?>?> اجراي طرح افزایش جمعیت در گير و دار تصميمات بودجه‌اي! | سیاست روز
اجراي طرح افزایش جمعیت در گير و دار تصميمات بودجه‌اي!

بر اساس برآوردها هزینه بین ۷ تا ۱۲ هزار میلیاردی طرح تعالی خانواده و افزایش جمعیت سبب شده تا براي اجرايي شدن اين طرح در سال آينده اما و اگرهايي پيش بيايد.
اما و اگرهايي كه تمامي آنها به محور مسائل مالي باز مي گردد و وقتي در خصوص تامين اعتبار شدن يا نشدن طرح افزایش جمعیت نقطه نظرات نمايندگان مجلس را پيگيري مي كنيم در مي‌يابيم كه از سوي نمايندگان مجلس عزم جذمي براي تامين اين اعتبار در سال ۹۴ ديده مي شود و بايد ديد در اين ميان آيا رايزني ها به نتيجه مي رسد يا خير؟
در همين خصوص عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از وعده رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برای تأمین اعتبار طرح افزایش جمعیت به کمک متمم بودجه‌ای که به مجلس می‌آورد، خبر داد.
سیدرمضان شجاعی در پاسخ به پرسشی در خصوص زمان مطرح‌‌ شدن طرح افزایش جمعیت و تعالی خانواده، اظهار داشت: چون این طرح هنوز در مجلس به تصویب نرسیده است طبیعتاً دولت در بودجه امسال پیش‌بینی نکرده است و این روشن است.
وی با بیان این‌که برای اجرایی‌شدن‌ آن حتماً نیاز به اعتبار ویژه‌ دارد، تصریح کرد: با رئیس سازمان مدیریت جلسه‌ای در کمیسیون فرهنگی داشتیم که بنا شد این معاونت کمک کند و بعد از این‌که طرح افزایش جمعیت و تعالی خانواده در مجلس تصویب شد و برآورد دقیقی از هزینه‌های آن به عمل آمد، هم کمیسیون فرهنگی کمک می‌کند وهم دولت از محل متممی که می‌آورد برای تأمین اعتبار آن اقدام کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا امیدی هست که این طرح سال آینده اجرایی شود،‌ با بیان این‌که ما این کار را می‌کنیم بناي همین اتفاق را داریم ادامه داد: وقتی طرح تصویب شد و بار اجرایی پیدا کرد طبیعتاً باید تأمین اعتبار آن هم گنجانده شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امسال این طرح در صحن علنی مجلس تصویب می‌شود یا خیر خاطرنشان کرد:‌ بله، به نظرم امسال این طرح انجام می‌شود و بررسی بودجه را که مجلس سپری کند تا قبل از پایان سال تصویب می‌‌شود.
اين در حالي است كه عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نيز در این خصوص که آیا طرح افزایش جمعیت و تعالی خانواده امسال در مجلس مطرح و سال آینده اجرایی می‌شود یا خیر، اظهار داشت:‌ این موضوع را در مجلس پیگیری می‌کنیم و با توجه به اینکه در حال حاضر تنها راه تأمین مالی این طرح الحاق به بودجه سال ۹۴ است تلاش می‌کنیم که نمایندگان را برای این موضوع قانع کنیم.
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه درباره هزینه مالی این طرح نظرات مختلفی وجود دارد، تصریح کرد: قبل از ارائه بودجه با معاونت راهبردی ریاست جمهوری رایزنی‌هایی داشتیم تا برای این موضوع بسیار مهم کارگروهی تشکیل دهیم اما متأسفانه این اتفاق از سوی این معاونت نیفتاد، لذا به نظر می‌رسد در این خصوص دولت عزمی برای اجرای این موضوع که فرامین مقام‌های عالی حکومت را اجرا کند، ندارد.
قاضی‌زاده تصریح کرد: آن ۴۰ کشوری که ما سیاست‌های افزایش جمعیت آنها را مورد مطالعه قرار دادیم از جمله انگلیس و آمریکا و ژاپن، برای اجرای این طرح اعتبارات سنگینی را گذاشته‌اند و اگر ما بخواهیم این طرح را در کشور عملی کنیم باید اعتبارات آن را تأمین کنیم.
وی اضافه کرد: برخی از مواد این طرح در حال حاضر در اختیار دستگاه‌های کشور است و می‌توانند آنها را همین الآن هم اجرایی کنند لذا ما برای اجرای این مواد از طرح افزایش جمعیت مشکلی نداریم اما موادی که نیاز به اعتبارات مالی دارد باید درآمد آن تعیین شود.
عضو ديگر کمیسیون اجتماعی مجلس نيز گفت: بالاخره یکی از مهم‌ترین محورهای این طرح، بودجه است الآن شرایط بودجه‌ای ما مناسب نیست، شاید هم دولت به خاطر این موضوع خیلی چراغ سبز نشان نداده است، البته در مواردی که بودجه نمی‌خواهد به نظر می‌رسد دولت خوب عمل کرده است.
طلا اضافه کرد: در برخی مواردی که از وزرا پیگیری کردم این موضوع را احساس کردم مثلاً در مورد هزینه‌هایی که برای برگرداندن افرادی که توبکتومی یا وازکتومی کردند با بیمه که صحبت کردم؛ آن‌ها منعی نداشتند و اعلام کردند که این موضوع را بخشنامه کردیم، یا در زمینه‌های درسی که با وزیر آموزش و پرورش صحبت کردم گفتند که این را اصلاح کردیم و برگرداندیم؛ لذا احساس نکردم که در موارد غیربودجه‌ای بدنه دولت درباره افزایش جمعیت تلاش نمی‌کند.
در همين رابطه نایب‌رئیس کمسیون اجتماعی مجلس نيز گفت: بودجه اجرای طرح افزایش جمعیت را برای سال ۹۴ پیش‌بینی می‌کنیم.
فرج الله عارفی در پاسخ به سوالی درباره زمان بررسی طرح افزایش جمعیت و تعالی خانواده اظهار داشت: این موضوع در حوزه کار کمیسیون فرهنگی است اما ما هم پیگیری می‌کنیم.
وی اضافه کرد: قائدتاً دولت باید در بودجه سال ۹۴ بودجه مورد نیاز طرح افزایش جمعیت و تعالی خانواده را پیش‌بینی می‌کرد و الان مدتی از این دستور گذشته است و هر چه تاخیر در این کار باشد آسیب آن به کشور است لذا قطعاً باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
نایب‌رئیس کمسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: ما هم تلاش می‌کنیم که همکارانمان این طرح را لحاظ کنند و از بخش‌هایی که الان اعتبار بیشتری پیش بینی کردند یا از حوزه‌های جاری یا کمک به اشخاص حقوقی و حقیقی این را در این بخش بیاوریم که برای سال ۹۴ اجرایی شود.

https://siasatrooz.ir/vdcfttd1.w6dxeagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی