سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۷
کد مطلب : 114606
نگاهی به روز فعال کمیسیون‌های مجلس

مجلس به دنبال تقویت بخش نظارتی و مردمی سازی

اگرچه روز گذشته مجلس جلسه علنی نداشت، اما کمیسیون‌های خانه ملت فعال بودند و بهارستان شاهد حضور برخی از وزرا در این کمیسیون‌ها بود.
حضور فعال وزار در مجلس خبر از تعامل، همدلی و همسوئی قوای کشور می‌دهد به خصوص که حتی فرمانده نیروی انتظامی هم در یکی از این جلسات حضور داشت. این موضوعی است که مورد توجه ریاست مجلس نیز قرار داشت. رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس و اعضای هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین هوشمندسازی، شفافیت، مردمی‌سازی و کارآمدسازی را اصول ۴ گانه مجلس یازدهم دانست و بر اجرای این اصول تاکید کرد. وی با اشاره به اهمیت توجه به مباحث حقوقی از منظر حکمرانی گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس فرمودند که یکی از کارهای مجلس باید این باشد که ظرفیت اجرایی شدن قانون در خود قانون دیده شود، از این رو اگر در روند قانونگذاری به این ظرفیت توجه نشود، مشکلاتی به وجود خواهد آمد.
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه مجلس یازدهم در شرایط خاصی که کشور در آن قرار دارد، کار خود را آغاز کرد، افزود: مردم در شرایط کنونی احساس ناراحتی، دغدغه و نگرانی دارند و خواستار حل مشکلات هستند.
وی ادامه داد: مجلس دو وظیفه اصلی قانونگذاری و نظارت را برعهده دارد که اولویت ما در شرایط کنونی تقویت بخش نظارتی است و قطعاً ما این مسئله را با جدیت دنبال می کنیم. وی از هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین به عنوان یکی دیگر از بازوهای نظارتی مجلس یاد کرد و گفت: بخش عمده ای از نظارت مجلس در دو بخش اجرایی سازی قانون و نظارت بر مصوبات هیات دولت قرار دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رویکردهای اصلی مجلس یازدهم گفت: یکی از مسائل مهم در این رابطه هوشمندسازی است که این مسئله از اهمیت و جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. یکی دیگر از این رویکردهای اصلی بحث شفافیت است که باید این موضوع نیز به صورت جدی پیگیری شود. قالیباف، مردمی سازی را نیز از دیگر اولویت های مجلس در دوره یازدهم دانست و ادامه داد: مردمی سازی اساس هرگونه اقدام و تصمیم ما است. یکی دیگر از اولویت های مجلس، کارآمدسازی، چابک سازی سیستم و جلوگیری از تمرکزگرایی است که باید در کانون توجه قرا گیرد 

بررسی طرح شفافیت آرای نمایندگان
نایب‌رئیس کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: نشست کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس برای بررسی طرح شفافیت آرای نمایندگان دیروز برگزار شد.
شهباز حسن پور بیگلری نماینده مردم سیرجان در مجلس گفت: نشست کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس برای بررسی طرح شفافیت آراء نمایندگان صبح امروز برگزار شد. وی افزود: این طرح از سوی هیأت رئیسه برای بررسی به کمیسیون آیین نامه ارجاع شده بود و کمیسیون آیین نامه نیز برای بررسی این طرح تشکیل جلسه داد. نایب رئیس کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس اظهار داشت: در این جلسه ۹ نفر از نمایندگان برای صحبت در باره طرح شفافیت در کمیسیون آیین نامه ثبت نام کردند که البته همه آنها موافق بودند و مخالفی وجود نداشت اما نقطه نظرات کارشناسی پیرامون این طرح داشتند. حسن پور خاطرنشان کرد: از میان ۹ نفر ثبت نام کننده برای سخنرانی در باره طرح شفافیت آراء نمایندگان با توجه به زمان و وقت کمیسیون فرصت شد تا تنها ۴ نفر از نمایندگان مطالب خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مطرح کنند. وی در پایان گفت: به همین دلیل با توجه به نیمه‌تمام ماندن بحث‌ها و صحبت‌ها ادامه بررسی و رأی‌گیری در مورد کلیت طرح شفافیت آراء در کمیسیون آیین نامه به جلسه بعد موکول شد. 

همراهی وزارت نیرو با کمیسیون انرژی
وزیر نیرو نیز بعد از حضور در کمیسیون انرژی گفت: ‌در یکی ـ دو ماه آینده گروه‌های کاری همراهی با این وزارتخانه با کمیسیون انرژی مجلس و تعیین سازوکارهای سال جاری و سال آینده شکل خواهد گرفت.
اردکانیان اظهار داشت: کمیسیون انرژی گزارشی از عملکرد وزارت نیرو و برنامه‌های پیش رو و اتفاقاتی که در سال آخر فعالیت دولت با کمک مجلس می‌توانیم انجام دهیم را مرور کردیم که این کارها می‌تواند ریل‌گذاری مناسبی برای سال‌های پیش رو باشد.
وی افزود: ‌نمایندگان عضو این کمیسیون با توجه به تخصص خود مباحثی را درباره مسائل ملی و حوزه‌های انتخابیه خود مطرح کردند و قرار شد ظرف دو هفته آینه پاسخ‌های مکتوب خود را به این موضوعات به کمیسیون انرژی تقدیم کنیم. وزیر نیرو تصریح کرد: ‌در یک تا دو ماه آینده گروه‌های کاری همراهی وزارت نیرو با کمیسیون انرژی مجلس و سازوکارهای سال جاری و سال آینده و به ویژه در ایام بودجه را فعال کرده و مدنظر قرار خواهیم داد. 

حل مشکلات حوزه سلامت
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که دیروز در کمیسیون بهداشت مجلس حاضر شده بود، در مورد مطالب مطرح در این کمیسیون گفت: در این نشست قرار شد کمیته مشترکی که برخی معاونانم در آن حضور دارند مسائل را در کمیسیون بهداشت پیگیری کرده و این اتاق فکر راهکارهای مناسبی برای حل سریع‌تر مسائل ارائه دهد. وی افزود: همچنین در این جلسه چند نفر از نمایندگان مجلس سوالاتی را مطرح کردند که بر اساس دلسوزی‌ها و نگرانی‌های خود از مسائل کشور و خیز مجدد ویروس کرونا در برخی استان‌ها بود.
از سوی دیگر در این نشست سه سؤال نمایندگان از وزیر بهداشت مطرح شد که سوالات مربوط به میرسلیم نماینده تهران،‌ پژمانفر نماینده مشهد و نوروزی نماینده رباط کریم بود. نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در این باره گفت: میرسلیم پس از طرح سوال خود در این کمیسیون و پاسخ‌های وزیر بهداشت، اعلام کرد قانع شده است ولی نمکی در مورد سوالات پژمان‌فر و نوروزی دستور پیگیری به معاونان خود را داد. علی اصغر باقرزاده افزود: پس از طرح سؤال نوروزی نماینده رباط کریم، وزیر بهداشت دستور داد تیمی با کمک معاونت درمان و پشتیبانی این وزارتخانه در محل مورد نظر حاضر شده و مشکلات و معضلات احصا شده و پیشنهادات لازم به وزیر ارجاع شده و دستور لازم برای رفع مشکلات اقدامات لازم صورت گیرد. 

نارضایتی مردم از دولت در بخش اقتصاد
در جلسه دیروز کمیسیون اجتماعی، حجت‌الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات با حضور در کمیسیون گزارشی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از آخرین وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور به اعضای کمیسیون ارائه داد. علی بابایی نماینده مردم ساری با اشاره به این نشست گفت:‌ در این جلسه نمایندگان نیز نقطه نظرات خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پیرامون برخی مسائل همچون شرکت شستا و تشکیکی که به برخی آمارها داشتند، ارائه کردند، اما جلسه بیشتر یک جلسه یک طرفه بود و وزیر در اکثر زمان جلسه گزارش می‌داد. سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: وزیر اطلاعات در جمع بندی گزارش خود عنوان کرد که مردم امروز رضایتمندی از عملکرد دولت ندارند. این نارضایتی به ویژه در شرح وظایف دولت در حوزه اقتصادی نمود پیدا می‌کند. بابایی خاطرنشان کرد: وزیر اطلاعات در این نشست به اختلاف نظرها و وجود سلایق مختلف اشاره کرد و گفت که ما برای این که دچار واگرایی و مشکلات ناشی از آن نشویم باید همگرایی بین جریانات مختلف در کشور وجود داشته باشد. وی در پایان گفت: علوی اظهار داشت که با توجه به آمار و ارقامی که به ویژه در حوزه اقتصادی وجود دارد و وضعیتی که این آمارها نشان‌دهنده آن است در شأن ملت ایران نیست و این وضعیت می‌طلبد که اتفاقات مناسب‌تری در کشور رخ دهد، بلافاصله آنها را پیگیری کرده و آن را جبران کنیم. 

افزایش جرایم سایبری
جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی برگزار شد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این باره گفت: افزایش جرائم سایبری به دلیل رها بودن مدیریت فضای مجازی در کشور یکی از چالش‌های عمومی در فضای کشور بود که در این جلسه مورد توجه قرار گرفت. ابوالفضل عمویی اظهار داشت: در این جلسه سردار اشتری با ارائه گزارشی از آخرین اقدامات نیروی انتظامی، بر در دستورکار قرار گرفتن رویکرد "پلیس هوشمند" در نیروی انتظامی تاکید کرد. عمویی اضافه کرد: سردار اشتری با برشمردن الزامات تقویت اقتدار پلیس، اظهار داشت که علیرغم برخی کمبودها در نیروی انتظامی، نیروهای پلیس با انگیزه انقلابی، وظایف محوله را با تلاش مضاعف دنبال می کنند. وی در ادامه بیان جزئیات نشست مذکور تصریح کرد: در این جلسه فرماندهان پلیس اطلاعات و امنیت، و پلیس فتا نیروی انتظامی هم به ارائه گزارش از تهدیدها و اقدامات صورت گرفته در حوزه های کاری خود پرداختند. وی در ادامه گفت: همچنین موضوع ساماندهی وضعیت اتباع خارجی در کشور هم در این جلسه مورد توجه قرار گرفت و اعضای کمیسیون امنیت ملی نظرات خود در حوزه فعالیت نیروی انتظامی، اعلام کردند . 

دسته‌بندی مشکلات مهارت‌آموزی در کمیسیون آموزش
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اعلام جزئیات نشست کمیسیون در دسته‌بندی مشکلات مهارت‌آموزی گفت: متاسفانه فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها به دانشگاه فنی و حرفه‌ای نمی‌آیند. حجت الاسلام احمدحسین اظهار داشت: در این نشست بحث اهمیت کسب دانش مهارتی بررسی شد ضمن اینکه چالش‌های این حوزه هم مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت. وی افزود: در این نشست عنوان شد که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای یا تعطیل شدند یا نیمه‌تعطیل ، در حالی که بایستی فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها به دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای برای ادامه تحصیل بیایند اما طبق قوانینی که وجود دارد می‌توانند رشته‌های تحصیلی دیگری را برای خود انتخاب کنند و عملا فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها به دانشگاه فنی و حرفه‌ای نمی‌آیند. سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به کمبود بودجه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور تصریح کرد: در این نشست متولیان فنی و حرفه‌ای و آموزش‌های دانشگاهی اعلام کردند که بودجه این حوزه برای آموزش‌های مهارتی کافی نیست. وی خاطرنشان کرد: طبق قانون برنامه ششم توسعه بایستی ۵۰ درصد آموزش‌ها در کشور مهارتی باشد که هم‌اکنون این میزان فقط ۳۶ درصد است. وی گفت: در این نشست مقرر شد که مشکلات فنی و حرفه‌ای و آموزش‌های مهارتی دسته‌بندی شده و در کمیسیون آموزش در جلسات آتی مورد بحث و بررسی قرار گیرد. 

مشکلات ازدواج و تشکیل خانواده
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: موضوع جمعیت و خانواده و مشکلات بر سر راه تشکیل خانواده در کمیسیون فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد مرکزی در حوزه اجرایی متولی رسیدگی به این امور باشد. حجت‌الاسلام مجید نصیرایی نماینده مردم فردوس، با اشاره به جلسه دیروز کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در این جلسه موضوع جمعیت و خانواده و موانع بر سر راه تشکیل خانواده با حضور کارشناسان و نمایندگان بخشی از دستگاه‌های مرتبط با این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وی افزود: در این جلسه قوانینی که در این زمینه وجود دارد مطرح شد و بررسی‌ها نشان داد که مشکل در اجرای قانون است، والا قوانین در این زمینه وجود دارد. سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: در جلسه دیروز پیشنهاد شد تا مرکزی در امور اجرایی متولی امور مربوط به جمعیت و خانواده باشد و امور مربوط به این بخش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سامان دهد که این موضوع با توافق ضمنی حاضران همراه بود. نصیرایی خاطرنشان کرد: البته بحث‌های ا به جمع‌بندی نرسید و بنا شد تا در جلسات آینده بررسی‌های بیشتری پیرامون آن انجام شود. وی در پایان گفت:‌ در این جلسه همچنین مشکلات حوزه ورزش و جوانان نیز مورد بررسی قرار گرفت و بنا شد تا این مشکلات در جلسه‌ای با حضور وزیر ورزش و جوانان مطرح و بررسی شود.

https://siasatrooz.ir/vdcfxjdyvw6dyva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی