چهارشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۵ - ۰۲:۲۲
کد مطلب : 96335
کلید حل مشکلات فیلم‌های مسئله‌دار با تغییر در اعضای شورای پروانه نمایش پیدا شد؟

داس در مقابل نظرات مخالف آقای رئیس

روز گذشته جناب آقای دکتر ایوبی اعلام می‌کنند درخصوص تغییرات چیزی به ما اعلام نشده است اما به فاصله یک روز بعد اعضای جدید شورای پروانه نمایش معرفی می‌شوند.
همین چند روز قبل حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی خبر از انحلال شورای پروانه نمایش را به صورتی کاملا رسمی اعلام کرد.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی درباره تغییر اعضای شورای پروانه نمایش روز دوشنبه گذشته به رسانه‌ها گفت: در روزهای اخیر از طرف آقای علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) هیچ چیز جدیدی و سخن جدیدی در این خصوص به ما ابلاغ نشده است.‍ پیرامون قضایای خیلی مهم همیشه چنین حرف و حدیث‌هایی وجود دارد و این امر کاملاً طبیعی‌ است. ایوبی افزود: البته من نمی‌گویم که در جلوی کارهای موفق؛ گروهی سنگ‌اندازی می‌کنند اما همیشه قصه‌های مهم و هیجان یک داستان‌پردازی هم هست و باید آنها را بپذیریم.
از اظهارات ایوبی کاملا می‌توان دریافت که وزیر ارشاد هیچ دستور خاصی را برای ادامه همکاری با شورای پروانه نمایش صادر نکرده‌ است اما نکته جالب توجه این است که در هیاهوی خبر درگذشت عباس کیارستمی، از جانب سازمان سینمایی با ضیاءالدین دری و محمدحسین لطیفی تماس‌هایی گرفته می‌شود و به این دو نفر اعلام می‌کنند که جلسه روز دوشنبه۲۱ تیرماه ۱۳۹۵ در شورا نباید شرکت کنند و اصلا شورایی تشکیل نمی‌شود. روز دوشنبه جناب آقای دکتر ایوبی اعلام می‌کنند درخصوص تغییرات چیزی به ما اعلام نشده است اما به فاصله یک روز بعد اعضای جدید شورای پروانه نمایش معرفی می‌شوند.
از حذف اعضای قبلی شورا هفت ساعت نگذشته بود که کانال روزنامه سینما خبر دارد آخرین ساخته عبدالرضا کاهانی فیلم «ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا» که توسط شورای قبلی غیرقابل نمایش خوانده شده بود توسط گروه جدید شورای پروانه نمایش در حال بازبینی است. گروهی که صبح دیروز تازه نام‌هایشان رسانه‌ای شد و جالب اینجاست از اعضای موثر شورای قبلی فقط نام حجت‌الاسلام خاموشی در لیست جدید وجود دارد.
این اتفاق در شرایطی می‌افتد که طی روزهای اخیر محمدحسین لطیفی و ضیاءالدین دری قبل از حذف ناگهانی، مواضع تندی را در مورد فیلم کاهانی و فرهادی اتخاذ کرده‌اند. از طرفی شایعاتی به گوش می‌رسد که حجت‌الله ایوبی در اقدامی عجیب بدون اعمال نظر اعضای شورا، پروانه نمایش فیلم فروشنده را صادر کرده است، بدون آنکه اتفاق نظری در مورد صدور پروانه توسط شورای قبلی وجود داشته باشد.
با این شرایط سوال اینجاست ایوبی آگاهانه دست به چنین اقداماتی زده است؟! به هر حال حضور محمدحسین لطیفی و به خصوص ضیاءالدین دری در هفت ساله گذشته در شورای پروانه نمایش و خدماتی که از جانب این دو نفر نصیب فیلمسازان شده است، طی سی سال اخیر کاملا منحصر به فرد بوده است. نمونه مصداقی‌اش نمایش فیلم نهنگ عنبر است که بدون اقدام عملی ضیاءالدین دری، فیلم سامان مقدم پشت درهای اکران می‌ماند.
دری از چهره‌هایی است که منتصب به یک گروه و جناح خاص سیاسی نیست و حفظ موجودیت و منافع سینمایی برایش اهمیت بیشتری دارد، اما درز خبر مغایرت طرح فیلمنامه ارائه شده توسط کاهانی و محصول ارائه شده به شورای پروانه نمایش، تبدیل به دردسری اساسی برای این عضو شورای پروانه نمایش شد.
از سوی دیگر لطیفی در اقدامی مشابه در گفت‌و‌گویی صادقانه با شبکه اینترنتی فیلم‌نت، فیلم «ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا» را غیرقابل نمایش خواند. طبیعی است که با درز اخبار ممنوعیت‌ها و اعلام سلیقه مدیریتی به صورت غیرمستقیم برای صدور پروانه نمایش فیلم فروشنده بدون هیچ کم و کاستی، موجب عزل غیرمستقیم دو عضو کارساز و فعال این شورا شده است.
منتقدان سازمان سینمایی در شرایط کنونی اعتقاد دارند که دری و لطیفی قربانی ایستادگی در مقابل فیلم فرهادی و کاهانی شده‌اند و البته ایوبی طبق اظهارنظر اخیرش، اعتقاد دارد که از نخبگان دیگری در این شورا استفاده می‌کند. در لیست غیرمتعارف آقای ایوبی تنها کارگردانی که حضور دارد رسول صدرعاملی است که به نظر نمی‌رسد آستین همتش چنان بلند و بالا باشد و بتواند اثرگذاری خاصی همچون دری و لطیفی داشته باشد.
طرح چنین انتقادی قطعا جنبه‌های فنی دارد چراکه در مواردی که نیاز به حذف و اضافه در متن اثر است، می‌طلبد که در این شورا فیلمساز کارکشته و مسلطی در این حوزه حضور داشته باشند که به نظر نمی‌رسد صدرعاملی غیرکنش‌مند، توان انجام اقدامات را در شورای پروانه نمایش داشته باشد. مابقی اعضای شورای پروانه نمایش را غیر از صدرعاملی، رضابالا و حجت‌الاسلام خاموشی، اساتید دانشگاه و کارشناسی هستند که به نظر می‌رسد چانه‌زنی با فیلمسازان از حوصله آنان خارج باشد.
با این حال در هفته‌های اخیر موجی که توسط محمدحسین لطیفی و ضیاء‌الدین دری در گفت‌و‌گوهای صریح و مستدلشان با رسانه‌ها اتفاق افتاد و منجر به عزل آنها شد، موید این مهم است که سازمان سینمایی درهای دموکراسی رسانه‌ای را در مورد امور شورای پروانه نمایش خواهد بست و البته باید منتظر ماند و دید که در یکسال پایانی عمر دولت یازدهم، تیم برگزیده ایوبی در شورای جدید چه عملکردی از خود به یادگار خواهند گذاشت؟!(مشرق)

https://siasatrooz.ir/vdcftmd1.w6dvmagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی