جمعه ۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۷
کد مطلب : 102951
رویارویی آنکارا و واشنگتن در خاک سوریه همچنان قربانی می‌گیرد

عفرین میان چکش ترکیه و سندان آمریکا

عفرین میان چکش ترکیه و سندان آمریکا

درگیری میان آمریکا و ترکیه که هر کدام دیگری را متهم به تهدید منافع دیگری می‌کند همچنان بحران در سوریه را تشدید می‌کند چنانکه عملیات شاخه زیتون در حالی وارد هفتمین روز خود شد که نظامیان ترکیه و ارتش آزاد سوریه پیشروی‌ها به غرب عفرین را ادامه داده و نیروهای کُرد نیز از کشته شدن ۳۰۸ نظامی ترکیه خبر می‌دهند.
عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه با نام «شاخه زیتون» علیه شبه‌نظامیان کُرد در شهر عفرین، در حالی وارد هفتمین روز خود شد که ارتش این کشور اعلام کرد تا کنون بیش از ۳۴۰ تروریست کشته شدند. ستادکل ارتش ترکیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان درگیری‌ها ۲۳ هدف از نیروهای کُرد سوری (پ.ی.د/ی.پ.گ/پ.ک.ک) شامل سنگرها، پناهگاه‌ها و انبارهای مهمات را در عفرین نابود کردند.
در حالی که ارتش ترکیه مدعی است بیشترین احتیاط را برای اجتناب از تلفات غیرنظامیان در شمال سوریه به خرج می‌دهد اما منابع کُردی می‌گویند تا کنون ۱۴۱ نفر در جریان عملیات شاخه زیتون کشته و زخمی شدند. با اینکه مقامات ترکیه هشدار دادند در صورت عدم عقب‌نشینی نظامیان آمریکا از شهر منبج،‌ آنها را هدف قرار می‌دهند، سخنگوی پنتاگون دیروز تاکید کرد تغییری در موضع استقرار نیروهای آنها در این شهر ایجاد نشده است. «زیگمار گابریل» وزیر خارجه آلمان نیز از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خواست تا با بررسی مداخله نظامی ترکیه در شمال سوریه، راهکاری برای حل بحران این کشور با یگان‌های مدافع خلق کردی (ی.پ.گ) پیدا کنند. سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه (س.د.ف) اما مدعی است که تا کنون ۳۰۸ نظامی ترکیه را ازبین برده‌اند. نیروهای ترکیه و ارتش آزاد با حمایت هوایی جنگنده‌ها و توپخانه‌ها، از مواضع خود در «لواء اسکندرون» به سمت غرب عفرین پیشروی کردند. در این میان رئیس‌جمهوری ترکیه با تأکید بر تداوم عملیات شاخه زیتون، گفت: بعد از عفرین به سراغ منبج رفته و پس از آن مرزهای ترکیه با عراق را پاکسازی می‌کنیم. اردوغان طی سخنرانی در آنکارا با انتقاد از مواضع پارلمان اروپا و دولت آمریکا درباره عملیات ترکیه در شمال سوریه، گفت: آنهایی که به ما می‌گویند این (عملیات) نباید زیاد طول بکشد، خودشان ۲۰ سال در افغانستان و ۱۸ سال در عراق بوده‌اند.
از سوی دیگر نماینده سوریه در سازمان ملل متحد گفت: رژیم بنی سعود باید از تجهیز گروه‌های تروریستی حاضر در سوریه به مواد شیمیایی، دست بردارد. خبر دیگر آنکه یکی از شیوخ عشایر حسکه سوریه با یگانهای کُرد در حال مذاکره است تا نیروهای ارتش سوریه در شهرهای مرزی این استان مستقر شوند. به گفته این منابع، هدف از این مذاکرات، استقرار ارتش سوریه و نیروهای امنیتی در شهر «رأس العین» است. یگانهای کُرد علاوه بر ترس از طولانی شدن جنگ علیه عفرین بیم آن دارند که دامنه این عملیات گسترش یافته و نوار مرزی را شامل شود. کُردهای منطقه عفرین استان حلب در سوریه با انتشار بیانیه‌ای از دولت این کشور خواستند از آنان در مقابل حملات ترکیه دفاع کند. این نهاد، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما در خودمختاری منطقه عفرین بار دیگر تأکید می‌کنیم که منطقه عفرین بخش جدایی‌ناپذیر سوریه است و نیروهای ما در یگانهای مدافع خلق از ۶ سال پیش به وظیفه ملی خود در حمایت از منطقه در برابر حملات گروه تروریستی داعش و سایر گروههای تروریستی القاعده عمل می‌کنند».
خبر دیگر آنکه نماینده سوریه در سازمان ملل در واکنش به ادعاهای آمریکا در خصوص استفاده دمشق از سلاح‌های شیمیایی تأکید کرد که هدف از این گونه ادعاها مختل کردن روند تحقیقات در استفاده از سلاح‌های شیمیایی و سرپوش گذاشتن بر اقدامات تروریست‌هاست. نماینده سوریه ادعاهای دروغین «نیکی هیلی»، نماینده علیه دمشق و مسکو با هدف تعطیل کردن مکانیزم‌های بین‌المللی جهت تحقیق در استفاده از سلاح‌های شیمیایی در چارچوب سرپوش گذاشتن بر اقدامات گروه‌های تروریستی است که مورد حمایت آمریکا، غرب، ترکیه و عربستان است.
از سوی دیگر وزیر خارجه ترکیه پیشنهاد آمریکا برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه را تا زمانی که اعتماد دوجانبه مجدداً برقرار نشود، رد کرد. «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد تا زمانی که اعتماد بین آنکارا و واشنگتن مجددا برقرار نشود، صحبت درباره منطقه امن ۳۰ کیلومتری در شمال سوریه بی‌معنی است.

https://siasatrooz.ir/vdcft0dyyw6dx1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی