يکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۲
کد مطلب : 116109
امضا بزرگترین توافقنامه تجارت آزاد اعضای «آسه‌آن»

چرخش اقتصاد جهانی از آمریکا به چین

چرخش اقتصاد جهانی از آمریکا به چین

در رویکردی دیگر از سوی جامعه جهانی برای دوری از آمریکا، پانزده اقتصاد آسیا-اقیانوسیه دیروز در حاشیه اجلاس «آسه‌آن» بزرگترین گروه تجارت آزاد را تشکیل دادند که این گروه تجاری با حمایت چین و بدون حضور آمریکا تشکیل می‌شود.
انزوای جهانی آمریکا هر روز ابعاد گسترده تری می گیرد و کشوری که با اقتصاد و سیاست تحریم به اعمال قدرت علیه سایر کشورها می پردازد اکنون از اقتصاد برتر جهانی کنار نهاده می شود و کشورها به سمت رهایی از آمریکا و رسیدن به اقتصادهای نوظهور همچون چین گرایش می یابند. رویکردی که نشانه‌ای بر تزلزل اقتصادی این کشور در کنار تزلزل های سیاسی و نظامی آن است که آن را می توان حلقه تکمیلی نابسامانی‌های سیاسی و اجتماعی اخیر آمریکا دانست. پانزده اقتصاد برتر آسیا-اقیانوسیه، در حاشیه اجلاس «آسه‌آن» بزرگترین توافقنامه اتحاد تجاری آزاد «آرسی‌ای‌پی» را با حمایت چین امضا کردند. آمریکا توسط دونالد ترامپ این گروه را ترک کرد و حال این توافق نامه بدون حضور او امضا می‌شود. توافقنامه آر‍‌سی‌ای‌‌پی موقعیت چین با شرکای اقتصادی‌اش از جمله کشورهای آسیای جنوب‌شرقی، ژاپن وکره را بیش از پیش ارتقا داده و آن را به دومین اقتصاد بزرگ جهان برای برقراری قوانین تجاری منطقه تبدیل می‌کند. آمریکا در این قرارداد غایب است و این بهترین فرصت برای چین است که اقتصادش رادر جهان رشد دهد.
«اریس پانگ» اقتصاددان ارشد چینی معتقد است: آر‌سی‌ای‌پی می‌تواند به پکن در جهت عدم وابستگی به بازار‌ها وتکنولوژی خارجی کمک کند و این تغییر با مخالفت آمریکا سرعت می‌بابد.این قرارداد در حاشیه نشست آنلاین «آسه‌آن» در حالی که رهبران آسیایی تنش‌ها را در دریای چین جنوبی برطرف می‌کنند و برنامه‌های بهبود اقتصادی را دردست دارند، در هانوی امضا شد.ویتنام که میزبان این نشست است اعلام کرد: آرسی پی ۳۰ درصد اقتصاد و۳۰ درصد جمعیت جهانی را تشکیل می‌دهد.لونگ هوانگ تای، رئیس اداره سیاست تجارت چند جانبه ویتنام هم آرسی‌ای‌پی را دلیل کمک به کاهش یا حذف تعرفه‌های محصولات صنعتی و کشاورزی دانست.همچنین وزیر تجارت اندونزی هم هفته گذشته در این رابطه اعلام کرد: این پیمان به محض تصویب این توافق نامه در داخل کشور طی دو سال آینده، اجرا می‌شود. در همین حال وزیر دارایی استرالیا اعلام کرد این کشور امیدوار است توافقنامه تجاری که قرار است از سوی ۱۵ عضو «آ. سه. آن» به امضا برسد، روابط متشنج کانبرا با پکن را بهبود بخشد.قرارداد مشارکت اقتصادی آزاد منطقه‌ای «آرسی‌ای‌پی» با حمایت چین که از سوی انجمن ملل آسیای جنوب شرقی آسه‌آن امضا می‌شود، می‌تواند به بزرگترین قرارداد تجارت آزاد جهان تبدیل شود.این توافق که تقریباً یک سوم جمعیت جهان و حدود ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان آن را تحت پوشش قرار می‌دهد، به تدریج تعرفه‌ها را کاهش می‌دهد و هدف آن مقابله با حمایت از حمایت، افزایش سرمایه گذاری و جابجایی آزادانه کالا‌ها در منطقه است.پس از آنکه استرالیا خواستار تحقیق بین المللی درباره منبع ویروس کرونا شد، روابط این کشور با چین، بزرگترین شریک تجاری او کاملا از بین رفت. اختلافات تجاری نه تنها به ده‌ها صنعت استرالیا ضربه زد، صادرات محصولات کشاورزی، چوب و دیگر منابع به ارزش میلیارد دلار به چین را تهدید کرد.
در همین حال رئیس جمهور روسیه در اجلاس شرق آسیا پیرامون خطرهای خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد هشدار داد.ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که با خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای، میان بُرد (INF)، مخاطرات به شدت افزایش یافته است.
رئیس جمهور روسیه، در اجلاس مجازی شرق آسیا در این باره اعلام کرد که کشورش همواره خواستار ایجاد فضایی برای همکاری‌های سازنده و افزایش ثبات در منطقه آسیا-اقیانوسیه از جمله در حوزه نظامی-سیاسی بوده است. گفتنی است، اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا در سال ۱۹۸۷ پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد را امضا کردند و طرفین متعهد شدند که تمام موشک های بالستیک زمینی و کروز را با برد متوسط و کوچک از بین ببرند؛ اما در اکتبر سال ۲۰۱۸، ترامپ از خروج واشنگتن به بهانه واهی «عدم رعایت» مسکو به تعهداتش خبر داد.

https://siasatrooz.ir/vdcfxvdy1w6dyya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی