?>?> پیش زمینه‌های تحقق اهداف یک کمیته | سیاست روز
سه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 111032

پیش زمینه‌های تحقق اهداف یک کمیته

سوریه به عنوان کانون اصلی تحولات غرب آسیا دورانی حساس را سپری می‌کند. نکته قابل توجه در تحولات سوریه اعلام رسمی آغاز به کار کمیته تدوین قانو

سوریه به عنوان کانون اصلی تحولات غرب آسیا دورانی حساس را سپری می‌کند. نکته قابل توجه در تحولات سوریه اعلام رسمی آغاز به کار کمیته تدوین قانون اساسی است که با ترکیبی از نظام سوریه، سازمان ملل و معارضیتی که علیه مردم سلاح دست نگرفته‌اند فعالیتش آغاز شده است. حال این سوال مطرح است که هدف از این اقدام چیست و چگونه می‌تواند به سرانجام برسد؟
پیش از هر چیز این نکته قابل توجه است که کمیته قانون اساسی سوریه که به ابتکار سه کشور ایران، ترکیه و روسیه به عنوان کشورهای تضمین کننده توافق‌های روند آستانه معروفند، بعداز چند سال تشکیل شده است. هدف از این کمیته که متشکل از دولت سوریه و مخالفان سوری آن است، بازنگری در قانون اساسی این کشور است. این کمیته، مطابق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ که به دنبال بازنویسی و تدوین مجدد قانون اساسی سوریه است، تشکیل شد و قرار است اولین جلسه آن به زودی در ژنو سوئیس برگزاری خواهد شد. با توجه به این شرایط می‌توان گفت این رویکرد می‌تواند بعدی مهم در تحقق راهکار سیاسی باشد که نظام سوریه نیز همواره بر آن تاکید داشته و آمادگی خود را برای گفت و گو با جریان‌هایی که علیه مردم سلاح دست نگرفته‌اند اعلام کرده است. این بازنگری قانون اساسی می‌تواند کاستی‌های احتمالی در حوزه‌های مختلف از جمله سیاسی را رفع و در چارچوبی سیاسی ثبات نسبی را بر کشور حاکم سازد. اما این سوال مطرح است که چگونه این مهم محقق خواهد شد. نگاهی بر عملکرد نظام سوریه به ریاست جمهوری بشار اسد نشان می‌دهد که آنها همواره بر اصل راهکار سیاسی و اولویت داشتن مبارزه با تروریسم تاکید دارد که مورد اعتماد مردم نیز می‌باشد. لذا این جریان‌های معارض هستند که باید صداقت خود را نشان داده و به جای دلبستن به وعده‌های خارجی صادقانه در تدوین قانون اساسی جدید مشارکت و در کنار مردم و نظام سوریه علیه تروریسم و حامیانشان اقدام نمایند. نکته دیگر آنکه کشورهای غربی و منطقه‌ای باید صادقانه از عملکرد نظام سوریه و ابتکار عمل آستانه ( ایران، روسیه و ترکیه) که زمینه ساز تشکیل کمیته شده‌اند حمایت و از سیاست‌های بحران‌ساز همچون تروریسم پروری و کارشکنی در روند سیاسی و اعمال تحریم و تهدید خودداری نمایند. بر این اساس کمیته قانون اساسی سوریه در صورتی به نتیجه خواهد رسید که تمام بازیگران عرصه سوریه راه صداقت در پیش گرفته و با حمایت از نظام و مردم سوریه در مبارزه با تروریسم در جهت تحقق ثبات و امنیت در این کشور گام بردارند.
در این میان طراحی غرب برای تجزیه سوریه در قالب فدرالیسم تهدیدی برای آینده سوریه است که مقابله با آن ضروری است.

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcfmydy0w6dyxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی