يکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۸
کد مطلب : 112950
استاد دانشگاه لبنان:

انتخابات ایران، نمایش قدرت و تقویت وحدت ملی است

استاد علوم سیاسی دانشگاه لبنان با اشاره به برگزاری انتخابات مختلف در ایران، از آن به عنوان سندی بر دموکراسی و آزادی یاد کرد و انتخابات را فرصتی برای اثبات قدرت ایرانی‌ها در پشت سر گذاشتن چالش‌ها و مشکلات دانست.
صادق نابلسی با اشاره به برگزاری انتخابات پارلمانی در ایران گفت: با توجه به مشارکت مردمی در انتخابات مجلس شورای اسلامی باید گفت، این انتخابات یک انتخابات مردمی، ملی و حاکمیتی به شمار می‌آید و ایرانی‌ها در این مورد هم عقیده هستند که این انتخابات موجب تقویت وحدت داخلی می‌شود و مسیر دموکراسی را قوت می‌بخشد؛ مسیری که ملت ایران و رهبری آن از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۰ در پیش گرفته‌اند.
وی اظهار داشت: بی‌تردید بسیاری از دشمنان ایران در خارج به شکست این انتخابات و نارضایتی و اعتراض مردم به سیاست‌های انقلاب اسلامی و رهبری ایران دل بسته‌اند تا دستور کار داخلی مشخصی را در این کشور به کرسی نشانده و ملت را دچار دسته‌بندی کنند و در این راه از عناوینی مانند ضعف اقتصادی ایران و چالش‌های اجتماعی خطرناک استفاده می‌کنند.
نابلسی گفت: علاوه بر این، ایران امروز با چالش‌های منطقه‌ای روبه رو است که ناشی از کشمکش موجود با آمریکا و تأثیرهای حاصل از تحریم‌های اقتصادی است.
وی در ادامه اظهار داشت: با این توضیحات این چالش‌ها برای خارج به مثابه روزنه‌ای برای تحقق برخی اهداف مورد نظر از جمله ایجاد دسته‌بندی و اعتراض‌های مردمی و نارضایتی از مسئولان و رهبران است، اما اصولگرایان و اصلاح طلبان که به شکل یکپارچه در انتخابات مشارکت دارند، در خصوص چگونگی نجات ایران از وضعیت کنونی و روبه رو شدن با چالش‌های داخلی و خارجی هم عقیده هستند.
این استاد دانشگاه لبنان ادامه داد: بی‌تردید امروز ملت ایران در برابر یک مرحله تاریخی قرار دارند که در جریان آن ایرانی‌ها تلاش می‌کنند، یک بار دیگر ثابت کنند قادر هستند تمام مشکلات و بحران‌ها را پشت سربگذارد و بتوانند اوضاع خود را در راستای خدمت به حاکمیت و منافع داخلی سرو سامان دهند و علاوه بر این امنیت واقعی را در مقابله با دشمنان در خارج تامین کنند.
وی در خصوص ارزیابی برگزاری انتخابات ایران در منطقه‌ای که در آن کشورهایی مانند عربستان فاقد سیستم انتخاباتی بوده و همه امور در اختیار پادشاه است و آزادی در ایران در مقایسه با کشورهای همسایه که فاقد انتخابات هستند، گفت: از مسائل عجیب اینکه برخی کشورهای همسایه به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس از استبداد در ایران و حکومت دیکتاتوری صحبت می‌کنند، گویی تعداد انتخاباتی را که از سال ۱۹۷۹ تاکنون برگزار شده است، نمی‌بینند؛ انتخاباتی که در سطح پارلمانی و شوراهای شهر برگزار شده است.
نابلسی در توضیح این مطلب افزود: همین مجموعه انتخابات مهر تأییدی بر دموکراسی در ایران است که در همسایگی کشورهایی در منطقه خلیج فارس قرار دارد که در آن مردم از هیچ گونه آزادی برخوردار نیستند و نمی‌توانند حاکمان خود را انتخاب کنند و هیچ انتخاباتی وجود ندارد که در آن برخی حقوق مردم در ارتباط با آزادی بیان و حق انتخاب تضمین شود با این وجود این کشورها از ایران انتقاد می‌کنند. نابلسی با اشاره به اینکه این تلاش‌ها در قالب یک تبلیغات معروف انجام می‌گیرد که از سال ۱۹۷۹ تا امروز ادامه داشته است، گفت: این تبلیغات چیزی از واقعیت را تغییر نمی‌دهد. وی تأکید کرد: ایران امروز به دنیا ثابت کرده است که در آن انسان و آزادی رای دهندگان محترم هستند و فتواهای شرعی نیز در این خصوص وجود دارد که نمونه آن اظهارات رهبری در خصوص لزوم حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی است.
نابلسی اظهار داشت: همه می‌دانیم، تعداد رای دهندگان و میزان مشارکت در انتخابات در ایران با هیچ میزانی در دنیا قابل مقایسه نیست، به این معنی که حتی در آمریکا نیز میزان مشارکت از ۴۰ درصد فراتر نمی‌رود در حالی که در ایران این رقم بسیار بالاتر است و این نشان می‌دهد، ملت ایران یک ملت پویا و آزاد است که در پای صندوق‌های رای حضور پیدا می‌کند تا گزینه‌های خود را تعیین کند؛ گزینه‌هایی که همواره حامی سیاست‌های داخلی و خارجی رهبری بوده‌اند.
وی در خصوص تلاش همیشگی آمریکا برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات ایران از طریق رسانه‌های فارسی و یا عرب زبان خود و ایجاد شک در برگزاری سالم انتخابات و اینکه دلیل تلاش آمریکا برای تضعیف انتخابات در ایران چیست؟ پاسخ داد: روشن است که آمریکا از زمان پیروزی انقلاب اسلامی دشمن ملت ایران و رهبری آن بوده است و این موضوعی است که برای تمام تحلیلگران و کارشناسان محرز شده است و کاملاً طبیعی است که آمریکا در صدد ایجاد اخلال در انتخابات پارلمانی برآید و در انتخابات و مشروعیت آن تردید ایجاد کند، زیرا آمریکا یک دشمن است و بر این اساس شاهدیم که در فواصل زمانی مختلف چگونه سیاست تحریم ها را ترسیم می‌کند.
نابلسی ادامه داد: آمریکا اخیراً نیز مسئولان هیئت نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران را تحریم کرد، به این معنی که مسئولان آمریکایی تحریم را بر موارد مشخص مانند اشخاص و مسئولان ایران اعمال کرده و در تلاش برای این هستند که اینگونه القا کنند که بازی بر سر نتایج انتخابات در جریان است و این نقشه نظام است.
وی تصریح کرد: آمریکا در تلاش برای القای این موضوع است که در ایران دموکراسی وجود ندارد و ما باید به حمایت از مفاهیم دموکراسی برای ایرانی‌ها ادامه دهیم که این نشان دهنده ادامه موضع خصمانه آمریکا در قبال ملت ایران است.
نابلسی تأکید کرد: آمریکا نه به دنبال تحقق دموکراسی است و نه آزادی در ایران بلکه در صدد بازگرداندن ایران به دوران شاه است و در نظر دارد ایران را به دوران وابستگی و تسلیم بازگرداند؛ دورانی که آمریکا بتواند ثروت‌های ایرانی‌ها را به تاراج ببرد همانطور که در خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس در جریان است، اما این هدف در مورد ایران تحقق نخواهد یافت، زیرا ایران آقای خود است و ملت ایران آزاد هستند و این مردم هستند که گزینه‌های خود را تعیین می‌کنند از همین رو به تبلیغات خصمانه و مغرضانه که هدف از آن ایجاد حساسیت در بین مردم است، گوش نمی‌دهند.
وی افزود: مردم ایران به تبلیغات آمریکا برای نامشروع جلوه دادن اوضاع جاری در ایران و عملکرد رهبران آن گوش نمی‌دهند و این چیزی است که در عملکرد آمریکا شاهد بوده‌ایم اما این اقدامات در واقعیت رویکردهای ملت ایران که ضد دولت‌های پی در پی آمریکا بوده است، تغییری نمی‌دهد.
نابلسی تصریح کرد: ملت ایران به خوبی می‌داند، هدف آمریکا از سیاست‌های خصمانه چیست و می‌داند آمریکا در تلاش است ایران را بار دیگر تحت سلطه خود در آورد و این چیزی است که ایرانی‌ها به هیچ وجه اجازه تحقق آن را نخواهند داد.

https://siasatrooz.ir/vdcft0dyxw6dy1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی