يکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۳
کد مطلب : 100160
نوار استعفای کابینه ترامپ طولانی‌تر می‌شود

عجله یانکی‌ها برای فروپاشی

عجله یانکی‌ها برای فروپاشی

در اقدامی نادر خودداری از همکاری با ساختار اجرایی حاکم بر آمریکا همچنان ادامه دارد که از یک سو بیانگر عدم همکاری‌ها با سیاست‌های جنون‌آمیز ترامپ و از سوی دیگر نشانه‌ای بر شتاب ینگه دنیا برای فروپاشی است.
ساختار حاکم بر آمریکا در دوره‌های اخیر بیش از هر چیز نشانگر شکاف میان قوه مجریه، مقننه، دستگاه‌های نظامی و اطلاعاتی و قضاییه است چنانکه عملا چند صدایی که هیچ چندجانبه‌گرایی و تزلزل سیاست‌گذاری را در آمریکا بویژه از دوران بوش به این طرف می‌توان مشاهده کرد. روندی که در دوران اوباما قوت گرفت و گویا این قطار با آمدن ترامپ شتاب بسیاری گرفته که از نشانه‌های شکاف گسترده میان کنگره و دولت تنش‌های شدید میان ترامپ و دستگاه‌های اطلاعاتی و نظامی و بعد مهم آن استعفاهای مکرر در کابینه و نزدیکان ترامپ است.
استعفاهایی که شاید برگرفته از اختلافات گسترده با رفتارهای دیوانه‌وار ترامپ باشد اما در نهایت یک اصل را نشان می‌دهد و آن تزلزل در ساختار آمریکا و عدم وجود رئیس‌جمهوری کاریزما و مقتدر در آمریکاست که به دیگران جرات مخالفت با او را می‌دهد. تزلزلی که عملا در سیاست خارجی آمریکا نمود دارد و لذا می‌توان گفت ادعاهای جنگ‌طلبانه ترامپ صرفا یک بلوف است برای پنهان‌سازی این تزلزل. در ادامه روند تنها ماندن ترامپ «شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید از سمت خود استعفا کرد.
به نوشته وبگاه «نیویورک تایمز» اسپایسر دلیل استعفا از سخنگویی دولت را مخالفت با انتصاب «آنتونی اسکاراماچی» به سمت مدیر ارتباطات کاخ سفید از سوی «دونالد ترامپ»‌ رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد. مدیریت ارتباطات کاخ سفید پیشتر با خود اسپایسر بوده که ترامپ اسکاراماچی را جایگزین وی کرد اما از اسپایسر خواسته بود در سمت سخنگو باقی بماند.
اسپایسر نیز این انتصاب را «اشتباه بزرگ» خوانده و استعفا کرد. «راینس پریبس»، رئیس دفتر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه با فاکس نیوز اعلام کرد: استعفای ناگهانی شان اسپایسر از سمت سخنگویی کاخ سفید می‌تواند نتایج مثبتی را به دنبال داشته باشد و فرصت شروع مجدد را برای همه ایجاد کند. او افزود: شان می‌تواند از نو شروع کند، آنتونی اسکاراموچی، مدیر جدید ارتباطات کاخ سفید، می‌تواند از نو شروع کند و از همه مهمتر، رئیس‌جمهور آمریکا هم این فرصت را دارد که از نو شروع کند و من فکر می‌کنم این یک نکته مثبت است.
پیش از این نیز بی‌توجهی رئیس‌جمهور آمریکا به موضوع بهداشت بویژه مبارزه با بیماری ایدز موجب استعفای ۶ تن از مشاوران وی در این زمینه شده است. اسکات شوتز، لوسی برادلی اسپینگر، گینا براون، آلیس بورلی، مایکل اوگل و گریسل گرانادوس با انتشار نامه مشترکی استعفای خود را از این شورا اعلام کرده‌اند. به گفته این افراد، دولت آمریکا هیچ برنامه و استراتژی مشخصی برای مقابله با بیماری ایدز ندارد.
همچنین درپی بالا گرفتن فشارها در مورد ماهیت تماس‌های مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، وی از مقام خود استعفا کرد. گزارش شده است که او مایک پنس معاون رئیس‌جمهور و سایر مقام‌ها را درباره تماس‌هایش با روسیه گمراه کرده بود.
استعفای یکی از بلندپایه‌ترین مقام‌های دولت درحالی صورت می‌گیرد که هنوز یک ماه از عمر کاری این دولت نگذشته است. فلین در استعفانامه خود نوشت که در دوره انتقالی تماس‌های متعددی با سفیر روسیه در آمریکا داشت و "اطلاعات ناقصی" در مورد آن گفت وگوها به مایک پنس معاون رئیس‌جمهور ارائه کرد.
روزنامه همدلی در گزارشی درباره اعلام برائت جمهوری خواهان از ترامپ، نوشت: همانگونه که در دوران انتخابات ریاست ‌جمهوری آمریکا نیز مشهود بود و بسیاری از جمهوری ‌خواهان حتی با در نظر گرفتن منافع حزبی حاضر به حمایت از دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری کنونی ایالات متحده نشدند.
در ادامه در گزیده‌ای از این گزارش آمده است: با روی کار آمدن ترامپ و تبلور رفتار جنون آمیز سیاسی وی بسیاری از نجبگان این کشور با اعلام برائت از دولت افراطی از همکاری با این دولت سرباز زدند. همین امر دولت جدید را با چالش‌های گسترده‌ای برای به کار گرفتن مدیران ارشد در پست‌‌های مختلف مواجه کرده است.
مقامات سابق دولت فدرال، فعالان حزبی، لابی‌گران و نامزدهای تصدی پست‌های گوناگون در دولت ترامپ می‌گویند پس از آنکه ترامپ ماه گذشته جیمز کومی مدیر اف. بی. آی را اخراج کرد و تحقیقات درباره ارتباط حلقه نزدیکان رئیس‌جمهوری با روسیه ابعاد تازه‌تری پیدا کرد، کار کاخ سفید برای پر کردن پست‌های خالی سخت‌تر شده است. جمهوری‌خواهان می‌گویند پیشنهادهای کار با مدیری را که خلق و خوی ناپایدارش آنها را عصبی می‌کند، رد می‌کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcfvxdyxw6dxya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

نزدیک به چهل سال است که پیش بینی فرپاشی جوامع غربی و آمریکایی را می کنند اما متوجه نیستند که خودمان به این امر از هر جای دیگر نزدکتریم.