سه شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۱
کد مطلب : 97415
۴۰۰ هزار افغانستانی مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند

آواره‌سازی تنها کارکرد آمریکا

آواره‌سازی تنها کارکرد آمریکا

ادعاهای آمریکا مبنی بر اعطای امنیت و دموکراسی به افغانستان هر روز بیشتر رنگ می‌بازد چنانکه دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل اعلام کرد که امسال بیش از ۴۰۰ هزار نفر به دلیل جنگ و ناامنی در افغانستان آواره شده‌اند.
آمریکایی‌ها و ناتو در حالی همچنان بر ادامه حضور در افغانستان اصرار دارند که حضور آنها جز تشدید آوار‌گی و بحران نتیجه‌ای نداشته است چنانکه دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۱۶ بیش از ۴۰۰ هزار افغانستانی مجبور به ترک خانه هایشان شده‌اند.
دلیل اصلی آوارگی، ادامه جنگ در افغانستان و وضعیت نابسامان امنیتی اعلام شده است.سازمان ملل همچنین در گزارش خود اعلام کرد که بی‌ثباتی در افغانستان، وابسته به حملات منظم تروریستی است که سبب آوارگی داخلی و کشتار غیر نظامیان در این کشور شده است.دادگاه کیفری بین‌الملل تصمیم دارد تحقیقاتی درباره جرایم جنگی در افغانستان انجام دهد که شامل جرایم سربازان آمریکایی هم می‌شود.
فاتو بنسودا، دادستان کل دادگاه کیفری بین‌الملل با اعلام این خبر گفت، ظرف هفته‌های آتی و پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تحقیقات آغاز می‌شود.ظاهرا مقام‌های آمریکایی به لاهه سفر کردند تا نگرانی‌ خود را از تحقیقات احتمالی ابراز کنند. این دفتر دادستانی بارها توجهات را به سمت سوءرفتار با زندانیان به دست پرنسل آمریکایی بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ جلب کرده است.بنسودا همچنین گفت که قرار است درباره حمله نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۵ به بیمارستان "پزشکان بدون مرز " هم که جان ۴۲ تن از جمله اعضای کادر درمانی را گرفت، انجام دهند.عملیات ناتو تحت امر آمریکا دسامبر ۲۰۱۴ رسما در افغانستان پایان یافت. این عملیات از سال ۲۰۰۱ به بهانه کمک به مقام‌های محلی برای شکست جنبش طالبان آغاز شد. با این حال افغانستان هنوز در آشوب سیاسی و اجتماعی به سر می‌برد و گروه‌های تروریستی از این بی‌ثباتی سود می‌برند. لازم به ذکر است حضور نیروهای خارجی نه تنها به حل بحران‌های امنیتی این کشور منجر نشده بلکه حتی داعش نیز به جمع تروریست‌ها در این کشور افزوده شده‌اند. در ادامه بحران‌های امنیتی گروه طالبان پس از به اسارت گرفتن دهها نظامی افغانستانی در ولایت «قندهار» آنها را تیرباران کرد.«صمیم خپلواک» سخنگوی والی قندهار گفت: طالبان ۲۲ نظامی افغانستانی را تیرباران کرده است که از این تعداد هشت نفر کشته و ۱۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند و زخمی‌ها در بیمارستان تحت مداوا قرار گرفته‌اند.رادیو «سلام وطندار» تعداد این نظامیان را ۳۲ نفر اعلام کرده است که در منطقه «آخندی» در شهر «غورک» در ولایت قندهار پس از اسارت به دست طالبان تیرباران شده اند.طالبان افغانستان در پیامی به رسانه ها شمار این نظامیان را ۵۰ نفر اعلام کرده است که مقداری سلاح و مهمات نیز از آنها به دست این گروه افتاده است. خبر دیگر آنکه گروه تروریستی داعش مسئولیت حمله به جلسه بزرگان قومی در پچیراگام واقع در شهر «جلال آباد» در ولایت «ننگرهار» افغانستان را به عهده گرفت.«عطالله خوگیانی» سخنگوی ولایت ننگرهار اعلام کرد که در این حمله شش نفر کشته و شش تن دیگر زخمی شدند اما گروه داعش مدعی شد که در حمله ۱۵ نفر کشته و ۲۵ نفر زخمی شده اند.لازم به ذکر است که ولایت ننگرهار از جمله ولایت‌های ناآرام افغانستان است که همواره صحنه درگیری نیروهای امنیتی این کشور با گروه‌های مخالف از جمله طالبان و داعش بوده است.خبر دیگر از افغانستان آنکه مسئولان شورای عالی احزاب جهادی و ملی در نشست خبری دیروز در کابل اعلام کرد که برای حل اختلافات رهبران دولت وحدت ملی تلاش می‌کنند.
«صبغت الله مجددی» رئیس جبهه ملی نجات و رهبر شورای عالی احزاب جهادی و ملی اعلام کرد ما با ژنرال دوستم معاون اول ریاست جمهوری و اشرف غنی رئیس جمهور گفت‌وگو کرده‌ایم و بزودی اختلافات دوطرف رفع خواهد شد.«محمد کریم خلیلی» رهبر حزب وحدت اسلامی و عضو شورای عالی احزاب جهادی و ملی نیز در این نشست گفت که در کنار دولت وحدت ملی هستیم و از برای تقویت آن تلاش خواهیم کرد.وی با بیان اینکه افغانستان نباید عرصه جنگ‌های نیابتی شود؛ از جامعه جهانی خواست تا کشمکش‌های خود را به افغانستان منتقل نکنند. آشکار شدن اختلافات رهبران حکومت وحدت ملی هفته گذشته در رسانه‌ها، بار دیگر اظهارات معاون اول اشرف غنی واکنش ریاست جمهوری افغانستان را برانگیخت. پس از عقب نشینی از درگیری‌های ولایت فریاب در شمال افغانستان ژنرال «دوستم» معاون اول رئیس جمهور مقامات دولت را به کار شکنی متهم کرد.وی، رئیس جمهور افغانستان را فردی قوم‌گرا دانست و اعلام کرد که «حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی و «معصوم ستانکزی» رئیس اداره امنیت ملی نیز با حمله به کاروان نظامی او قصد جان او را داشتند.در واکنش به این اظهارات ژنرال دوستم دفتر مطبوعاتی اشرف غنی نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: اظهارات معاون اول ریاست جمهوری به عنوان عضو کلیدی دولت در تمام ساختارها و تصمیم گیری‌های افغانستان تاثیرگذار است و خلاف شان و جایگاه اوست.

https://siasatrooz.ir/vdcftjd1.w6deyagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی