?>?> سلام به دیکتاتوری مادام‌العمر | سیاست روز
سه شنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۵
کد مطلب : 99125
اردوغان به حزب عدالت و توسعه بازگشت

سلام به دیکتاتوری مادام‌العمر

سلام به دیکتاتوری مادام‌العمر

در ادامه سیاست تبدیل شدن به رئیس‌جمهور مادام‌العمر، درپی اصلاح قانون اساسی، رئیس‌جمهور ترکیه دیروز طی مراسمی در نشست فوق‌العاده‌ حزب عدالت و توسعه به این حزب پیوست. در طی این مراسم اردوغان با امضای بیانیه عضویت به طور رسمی عضو آکپارتی شد.
قرار است اردوغان در ۲۱ ماه مه نیز در نشستی فوق‌العاده حزب عدالت و توسعه ریاست حزب را برعهده بگیرد.
اردوغان در ۱۴ اوت سال ۲۰۰۱ حزب عدالت و توسعه را تاسیس کرد. در سوم ماه نوامبر ۲۰۰۲ حزب عدالت و توسعه در انتخابات به پیروزی رسید اما رجب طیب اردوغان نتوانست وارد پارلمان شود.
وی پس از برداشته شدن ممنوعیت سیاسی‌اش در سال ۲۰۰۳ به عنوان نماینده وارد پارلمان شد. در سال ۲۰۰۳ رجب طیب اردوغان اولین کابینه خود را تشکیل داد اما وی پس از پیروزی در انتخابات مستقیم ریاست جمهوری بنا بر قوانین پیشین قانون اساسی ترکیه مجبور شد که عضویت خود را در حزبی که خودش تاسیس کرده بود، قطع کند. رجب طیب اردوغان، پس از عضویت دوباره در حزب عدالت و توسعه گفت: در ۲۷ اوت ۲۰۱۴ پس از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور از سوی ملت کشورمان مجبور به قطع عضویت خود از حزبی شدم که خود آن را تاسیس کرده بودم. امروز به خانه و عشق خود بازمی‌گردم. اکنون این حسرت ۹۷۹ روزه به پایان می‌رسد. امروز با گفتن سلام‌ علیکم وارد این حزب می‌شوم.
وی در ادامه اظهاراتش با اشاره به تغییرات قانون اساسی ترکیه گفت: این جدایی تنها یک جدایی رسمی بود اما در باطن همواره ما در کنار هم بودیم. امیدوارم این عضویت دوباره باعث تقویت هرچه بیشتر حزبمان شود. باور من در این مسیر است.
اردوغان اضافه کرد: ما به همراه ملت‌مان به این صحنه آمدیم و تاکنون هرگونه مشکلی را زیر سایه این ملت حل کردیم. گاهی ما سینه خود را سپر کردیم و گاهی ملت ما سینه خود را در برابر مشکلات سپر کردند. ماجرای کودتای ۱۵ ژوئیه اثبات این مساله بوده است.
در این میان یک مقام ارشد اروپایی اعلام کرد، ترکیه تحت ریاست جمهوری رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور این کشور دست‌کم در حال حاضر نمی‌تواند عضو اتحادیه اروپا شود.
درپی سرکوب‌های رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه علیه مخالفانش و تنش‌های اخیر با آلمان و متهم کردن مقامات آلمانی به انجام اقدامات نازیسیم، دولت‌های اروپایی بر این باورند که روند پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا مرده است. در همین راستا یوهانس هان، کمیسیونر اروپا اعلام کرد: برای همه آشکار است که دست‌کم در حال حاضر ترکیه از چشم انداز یک کشور اروپایی دور شده است.
وی در گفت‌وگویی بعد از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مالت اعلام کرد: در روابط ما اکنون باید تمرکز بر مسائل دیگری باشیم. روند پیوستن به اتحادیه اروپا به طور رسمی برای ترکیه معلق نشده است اما قانونگذاران اروپایی هفته گذشته نسبت به تعلیق آن هشدار دادند.
در این میان دنیز بایکال رهبر سابق حزب جمهوریخواه خلق ترکیه از کمال قلچداراوغلو رهبر این حزب خواست اگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در سال ۲۰۱۹ است این مساله را اعلام، در غیر این صورت از رهبری این حزب استعفاء کند. بایکال که از قدیمی‌ترین و زبده‌ترین سیاستمداران فعال در صحنه سیاسی ترکیه است، در برنامه زنده تلویزیونی با احمد هاکان روزنامه نگار سرشناس ترکیه‌ای در شبکه سی ان ان ترک این مطلب را عنوان کرد. خبر دیگر آنکه فراکسیون «بدر» در پارلمان عراق امضای ۶۰ نماینده این پارلمان برای تحریم کالاهای ترکیه‌ای را در اعتراض به اقدامات این کشور علیه حاکمیت ملی عراق، جمع‌آوری کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcftyd1.w6d10agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی