۹۵ رشد قابل توجهی داشتیم که برای اولین بار به رشد دو رقمی رسیدیم. امسال هم در سه ماهه اول رشد ما با نفت شش‌ونیم و بدون نفت هفت است.
هنر دولت دقیقا چه بود؟!
رئیس‌جمهور با بیان اینکه هدف ما این است که رشد اقتصادی بالای ۵ دصد داشته باشیم و برای این کار باید بودجه‌ریزی ما تغییر کند،‌ اظهار داشت: باید سرمایه‌گذاری خارجی را باید بیشتر جذب کنیم. بیشتر کشورها می‌دانند که دیگر نباید به ایران کالا صادر کنند بلکه باید سرمایه‌گذاری کنند.
بعد از ۵ سال به چه رشدی رسیدیم و کی رشد ۵ درصد محقق می‌شود؟!

بنگاه‌های اقتصادی دولتی واگذار شود
روحانی در ادامه واگذاری بنگاه‌های اقتصادی را از قدم‌های مهم دولت دانست و افزود:‌ یکی از هدف‌های ما در دولت دوازدهم این است که بنگاه‌های اقتصادی واگذار شود. بخش‌های عمومی غیردولتی مثل بانک‌ها نیز باید واگذار شود. من با مقام معظم رهبری صحبت کردم و ایشان هم موافق هستند که این بخش‌ها به مردم واگذار شوند.
وی تصریح کرد:‌ برخی از معضلات در یک سال حل نمی‌شود،‌ ولی هدف دولت این است که معضل بانک‌ها را بتواند حل کند. قدم‌های خوبی در زمینه بانک‌ها در این صد روز برداشته شده است. بانک‌های ما نیاز به تحول بزرگ دارند. این تحول برای ارتباط با بانک‌های جهانی لازم است.
چه روشی دارید که خصولتی نشوند؟!

یک مشکل بانک‌ها برجام است
رئیس‌جمهور با بیان اینکه عده‌ای فکر می‌کنند مشکل بانک‌ها فقط برجام است، اما فقط یک بخش از این مشکل مربوط به برجام است، گفت: نیازمند تصویب قوانین برای رفع این مشکلات هستیم، ما دو لایحه در این زمینه به مجلس دادیم؛ یکی مبارزه با پولشویی و یکی مبارزه با تروریسم بود تا بتوانیم مشکلات در این زمینه را با تدبیر حل کنیم. البته یکی از مشکلات بانکی ما مشکل سپرده‌گذاران بود، از دهه‌های قبل، تعاونی‌ها مجوزهایی گرفته بودند و این تعاونی‌ها معضلانی ایجاد کردند. ما از اواخر دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم با موسسات غیرمجازی مواجه شدیم که امکان بازپرداخت پول سپرده ‌گذاران که مجموع آن‌ها ۳ میلیون و ۴ هزار خانوار می‌شد را نداشتند. اما با این حال دولت قدم‌های خوبی در این زمینه برداشته است و در این زمینه نیازمند هماهنگی خوبی بین قوه مجریه، بانک مرکزی، قوه قضاییه و مجلس هستیم.
دیگر مشکل بانک‌ها چیست پیوستن به کنوانسیون منع کمک مالی به تروریست؟! آیا تعریف دقیقی درباره تروریست با جهان ارائه کردید؟! یادتان نرفته که آنها حزب‌الله و حتی سپاه را تروریست می‌بینند؟
روحانی بر همین اساس خاطرنشان کرد:‌ خوشبختانه ۹۸ درصد سپرده‌گذاران یا مشکلشان حل شده است یا در حال حل شدن است و هر چند دو درصدی که سپرده‌هایشان بالای ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون است باید مشکلشان بررسی شود و البته این را هم بگویم که الحمدلله در هفته‌های اخیر قدم‌های خوبی برداشته شده است.
کاش در جمع تجمع‌کنندگان حضور می‌یافتید و همین را می‌گفتید تا خیالشان آسوده شود، اصلا ای‌کاش یک نماینده از این افراد در برنامه بود تا سخنان رئیس‌جمهوری را تایید کند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در دو سال گذشته صادرات ما از واردات بیشتر بوده است. اظهار داشت:‌ تنها بخشی که ما در فصل‌های قبلی رشد نداشتیم در بخش مسکن بود.
کاش درباره واردات شتر، و کالاهای بی‌ارزش دیگر و وارد نشدن تکنولوژی و راه نیفتادن کارخانه پژو هم از رئیس‌جمهوری سوالاتی می‌کردیم.
توجه به عدم خام‌فروشی هم جزو مواردی بود که می‌شد از رئیس‌جمهوری سوال کرد، البته این سوالات ناظر به این نیست که الزاما کاری در این زمینه انجام نشده است شاید اقداماتی انجام شده باشد برای شفافیت با مردم می‌گوییم که جای سوالات و توضیحات بیشتر خالی بود.
وی خاطرنشان کرد: قدرت ما در برابر تهدیدات دو بال نیاز دارد: بال دیپلماسی و بال قدرت نظامی. هر کدام از این بال‌ها ضعیف باشد نمی‌توانیم به اهدافشان برسیم، دولت یازدهم به دنبال تقویت هر دو بال بود، دولت دوازدهم هم همین است. ما با ورود اس۳۰۰ تحول بزرگی ایجاد کردیم. البته قدرت اصلی ما مردم هستند اما باید قدرت نظامی و دیپلماتیک را تقویت کنیم.
این نیز نکته‌ای مثبت در سیاست‌های دولت است که به وضوح به آن پرداخته شده و قطعا در ادامه مسیر می‌تواند دستاوردهای مهمی را برای دولت دوازدهم به ارمغان آورد.

https://siasatrooz.ir/vdcfj0dyyw6dxxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی