دوشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۵
کد مطلب : 108766

خانه ملت و اوضاع نابسامان اقتصادی

موضوع افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین با شرایط اقتصادی موجود، دغدغه ذهنی مردم کشورمان...

موضوع افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین با شرایط اقتصادی موجود، دغدغه ذهنی مردم کشورمان شده بود، با توجه به وضعیت نابسامان اقتصادی در کشور، چنین تصمیمی قطعا به صلاح نبود.
اکنون به خاطر شرایطی که برای اقتصاد کشور به وجود آمده است و بیشترین علت آن هم از مدیریت ضعیف سرچشمه می‌گیرد، وضعیتی را به وجود آورده که علاوه بر افزایش بی رویه و غیرمنطقی قیمت کالاها، اجناس و خدمات، مردم از بی ثباتی قیمت‌ها نیز رنج می‌برند.
هیچ فردی از افراد جامعه را نمی‌توان یافت که هنگام خرید کالایی از بی ثباتی قیمت گلایه نداشته باشد و این بی ثباتی با افزایش شدید قیمت کالاها همراه است. چنین شرایطی ایجاب می‌کند که دولت و دست اندرکاران اقتصادی برای مهار این افسار گسیختگی راهکاری ارائه دهند و از ادامه آن جلوگیری کنند.
مشاهده وضعیت اقتصادی موجود چه پیامی را به افکار عمومی می‌رساند؟ آیا نشان دهنده طرح و برنامه و مدیریت اقتصادی کارآمدی را می‌توان برداشت کرد، یا این که یک ولنگاری اقتصادی در بازار و تولید و توزیع حاکم شده است؟
نمی‌توان منکر تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر فضای کسب و کار، درآمد و تولید و عرضه محصولات نیاز جامعه شد، اما این تاثیر نمی‌تواند تنها به خاطر تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران باشد، چراکه ایران ۴۰ سال است که در تحریم قرار دارد و حتی تحریم‌های شدیدتر از تحریم‌های کنونی را پشت سر گذاشته و اجازه نداده شرایط اینگونه که هست، شود.
وضعیت مسکن، خودرو، اجناس و کالاهای اساسی به گونه‌ای است که از افزایش بی رویه قیمت اشباع شده اما همچنان سیر صعودی دارد و خیال توقف ندارد! بروز چنین وضعیتی نخست، عدم نظارت و برخورد قاطع با سوداگران اقتصادی را می‌رساند و مردم نیز مقصر شرایط اقتصادی نابسامان را دولت می‌دانند، چراکه می‌بینند از سوی دولت طرح و برنامه ای کارآمد برای مقابله با این نابسامانی پیاده نمی‌شود. این که همه گرفتاری‌ها و مشکلات اقتصادی موجود را به گردن تحریم‌های آمریکا و خروج آن از توافق هسته ای بیندازیم، فرافکنی برای پنهان کردن ضعف‌هایی است که در عرصه اقتصادی کشور وجود دارد.
چندی پیش یک کارآفرین که در زمینه تولید گوشت قرمز فعالیت دارد در برنامه تلویزیونی گفت اگر اجازه دهند ما می‌توانیم با روش‌های علمی که در پرورش و تولید گاو گوشتی پیاده کرده ایم گوشت تازه وگرم را با قیمت باور نکردنی ۳۶ هزار تومان به دست مردم برسانیم، اما مقابل فعالیت‌های ما سنگ اندازی می‌شود!
روشن است که برای پایان دادن به وضعیت موجود که سرمنشا آن مدیریت ضعیف اقتصادی و تصمیم گیری‌های اشتباه از سوی مسئولین اقتصادی کشور است، باید نهادها و قوای دیگر در کشور به وظایف خود بیشتر واقف باشند تا بتوانند دولت را به اتخاذ تصمیمات درست وادار سازند. تاکنون به نظر می‌رسد که نهادها و قوای دیگر کشور، بیشترین مدارا و همکاری را با دولت تدبیر و امید داشته اند به همین خاطر بخشی از مشکلات از این معبر نشأت می‌گیرد.
مجلس شورای اسلامی در شرایط کنونی اقتصاد نابسامان، وظیفه سنگینی برعهده دارد و اکنون مردم نیز به خاطر این شرایط چشم امید به خانه ملت دارند.
اگر تا پیش از این مجلس و نمایندگان آن از هر طیف و جریان سیاسی خواسته یا ناخواسته، به خاطر برخی مسائل به موضوعات مهمی همچون مشکلات اقتصادی و ضعف در مدیریت این بخش حساس ورود نکرده اند، از این پس باید قاطع تر، کارآمدتر و دقیق‌تر عمل کنند، چراکه شرایط هر روز حساس تر می‌شود و باید نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی اقتصادی مجلس خود را موظف بدانند و به مباحث اقتصادی ورود کنند و آن بخش‌هایی که تصمیمات اشتباه اقتصادی گرفته می‌شود، خنثی کنند.
اگر مجلس با دقت و قاطعیت بیشتری در موضوع اختصاص ۲۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی که در فروردین ماه سال ۹۷ به برخی افراد و اشخاص داده شد تا کالا وارد کنند و سپس متوجه شدند که آنهایی که ارز گرفته اند بدعهدی کرده و در فکر سود کلان خود بوده اند ورود کرده بود، اکنون کشور زیان ۲۰ میلیارد دلاری را تحمل نمی‌کرد.
یک اتفاق خوب، روز گذشته در مجلس شورای اسلامی افتاد و آن مخالفت با افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین بود. تصمیم مجلس بجا و درست بود، چه بسا اگر زودتر به این موضوع ورود کرده بود، آن التهابات زمزمه‌های افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین نیز به مردم و کشور وارد نمی‌شد.
به هر صورت تصمیم مجلس قابل دفاع است و چنین تصمیماتی باید ادامه داشته باشد، چراکه اوضاع اقتصادی به شدت ایجاب می‌کند که همه قوا و نهادهای حاکمیتی و انقلابی برای بهبود وضعیت موجود ورود کنند. 

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcfvcdyvw6dxea.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی