جمعه ۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۰
کد مطلب : 103338

راهکار غوطه شرقی

سوریه در روزهای اخیر دوباره به یکی از کانون‌های اصلی تحولات منطقه‌ای و جهانی مبدل شده است. در کنار تجاوز ارتش ترکیه به منطقه عفرین و اقدامات نظامی آمریکا، مسئله غوطه شرقی دمشق از محورهای اصلی تحولات این روزهای سوریه شده است. ارتش سوریه و متحدانش در هفته‌های اخیر عملیات گسترده‌ای را در غوطه شرقی دمشق آغاز کرده‌اند که هدف از آن مبارزه با گروه‌های تروریستی است.
نکته قابل توجه آنکه این عملیات با واکنش‌های گسترده‌ای مواجه شده چنانکه سران کشورهای اروپایی نظیر انگلیس، فرانسه و آلمان در کنار آمریکایی‌ها از این عملیات ابراز نگرانی کرده و با ادعاهای بشر دوستانه خواستار پایان این عملیات و حتی مجازات سوریه شده‌اند.
حال این سوال مطرح است که راهکار پایان بحران غوطه شرقی چیست و جهانیان چه راهی را باید در پیش گیرند؟ نخستین مسئله‌ای که باید مورد توجه باشد چرایی انجام این عملیات است که نقشی اساسی در موضع‌گیری‌ها در قبال این منطقه دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد غوطه شرقی از جمله مراکزی است که در زمان برقراری آتش‌بس میان سوریه و معارضان منطقه امن عنوان شد اما برخلاف تعهدات داده شده این مناطق به حوزه فعالیت گروه‌های تروریستی همچون داعش و النصره مبدل شده است چنانکه صدها موشک و خمپاره از این منطقه به سایر نقاط سوریه شلیک شده که صدها قربانی برجای گذاشته است.
در همین حال غوطه شرقی یعنی شهرک‌های اطراف دمشق یا همان پایتخت سوریه که ناامنی در آن تاثیرات منفی بسیاری بر مبارزه سوریه با تروریسم داشته است. با توجه به اینکه نظام سوریه مسئول تامین امنیت مردم است مبارزه با شرایط بحرانی غوطه شرقی و گروه‌های تروریستی جاری در این منطقه از وظایف آن است لذا جوسازی‌های غرب علیه این عملیات اقدامی غیر صادقانه است که برگرفته از رویکردهای سیاسی این کشورها است. حال این سوال مطرح می‌شود که چگونه می‌توان به بحران غوطه شرقی دمشق پایان داد؟
راهکار تحقق این مهم در یک قالب تعریف می‌شود و آن اینکه تمام کشورها باید از رویکرد سیاسی و منفعت‌طلبانه به بحران سوریه خودداری کرده و بر اساس واقعیت‌های موجود یعنی اقدام برای برقراری امنیت در این کشور گام بردارند. به هر تقدیر نظام سوریه و متحدانش در سالهای اخیر نشان داده‌اند که توان مبارزه با تروریسم را دارند لذا با حمایت از این مبارزه می‌توان زمینه‌ساز برقراری امنیت در سوریه شد. اینکه برخی کشورهای غربی و شرکای منطقه‌ای آنها همچنان بر حمایت از تروریست‌ها و متهم‌سازی سوریه اصرار دارند قطعا نمی‌تواند راهکاری برای حل بحران سوریه باشد. این روزها کشورهای غربی با محوریت فرانسه ادعای حمله شیمیایی سوریه و البته دلسوزی برای ساکنان غوطه شرقی دمشق را مطرح کرده‌اند که دقیقا اقدامی در حمایت از گروه‌های تروریستی است.
کشورهای مدعی حقوق بشر اگر واقعا به دنبال حل بحران سوریه هستند باید از این کشور در مبارزه با تروریسم حمایت و به مقابله با تحرکات بحران‌ساز رژیم صهیونیستی و ترکیه بپردازند. رویکردی که غرب تاکنون از اجرای آن خودداری کرده که نشانه‌ای بر عدم صداقت آنها در حل بحران‌های جهانی و کمک به بشریت است که برگرفته از رویکرد منفعت‌طلبانه و کاسبکارانه این کشورها است. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcfmmdycw6dxma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی