?>?> رویای دریایی لندنی‌ها | سیاست روز
جمعه ۹ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۲
کد مطلب : 115902

رویای دریایی لندنی‌ها

در ادامه تحرکات نظامی در مدیترانه، رزمایش مشترکی میان انگلیس، فرانسه و قبرس برگزار شد...

در ادامه تحرکات نظامی در مدیترانه، رزمایش مشترکی میان انگلیس، فرانسه و قبرس برگزار شد. این رزمایش در حالی برگزار شده که مشارکت انگلیس در این رزمایش به نوبه خود اقدامی نادر بوده است که موجب شده تا این سوال مطرح شود که هدف انگلیس از این حضور چیست؟ بویژه اینکه انگلیس در اقدامی کم سابقه طی ده‌های اخیر شمار قابل توجهی از نیروهای دریایی خود را در سواحل قبرس مستقر کرده است.
آنچه از سوی مقامات این رژیم مطرح شده آن است که شرکت در مانورهای دریایی مشترک با نیروهای فرانسه و قبرس در شرق مدیترانه بخشی از آن چیزی است که بریتانیا به عنوان تعهد این کشور در قبال امنیت اروپا پس از بریگزیت بر آن تاکید دارد. در همین حال برخی آن را تحرکی برای حفظ منافع انگلیس در منطقه می‌دانند چنانکه لندن پس از استقلال قبرس و خروج این کشور از استعمار بریتانیا در سال ۱۹۶۰ میلادی همچنان دو پایگاه نظامی خود را در این جزیره واقع در شرق مدیترانه حفظ کرد.
این مواضع در حالی مطرح می‌شود که نگاهی به تحولات منطقه نکات قابل توجه دیگری را آشکار می‌سازد. نخست آنکه مناقشه در مدیترانه بر سر منابع نفت و گاز به شدت بالا گرفته است که محور آن را نیز ائتلاف یونان، قبرس، فرانسه و رژیم صهیونیستی در برابر ترکیه تشکیل می‌دهد. بر این اساس بخشی از رویکرد انگلیس را می‌توان برگرفته از منافع این کشور در مدیترانه دانست که در برابر ترکیه قرار گرفته است. دوم آنکه انگلیس هر چند خود را متعهد به اروپا عنوان می کند اما به شدت از قدرت یابی بزرگان اروپا همچون فرانسه و آلمان نگران است و سعی در محدود سازی آنها دارد بویژه اینکه آمریکا نیز دیگر توان حضور نظامی گسترده در جهان را ندارد.
بر این اساس حضور انگلیس در این رزمایش را می‌توان تحرک این کشور برای گسترش تحرکات دریایی در مدیترانه دانست که بیش از آنکه علیه ترکیه باشد برای مهار فرانسه صورت می‌گیرد. انگلیس به دنبال نواری دریایی است که از خلیج فارس آغاز تا مدیترانه ادامه می‌یابد چنانکه ترزا می نخست وزیر پیشین انگلیس رسما توسعه نظامی دریایی را هدف اصلی کشورش عنوان کرده بود که این رزمایش را می‌توان گامی در این راستا ارزیابی کرد.
سران انگلیس که روابط نزدیکی به آمریکا دارند و البته می‌دانند که در حوزه زمینی نمی‌توانند اقدامات چندانی داشته باشند طی سالهای اخیر به دنبال احیای جایگاه دوباره نظامی‌گریشان در جهان در قالب دریایی بوده‌اند و اکنون بر آنند تا از خلاء ایجاد شده در ساختار جهانی برای تحقق این طرح بهره گیرد هر چند که در ظاهر ادعای حمایت از امنیت اروپا و مبارزه با تروریسم را سر می‌دهد. 

نویسنده: سید مهدی لنکرانی

https://siasatrooz.ir/vdcfxtdy0w6dy1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی