جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱
کد مطلب : 103040
فرستاده سازمان‌ملل بار دیگر میانمار را به نسل‌کشی مسلمانان روهینگیایی محکوم کرد

گورهای جمعی هر کدام با ۴۰۰ جسد

گورهای جمعی هر کدام با ۴۰۰ جسد

سازمان ملل بار دیگر درباره نسل‌کشی مسلمانان در میانمار هشدار داده چنانکه اخبار نشان می‌دهد وجود حداقل ۵ گور دسته‌جمعی گزارش نشده در میانمار تایید شد، این تازه‌ترین سند از اثبات نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا در استان راخین بدست سربازان ارتش است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس پس از تحقیقات بسیار وجود این گورهای دسته‌جمعی در اطراف دهکده گو دار پیین را با مصاحبه با بازماندگان در اردوگاه‌های آوارگان در بنگلادش تایید کرده است. دولت میانمار هرگونه خبر در مورد قتل عام در این دهکده را تکذیب می‌کند و تنها به وجود یک گور دسته‌جمعی حاوی ۱۰ تروریسم در دهکده ایوین اعتراف کرده است. یافته‌های آشوشیتدپرس نه تنها اثبات کشتار غیرنظامیان توسط ارتش بلکه وجود تعدادی گور با اجساذ زیاد در این منطقه است. دولت میانمار هرگونه دسترسی به این منطقه را ممنوع کرده بنابراین تایید تعداد آمار دقیق کشته‌شدگان امکان‌پذیر نیست، اما تصاویر ماهواره‌ای حاکی از تخریب کامل این دهکده‌هاست.
تقریبا تمامی روستاییانی که در گزارش خبرگزاری آشوشیتدپرس با آنها گفت‌وگو شده از وجود سه گور دسته‌جمعی در منطقه گودارپیین صحبت کرده‌اند. شاهدان گفته‌اند که خود به چشمشان دیده‌اند سربازان، روهینگیایی‌ها را کشته و در گورها دفن می‌کردند. در ویدئویی که این خبرگزاری به آن دست داشته و تاریخ آن به ۱۳ روز پس از آغاز کشتارها برمی‌گردد نشان داده می‌شود که سربازان یک پودر آبی - سبز رنگ بر روی اجساد بدون که بر روی زمین هستند می‌ریزند.
تصاویر ماهواره‌ای اظهارات ساکنان این روستا را که به بنگلادش پناهنده شده‌اند تایید می‌کند که گفته‌اند قربانیان این کشتار در پنج گور جمعی دفن شدند. در هر گور تا ۴۰۰ جسد دفن شده است. به گفته روستائیانی که از این کشتار جان به در برده‌اند، ارتش میانمار پس از حمله به این روستا، به سوی روستائیان شلیک کردند و خانه‌ها را به آتش کشیدند.بازماندگان گفته‌اند سربازان در حمله از پیش طراحی شده در ۲۷ اوت حمله را آغاز کرده و بعد از آن تمامی آثار جنایات خود را پنهان کردند. آنها با تفنگ، چاقو، راکت و نارنجک حمله می‌کردند و با اسید صورت و دست‌های اجساد را غیرقابل شناسایی می‌کردند. گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل که از اردوگاه پناه‌جویان روهینگیا در بنگلادش دیدن می‌کند در مورد ادامه روند تضعیف دموکراسی در میانمار هشدار داده است.
میانمار از جمله معدود کشورهای جهان است که سازمان ملل برای آنها گزارشگر ویژه حقوق بشر تعیین کرده است. با تحولاتی که در سال‌های اخیر در میانمار روی داد و به خصوص انتقال قدرت به یک دولت غیرنظامی، مقامات آن کشور از همکاری با شورای حقوق بشر و گزارشگر ویژه سازمان ملل برای پیشبرد دموکراسی و موازین حقوق بشر در آن کشور استقبال کردند.
فرستاده سازمان ملل در امور حقوق بشر میانمار گفت که اقدامات دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا، جرم علیه بشریت است و همین مساله نشانه‌ای از نسل‌کشی مردم روهینگیا است. خانم لی در جمع خبرنگاران در سئول گفت، تا زمانی که دادگاهی بین‌المللی یا دیوان محاکمه بین‌المللی چنین حکمی ندهد، نمی‌تواند قطعا اعلام کند نسل‌کشی در میانمار رخ داده است اما نشانه‌هایی از آن وجود دارد.
خبر دیگر آنکه اگرچه نهادهای حقوق بشری، اتحادیه اروپا و سازمان ملل خواستار آزادی دو خبرنگاربازداشت شده در میانمار هستند که مسئولیت پوشش اخبار کشتار مردم روهینگیا را برعهده داشتند، اما مسئولان میانمار این درخواست را رد کرده و هشدار دادند که این دو نفر با حداکثر مجازات ،۱۴ سال زندان روبه‌رو هستند. «تان زاو آنگ» وکیل مدافع این زندانیان در آخرین جلسه دادگاه که روز گذشته برگزار شد گفت که مسولان قضایی میانمار سخت‌گیری‌های بسیار زیادی علیه این پرونده به کار گرفته‌اند که نوید خوبی در این ماجرا نمی‌دهد.
وی افزود: در آخرین جلسه بررسی پرونده ۲ خبرنگار زندانی وابسته به یک خبرگزاری خارجی، درخواست برای صدور قرار وثیقه رد شده است. وی گفت: این اقدام درحالی صورت گرفت که مدارک مورد نیاز در این زمینه به دادگاه ارائه شده بود اما دادگاه از صدور قرار وثیقه برای دو زندانی خبرنگار، «وا لون» و «کیائو سوئه اون» خودداری کرده است.
۲ خبرنگار میانماری برای یک شبکه خبری خارجی رخدادهای بحران روهینگیایی‌ها را در ایالت «راخین» پوشش می‌دادند . آنها در روز ۱۲ دسامبر ۲۰۱۷ (۲۱ آذر ۹۶) درپی دعوت مقامات پلیس میانمار برای صرف شام به دیدار آن‌ها رفتند و در همان جلسه بازداشت شدند. پلیس میانمار اعلام کرده است: این دو خبرنگار اسناد امنیتی مربوط به وضعیت ایالت «راخین» را در اختیار داشته‌اند.

https://siasatrooz.ir/vdcfjmdyxw6dxxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی