شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۳
کد مطلب : 95895
فروش مفت آب سنگین ایران به آمریکا با طرح نمایندگان کنگره منتفی شد

مشتریان دیگری در صف انتظار

مشتریان دیگری در صف انتظار

مجلس نمایندگان آمریکا طرح ممنوعیت خرید آب سنگین ایران را تأیید کرد تا واشنگتن در آینده نتواند از ایران آب سنگین خریداری کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد، طرح مذکور با ۲۵۱ رأی موافق در مقابل ۱۶۸ رأی مخالف در مجلس نمایندگان آمریکا مورد تأیید قرار گرفت. قرار بود ۳۲ تن آب‌سنگین اراك به آمریکا فروخته شود، قرار داد فروش این میزان آب سنگین در حالی بین دو طرف به امضا رسیده بود که به باور ناظران فنی و سیاسی ایران در این زمینه تساهل به خرج داده و آب سنگین را با قیمتی بسیار نازل به آمریکایی‌ها هبه کرده بود!
اما با این طرح نمایندگان آمریکا، قرار داد فروش آب سنگین بطور کامل کان لم یکن تلقی شد که اگر بگوییم که اتفاق بسیار خوبی بود بیراه نگفته‌ایم چرا که اولا قرار نبود با آمریکایی‌ها معامله‌ای داشته‌ایم ثانیا، با قیمت مفتی که می‌خواستیم آب سنگین را به آمریکایی‌ها به فروشیم به واقع چوب حراج به آب سنگینمان می‌خواستیم بزنیم که این اتفاق نیفتاد. بنا بر اظهار نظر ارنست مونيز وزير انرژي آمريكا قرار بود ايران به ازاي هر كيلوگرم آب سنگين خود ۲۶۸.۷۵ دلار از امريكايي‌ها دريافت مي‌كند، اين در حاليست كه قيمت جهاني اين ماده با ارزش حداقل بيش از ۹۰۰ دلار است.
با توجه به قيمت‌هاي موجود جهاني، نزديكترين قيمت به آب سنگين ايراني، ۹۴۴ یورو به ازاي هر كيلوگرم است. حتي اگر توجيه فروش عمده آن از سوي دستگاه ديپلماسي دولت یازدهم مطرح گردد، اين قيمت در حالت عمده كمتر از ۸۰۰ دلار نخواهد بود و با قيمت فروش حدود ۲۷۰ دلاري ايران به آمريكايي‌ها فاصله ۳ برابري دارد. مسلما هزينه تمام شده آب سنگين موجود در كشور حداقل دو برابر قيمت معامله شده با آمريكايي‌هاست. ضمن اینکه برای فروش آب سنگین آمریکا تنها مشتری ایران نیست بلکه مشتری های زیادی خریدار آب سنگین ایران هستند،اگر مسئولان با چشمان بازتری این مسئله را پیگیری کنند!
اقدام کنگره برای وقتي به سايت سيگما آلدريچ معتبرترين سايت عرضه كننده محصولات شيميايي مراجعه مي كنيم قيمت۱۲۳۰ دلار به ازاي هر كيلوگرم براي خلوص ۹۹.۹ و قيمت ۹۴۴یورو(معادل حدود ۱۰۵۵ دلار) به ازاي هر كيلوگرم براي خلوص ۹۹.۸ دلارمشاهده مي‌گردد.
اين درحالي است كه علي اصغر زارعان معاون سازمان انرژي اتمي در خصوص خلوص آب سنگين صادراتي ايران به امريكا در ۲۲ بهمن سال گذشته گفته بود: ۶ تن از آب سنگين صادراتي ايران در مراكز اتمي و بقيه در مراكز تحقيقاتي آمريكا استفاده مي‌شود. با توجه به راهبرد اين سازمان مبني بر تجاري سازي در حوزه توليدات و نتايج كيفيت سنجي كه اخيرا در آزمايشگاه بين‌المللي ساوانا در آمريكا بر روي آب سنگين ايران صورت گرفت، خلوص آن ۹۹.۷۵ درصد تاييد شد.
ممنوعیت فروش آب سنگین اراک به آمریکا در حالی اتفاق افتاده که کاخ سفید اعلام کرده بود در صورت تصویب نهایی این طرح، آن را وتو خواهد کرد. این رأی‌گیری در حالی صورت گرفت که اواخر اردیبهشت ماه، نمایندگان دموکرات مجلس سنا به دلیل اختلاف با قانونگذاران حزب رقیب بر سر یکی از متمم‌های الحاقی به لایحه بودجه آب و انرژی این کشور، از توافق بر سر «ختم بررسی» این لایحه و رأی‌گیری درباره آن در صحن سنا جلوگیری کردند.
اجازه نقض برجام را نمی‌دهیم
معاون وزیر خارجه ایران با بیان اینکه اجازه نمی‌دهیم که نقض برجام صورت گیرد، گفت: طبق برجام، آمریکا و هیچ کشور دیگری متعهد به خرید آب سنگین از ایران نیستند.
سید عباس عراقچی رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام در ارتباط تلفنی با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما در خصوص مصوبه اخیر کنگره آمریکا مبنی بر جلوگیری از خرید آب سنگین ایران توسط آمریکا افزود: این مصوبه در صورت تصویب هم اهمیتی ندارد.
عراقچی تاکید کرد: در دور قبلی که در مجلس سنا تلاش شد تا جلوی فروش آب سنگین ایران گرفته شود، موفق‌آمیز نبود و رای نیاورد.رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام خاطرنشان کرد: اصولا طبق برجام، آمریکا و هیچ کشور دیگری متعهد به خرید آب سنگین از ایران نیستند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی افزود: تنها تعهدی که ایران دارد که مازاد بر نیاز آب سنگین خود را به بازارهای بین‌المللی برای فروش عرضه کند، اگر خریدار پیدا شد، شد و نشد هم نشد.
معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: آب سنگین کالای با ارزشی است و مشتریان زیادی برای آن وجود دارد. عراقچی خاطرنشان کرد: اگر هم مشتری پیدا نشود در اجرای برجام مشکلی رخ نداده و نه آنها متعهد به خرید هستند و نه ما متعهد به فروش، ما فقط متعهد به عرضه هستیم.
رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام با اشاره به ترویج فضای ایران هراسی و تاثیر آن بر روند اجرای برجام گفت‌: تلاش‌هایی که برای ایران هراسی در داخل آمریکا توسط جناح‌های تندرو و در منطقه هم در حال صورت گرفتن است، در جهت اجازه ندادن به ایران برای استفاده از فضای برجام است.
وی افزود: این‌ها همان جریاناتی هستند که تمام تلاش خود را کردند که مذاکرات هسته‌ای به نتیجه نرسد و وقتی آنجا ناکام ماندند، به این مسئله روی آورده‌اند.

آمریکا تنها مشتری آب سنگین ایران نیست
منصور حقیقت پور نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم در گفت وگو با خانه ملت، درواکنش به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران، گفت: آب سنگین ایران جواهر است و نباید تصور شود که آمریکایی‌ها تنها خریدار جواهر ایران هستند
نماینده مردم اردبیل، نیر و نمین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اوبا از وتوی این مصوبه خبر داده است، تصریح کرد: خریدار آب سنگین ایران در دنیا بسیار است و این مصوبه در صورت تصویب هم نمی تواند ایجاد نگرانی کند. وی با تاکید بر اینکه آب سنگین ایران به بهترین وضع ممکن به فروش خواهد رسید، یادآور شد: این مصوبه ارتباطی با برجام ندارد، رد برجام اجازه فروش داده شده و در خصوص منع فروش صحبتی نشده است.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: ایران تعیین کننده فروش آب سنگین ایران است و در این خصوص هم مشتری‌های بسیاری دارد، لذا هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد. 

قوت احتمال وتوی قانون منع خرید آب‌سنگین ایران برای حفظ حیثیت اوباما
منتخب مردم اسلام آبادغرب در مجلس دهم بابیان اینکه موضوع ایران تبدیل‌به چالشی برای آمریکا شده، گفت: اوباما برای صیانت از برجامی که پیروزی وی در سیاست خارجی محسوب می‌شود مصوبه کنگره درباره منع خرید آب ‌سنگین ایران را وتو می‌کند. حشمت الله فلاحت پیشه نیز با بیان اینکه جمهوری‌خواهان قصد دارند تا جای ممکن برای به سرانجام نرسیدن برجام تلاش کنند، گفت: طرح کاتن نماینده جمهوری خواه مجلس سنا بعد از رأی نیاوردن به صورت متمم به کنگره آمریکا رفت و در آنجا حائز اکثریت آرا شد که این موضوع حکایت از تلاش جمهوری‌خواهان برای به نتیجه نرسیدن برجام دارد. منتخب مردم اسلام آبادغرب در مجلس دهم شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: با این حال تعداد نمایندگان مخالف طرح ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران ۱۶۸ نفر بود که نشان می‌دهد کنگره آمریکا هماهنگی ضدایرانی گذشته خود را از دست داده و وارد چالشی در خصوص موضوع ایران در داخل آمریکا شده است. وی در ادامه با بیان اینکه فضای ایران هراسی موجود در دنیا با به سرانجام رسیدن مذاکرات هسته‌ای شکست خورد و چالش جدیدی را برای آمریکا درست کرد، اظهار داشت: از آنجایی که اوباما برجام را جزئی از حیثیت خود به خصوص در عرصه سیاست خارجی آمریکا می‌داند به احتمال قوی این مصوبه را وتو می‌کند تا مانع شکست برجام که به نوعی پیروزی او محسوب می‌شود، باشد.
فلاحت پیشه در ادامه با یادآوری این مطلب که ایران الزامی به فروش آب سنگین ندارد، گفت: نه تنها ایران ملزم به فروش آب سنگین نیست بلکه الزامی به فروش آن به آمریکا نیز ندارد اما اوباما این نگرانی را دارد که با نخریدن آب سنگین بخشی از اهداف برجام تأمین نشود. منتخب مردم اسلام آبادغرب در مجلس دهم شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه برجام از مکانیزم درونی برخوردار است، خاطرنشان ساخت: اوباما تلاش دارد خدشه جدی به برجام وارد نشود اما به هر حال ایران به عنوان عضو باشگاه تولیدکنندگان محصولات هسته‌ای شناخته شده و این حضور در بازار هسته‌ای جهانی که با تخلفاتی خود را به این عرصه قالب کرده‌اند لذا تقابل با ایران در این حوزه برای دولت آمریکا مهم است.

https://siasatrooz.ir/vdcftcd1.w6dt1agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی