?>?> از حضور در کنار مذاکرات هسته‌ای تا ایستادن در کنار مدافعان حرم | سیاست روز
چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۹
کد مطلب : 95363
گزارشي از فعالیت‌های «جوانان مومن انقلابی» در سال ۹۴

از حضور در کنار مذاکرات هسته‌ای تا ایستادن در کنار مدافعان حرم

فروردین ۹۳ بود که برای نخستین‌بار اصطلاح «جوان مومن انقلابی» به صورت گسترده مورد توجه قرار گرفت؛ پس از آنکه مقام معظم رهبری در سخنرانی خود در مشهد مقدس این چنین گفتند: «گسترش کار فرهنگی در بین جوان‌های مؤمن و انقلابی، نقش بسیار زیادی را در پیشرفت این کشور و در ایستادگی ما در مقابل دشمنان این ملّت، ایفا کرده است.» جمله‌هايي از اين دست كه بارها از سوي رهبر معظم انقلاب طي اين مدت تكرار شد و ايشان بر ظرفيت «جناح فرهنگي مومن انقلابي» تاكيد داشتند. در سال ۹۴ نیز این گروه‌های خودجوش در گوشه و کنار کشور به فعالیت‌های مردمی خود ادامه دادند تا به سهم خود ولو اندک در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن بایستند.
گروه‌های خودجوش به دلیل برخاستن از متن مردم و بودن در کنار مردم سعی کرده‌اند به دغدغه‌های مردم و انقلاب برآمده از آن بپردازند.

حضور گروه‌های خودجوش در میانه مذاکرات هسته‌ای
در طول سال گذشته یکی از مهمترین اتفاقات که مورد رصد مردم و گروه‌های خودجوش قرار گرفت مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب به رهبری آمریکا بود.
در این بین گروه‌های خودجوش نیز سعی کردند تا به روشنگری در این عرصه و معرفی چهره استکبار جهانی که در مقابل ایران در حال مذاکره با دیپلمات‌های ایرانی بود کمک کنند.
یکی از این اتفاقات که اکران مردمی فیلم‌های هسته‌ای به یاد «۱۱۴ شهید روستای فردو» بود که با حمایت دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار و با اجرای کاملا مردمی گروه‌های مومن و انقلابی دنبال می‌شد؛ اتفاقی که در ماه‌های میانه سال ادامه یافت و از تبریز در شرق کشور تا بیرجند در غرب را در برمی‌گرفت.
در این بین اگرچه رویش‌های انقلابی برآمده از فتنه ۸۸ نهضت موشن‌گرافی هسته‌ای به راه انداختند گروه‌ها و جوانان مومن انقلابی تنها ننشستند و بار دیگر با هدایت جشنواره مردمی فیلم عمار، نهضت مردمی فیلم‌سازی آماتور با موضوع «حق هسته‌ای» را به بهانه مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ برپا کردند که ۳۹ اثر از استان‌های مختلف کشور از جمله خراسان جنوبی، تهران، فارس، خراسان رضوی و... به دبیرخانه جشنواره رسید که این آثار در قالب‌های فیلم داستانی، مصاحبه مردمی، کلیپ، مستند، فلش، پوستر، عکس، پاورپوینت و حتی نقاشی بودند.

کمک به اکران محمدرسول‌الله(ص) در برخی شهرها
گروه‌های خودجوش مردمی اما در حوزه سینما تنها به این امر نپرداختند بلکه علاوه بر حضور در حوزه انیمیشن سعی کردند به اکران یکی از مهمترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران یعنی فیلم «محمدرسول الله(ص)» کمک کنند.
اکران‌های مردمی این فیلم اگر چه اندک بود اما اتفاقی بود که از روی خلوص نیت توسط گروه‌های خودجوش صورت گرفت؛ برای نمونه در شهرهای شهرکرد، خرم‌آباد و دهاقان این اتفاق با کمک مردم به انحاء مختلف از جمله نیم‌بها شدن بلیت فیلم صورت گرفت.

از حضور بیشتر نوشت‌افزارهای بومی تا پویش‌های مطالعاتی
در حوزه کتاب و نوشت‌افزار نیز گروه‌های خودجوش فعال بودند؛ گروه‌های نوشت افزار بومی و اسلامی - ایرانی که در طول سال‌های گذشته یکی پس از دیگری شکل گرفته و سعی کرده‌اند بازار این تولیدات را از نمادهای غربی چون باربی دور کنند این روزها به مناطق دورافتاده کشور نیز رسیده است.
این اتفاق در شهر فردوس، سبزوار و گناباد در استان خراسان رضوی رخ داد به گونه‌ای که در فردوس ۸ طرح جلد دفاتر با محتوای بومی تولید شد و سبزواری‌ها برند «طرفه» را از آن خود کردند و گنابادی‌ها ملامظفر گنابادی و محمدپروین گنابادی را بر روی جلد دفاتر مشق خود دیدند.
در عرصه کتاب نیز گروه «روشنا» پویش مطالعاتی به راه انداخت و در نزدیک به ۵ دوره با کمک دست‌اندرکاران این بخش‌ها کتاب‌های متعددی را با قیمت پایین به دست خواننده رساند.

ارائه الگوی جدید حضور موسیقی در میان مردم توسط گروه‌های خودجوش
در حوزه موسیقی اما در بحبوحه تعطیلی کنسرت‌هایی که بعضا به اشتباه یا به دلایل صحیح به تعطیلی کشانده شدند بودند گروه‌های خودجوش مردمی که از چهره‌های موسیقی کشور که بیشتر به مردم و آرمان‌های انقلابی آن نزدیک بودند دعوت کرده و برای آنها ترتیب مراسم پخش موسیقی می‌دادند.
یکی از مهمترین این اتفاقات که سر و صدای زیادی به پا کرد خبری بود که اوایل خرداد ماه منتشر شد و در آن آمده بود: صدها نفر از جوانان و اقشار مختلف مردم بروجرد در آیین جشن ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) در میدان غزه این شهر حضور یافتند و حامد زمانی خواننده جوان کشور در این آیین از ترانه حضرت علی‌اکبر(ع) برای نخستین‌بار با اجرای زنده رونمایی کرد که مورد استقبال پرشور جوانان قرار گرفت.
اما در این بین اتفاقات جهانی نیز از دید گروه‌های خودجوش دور نماند و آنها نیز با این اتفاقات چه در یمن و جنگ رژیم آل‌سعود به این کشور و چه در انتفاضه مسجد‌الاقصی آثار هنری و فرهنگی خود را عرضه کردند.

یمن و انتفاضه سوم از دید گروه‌های خودجوش دور نماند
در کنار کمپین موسوم به «نسیم رحمت» برای جمع‌آوری کمک برای مردم جنگ‌زده یمن، موسیقی «ای عرب» یکی از آثاری بود که هنرمندان فلسطینی با هدایت و همکاری اتحادیه بین‌المللی امت واحده، با موضوع فلسطین و فراموش شدن مسأله اصلی جهان اسلام در سایه جنگ‌های منطقه‌ای و در همبستگی هنری فلسطینی‌ها با مردم یمن و اعتراض به تجاوز آل‌سعود ساخته شد.
پس از گذشت دو هفته از انتفاضه سوم مردم فلسطین نیز گروه‌های خودجوش مردمی سعی کردند خود را به قافله جهانی حمایت از این انتفاضه برسانند و دست به تولید کارهای گرافیکی و اینفوگرافی و همچنین انتشار برخی کلیپ‌های قدیمی درباره قدس و فلسطین زدند.
همچنین جمعی از تشکل‌های مردمی و دانشجویی در اقدامی خودجوش، روز هفتم محرم که منتسب به حضرت علی‌اصغر(ع) است را «روز جهانی برائت از کودک‌کشان تاریخ» نامگذاری کرده و با تشکیل کمپین و تولید کلیپ و پوسترهای گرافیکی با همراهی برخی هیئات عزاداری کشور، از عموم عزاداران و عاشقان حسینی برای پیوستن به این کمپین دعوت کردند.
در حوزه تجسمی اما این تنها کار نبود؛ تولید پوسترهای قوی و متنوع در جای جای ایران بیشتر از هر چیز نماد حضور گروه‌های خودجوش مردمی بود؛ پوسترهایی در حمایت از مبحث وحدت شیعه و سنی، پوسترهایی در یاد شهدای مدافع حرم، پوسترهایی در یاد شهید شیخ نمر النمر و شیخ ابراهیم زکزکی و پوسترهایی در یاد فرج‌الله سلحشور از جمله اینها بود.

یاد شهدای مدافع حرم و مرحوم سلحشور کار ویژه گروه‌های خودجوش مردمی
البته یاد مدافعان حرم و مرحوم فرج‌الله سلحشور در میان گروه‌های مردمی و خودجوش تنها مختص تولید پوستر نبود چه اینکه در پویش موسوم به «ننه عصمت» برای جمع‌آوری پوشاک برای رزمندگان جبهه مقاومت گروه‌های خودجوش محملی برای جمع‌آوری این پوشاک و یاد مدافعان حرم اهل‌بیت(ع) و شهدای جبهه‌های مقاومت شد.
مرحوم فرج‌الله سلحشور نیز که کمتر از ۴۰ روز از درگذشت وی می‌گذرد چهره‌ای هنری و انقلابی و قرآنی بود که بیش از آنکه دستگاه‌های دولتی برای او مراسم یادبود بگیرند مساجد و مراکز مختلف و گروه‌های خودجوش به یاد او اقدامات ویژه‌ای انجام دادند.
از طرح ختم پنج میلیون فاتحه هدیه به این هنرمند مردمی و جهانی در مساجد تهران، خرمشهر، فرخشهر و ... تا تولید کلیپ «تصویرگر راه حق» توسط ستاد مردمی جشنواره فیلم عمار داراب از مهمترین کارهای فعالان گروه‌های خودجوش مردمی در گرامیداشت فرج‌اله سلحشور بود.
به گزارش فارس، آنچه که عنوان شد بخش اندک و چه بسا خیلی اندک از فعالیت‌های گسترده و دیده نشده گروه‌های خودجوش مردمی و جوانان مومن انقلابی است که فرهنگ این کشور را همچون ۲۰ سال گذشته در برابر تهاجم فرهنگی غرب مصون داشته‌اند.

https://siasatrooz.ir/vdcfmmd1.w6dtvagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی