دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۸
کد مطلب : 107758
به بهانه سفر جهانگیری به سوریه؛

تجدید میثاق مقاومت با پشتوانه چهل سال رفاقت

تجدید میثاق مقاومت با پشتوانه چهل سال رفاقت

معاون اول رئیس‌جمهوری با هیاتی اقتصادی راه دمشق شدند که این روزها آرامشش را مدیون مردانی است که جانانه مقابل تروریست‌ها ایستادگی کردند، مردانی که گاه در لباس ارتشی‌های سوری به میان آمدند و گاه بدون توجه به رنگ و پوست و ناد و دین از سراسر جهان بسیج شدند تا حربه دشمنان را که انسانسیت را شرمسار ساخته بودند خنثی کنند. این دیدار به جز تمدید مقاومتی به عمق چهل سال از از زمان انقلاب اسلامی تاکنون یکبار دیگر رفاقتی با چاشنی ایدولوژی و بدون نفع مالی و حیله به رخ جهانیان کشیده شدف رفاقتی که حاضر نیست برای منافعی هر چن گزاف چشم بر روی انسانیت ببندد.

جهانگیری در دمشق
روز گذشته معاون اول رئیس‌جمهور به منظور دیدار و رایزنی با مقامات بلندپایه سوریه، سفر دو روزه خود را به سوریه آغاز کرد، اسحاق جهانگیری، به منظور دیدار و رایزنی با مقامات بلندپایه سوریه به سوریه سفر کرد. در جریان این سفر معاون اول رئیس‌جمهور با بشار اسد رئیس‌جمهور، عماد خمیس نخست‌وزیر و دیگر مقامات سوری دیدار و در خصوص راهکارهای توسعه تعاملات دوجانبه و شتاب بخشیدن به روند همکاری‌های تهران - دمشق در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مذاکره می‌کنند در عین حال شرکت در نشست کمیسیون مشترک عالی ایران و سوریه، حضور در مراسم امضای موافقت‌نامه‌های همکاری دوجانبه به ویژه موافقت‌نامه جامع همکاری دو کشور، برگزاری کنفرانس مشترک خبری، شرکت و سخنرانی در همایش بازرگانی ایران و سوریه، زیارت حرم مطهر حضرت زینب(س)، زیارت مرقد حضرت رقیه(س) و بازدید از مسجد اموی از دیگر برنامه‌های معاون اول رئیس‌جمهور در این سفر است.
گفتنی است در این سفر رسمی، هیئتی ۴۰ نفره از فعالان اقتصادی بخش خصوصی کشورمان معاون اول رئیس‌جمهور را همراهی می‌کنند تا ضمن بررسی زمینه‌های همکاری اقتصادی میان بخش خصوصی دو کشور، برنامه‌ریزی‌های لازم برای نحوه سرمایه‌گذاری در کشور سوریه را مورد بررسی قرار دهند.

رابطه ایران و سوریه فروشی نیست
اما عمق ارتباط ایران و سوریه به حدی قابل اعتماد است که حتی این دو کشور در بحرانی‌ترین شرایط هیچ‌گاه پشت هم را خالی نکرده‌اند، پدر بشار اسد در روزگاری که کسی به ما سلاح نمی‌فروخت در روزگاری که شهرها در تهدید بمباران رژیم بعث بود برایمان سلاح جمع می‌کرد و حالا مستشاران ایرانی با همه تهدیدات و تحریم‌ها تلاش دارند تا نمک‌شناس‌ترین متحد قرن لقب گرفته و به کمک دولت قانونی و شرعی بیایند تا کشور کاملا امن شود. اما بشار اسد و ولید المعلم هم در این سال‌ها با همه تهددیدات غربی‌ها برای حمایت از حضور مستشاران ایرانی در سوریه کم نگذاشتند، بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه چند ماه پیش مجددا با اشاره به اینکه عربستان سعودی پیشنهاد قطع رابطه تهران - دمشق را ارایه کرده است، گفت: سعودی‌ها پرداخت هزینه قطع این رابطه را مطرح کردند اما روابط ایران و سوریه قابل فروش نیست.
رئیس‌جمهوری سوریه در گفت‌وگو با شبکه خبری برای باوفاترین متحدش سنگ تمام گذاشت و افزود: روابط ایران و سوریه قابل فروش نیست و هیچ‌کس جرات

ندارد بهایی برای آن تعیین کنند. برخی کشورها از جمله عربستان در ابتدای جنگ در سوریه و در مراحل مختلف چنین موضوعی را مطرح کردند.
احیای سفر سیاحتی - زیارتی به دمشق
در عین حال ارتباط استراتژیک ایران مجددا با امنیت سوریه به راه می‌افتد و به گفته حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدعلی قاضی‌عسکر نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت سفرهای سیاحتی - زیارتی به این کشور عملا از سر گرفته خواهد شد. با این رویه هم به صنعت گردشگری سوریه کمک می‌شود و هم به اقتصاد دو کشور رونق بخشیده می‌شود.

قراردادهای اقتصادی
در عین حال قرادادها و تعهدات اقتصادی با اعتمادی که بین دو کشور وجود دارد رونق گرفته و تمدید می‌شود همانطور که جهانگیری در سفرش تیمی از اقتصاد را با خود همراه ساخته و وزیر راه هم او را در این سفر همراهی می‌کند.

سوریه، ایران و روسیه خطر تروریسم را از جهان زدودند
هماهنگی ایران و سوریه در طی ۴۰ سال گذشته و در شرایط مختلفی که در خاورمیانه به وجود آمده است، همچنان ثابت بوده است. بنابراین هیچ دلیلی برای طرح گذرا بودن یا نبودن آن وجود ندارد. عنصر جدیدی که در جنگ سوریه وارد شد، روس‌ها بودند که در نتیجه آن این همپیمانی سه جانبه به وجود آمد که باعث شد خطر تروریست برای همه جهان برداشته شود.
با توجه به وضعیت واقعی موجود و به حکم منافع و تحولات بین‌المللی، و از آنجا که محور مقابل، به حمایت از تروریسم می‌پردازد، این همپیمانی تقویت می‌شود و سوریه، ایران و روسیه، خطر تروریسم را نه تنها برای سوریه بلکه علیه همه کشورها و سراسر جهان احساس می‌کنند و از آنجا که سه کشور سوریه، ایران و روسیه، اهمیت پایبندی به قوانین بین‌المللی را احساس می‌کنند با توجه به این وضعیت باید این ائتلاف پا برجا بماند.
با همه تهدیدها و تحریمها نمی‌توان منکر این ماجرا شد که قطعا مستشاران ایرانی در سوریه حضور دارند چه امریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها بخواهند و چه نه، همچنین گروه‌هایی از داوطلبان مبارزه با تروریست برای حضور در جنگ از سراسر جهان وارد سوریه شده‌اند و فرماندهان ایرانی آنها را مدیریت و فرماندهی می‌کنند. بنابراین ایران و سوریه، در دفاع از مردم مظلوم مورد تهاجم تروریست‌ها و همچنین امنیت منطقه جنگیده و در این راه، خون داده‌اند و حتما بر این اساس همکاری‌های استراتژیک و عمیق‌تری را می‌‌توانند ایجاد کنند که با اعتماد بیشتر نسبت به دیگر متحدان می‌توان به آن نگریست و برایش برنامه ریزی کرد. از این‌رو حضور تیم اقتصادی در سوریه می‌تواند به همکاری‌های بیشتر و با دوام و با ثبات با نگاهی عاقلانه و البته مطمئن منجر شود که به نفع دو کشور است.
در شرایطی که آمریکا به دنبال وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران و سوریه است تقویت مناسبات اقتصادی دو کشور می‌تواند در کنار پایان دادن به ویرانی‌های سوریه منافع اقتصادی بسیاری برای دو کشور به همراه داشته باشد، بخش خصوصی در ایران با توجه به ظرفیت‌ها و دستاوردهای بسیای که در دوران بازسازی ویرانه‌های جنگ تحمیلی و دوران تحریم کسب کرده است می‌تواند نقشی فعال و پویا در بازسازی سوریه ایفا کند این حضور در کنار بازسازی سوریه می‌تواند درآمد‌ها و حتی اشتغال‌زایی قابل توجهی برای کشورمان به همراه داشته باشد. شاید بتوان گفت یکی از دلایل اصلی تحرکات ائتلاف غرب - عربی برای جلوگیری از ادامه حضور مستشاری ایران در سوریه محروم‌سازی سوریه از دانش و دستاوردهای فنی ایران و نیز محرومیت جمهوری اسلامی ایران از منافع اقتصادی حاصل از این حضور است. 

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcftedycw6dxea.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی